3389x bekeken sinds 13 augustus 2017
Teamblog

Laatste 10 blogs

GRETIG EN KRACHTIG SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 LAAT KOPLOPER JULIANA ’31 JO17-1 EERSTE NEDERLAAG LIJDEN: 1-0

Gretig en krachtig Sportclub Bemmel JO17-1 laat koploper Juliana ’31 JO17-1 eerste nederlaag lijden: 1-0Een ijzersterk Sportclub Bemmel JO17-1 heeft gisteren een geweldige overwinning geboekt op koploper Juliana ’31 JO17-1: 1-0. De drie punten zijn zeer terecht en verdiend te noemen. Na het op de tweede plek gepositioneerde en sterke Achilles ’29 JO17-1 (2-2), lijdt nu ook de rangaanvoerder puntverlies tegen het Bemmelse collectief. Tegen het Maldense Juliana ‘31 JO17-1, dat voorafgaande de wedstrijd met achttien punten uit zes wedstrijden fier aan kop stond in de competitie en ook in de beker foutloos was met negen punten uit drie wedstrijden, opereerde Sportclub Bemmel JO17-1 volwassen, georganiseerd en fel. Het enige doelpunt viel na rust, waar matchwinner Jorn Meijsen een fantastische voorzet van linksback Diede Wijnandts prachtig binnenkopte. Juliana ’31 JO17-1 creëerde geen enkele grote kans, waar Sportclub Bemmel JO17-1 wel drie of vier grote kansen kreeg op meer doelpunten. Juliana ’31 JO17-1, dat in de beker onder meer tweede divisionist NEC JO17-2 (3-4) en vierde divisionist Union JO17-1 (4-0) versloeg, blijft ondanks deze nederlaag nog altijd koploper, waar Sportclub Bemmel JO17-1 thuis ongeslagen blijft in de competitie. Met deze zege zet Sportclub Bemmel JO17-1 tevens een fraaie reeks voort: het team is al zeker anderhalve maand ongeslagen in de competitie, omgerekend zes wedstrijden. De gerichte voorbereidingen van de afgelopen week hebben hun vruchten afgeworpen. De Bemmelse manschappen hebben het meer dan goed gedaan in deze sterke partij. Complimenten voor onze jonge ploeg, dat het met tien eerstejaars en vier tweedejaars B-junioren uitstekend doet. Tegenstander Juliana ’31 JO17-1 telde daartegenover juist twaalf tweedejaars en vier eerstejaars B-junioren.

Sportclub Bemmel JO17-1 had de beschikking over een fitte groep. Seth Heezen, die de hele week in Londen verbleef met school, keerde weer terug in de selectie. Helaas kon trainer Thelco Koolmees niet aanwezig zijn. Hij verblijft nog ruim een week in Engeland. Vanuit de JO15-1 sloot voorhoedespeler Rinus Kathmann aan, om de bank van aanvallende impulsen te voorzien. In de warming-up moest middenvelder annex aanvaller Martijn Das uit voorzorg afhaken met een knieblessure.

Het wedstrijdverslag wordt vandaag in een andere vorm weergegeven, namelijk in de vorm van een chronologische tijdlijn met de hoogtepunten.

0’ Beide teams schudden elkaar de hand en stellen zichzelf op.

1’ De scheidsrechter fluit voor het begin van de topper tussen de nummer één en drie uit de competitie.

1’ Juliana ’31 JO17-1 probeert het compact georganiseerde Sportclub Bemmel JO17-1 op te sluiten door het opportunistisch spelen van de crosspass. Keeper Joep Hofstede neutraliseert de pressie met een simpele vangbal.

3’ Gedurende de beginfase ligt het initiatief bij koploper Juliana ’31 JO17-1. Dreigend is de uitploeg wel, gevaarlijk niet. Sportclub Bemmel JO17-1 heeft de organisatie op orde. Voor Sportclub Bemmel JO17-1 is het nog aftasten.

4’ Sportclub Bemmel JO17-1 is uiterst sterk in de onderlinge duels. Wanneer de bal is veroverd, is de thuisploeg echter te onrustig en gehaast.

6’ Een voorzet vanaf de linkerkant van het Bemmelse zestienmetergebied wordt door de middenvelder van Juliana ’31 JO17-1 hoog voorgegeven, maar deze wordt overtuigend weggetikt door keeper Joep Hofstede. Gevaar geweken.

7’ Weer een vrije trap voor Juliana ’31 JO17-1. De indraaiende, hoge bal wordt echter met kracht weggekopt door aanvoerder Jasper Das.

9’ Het is opmerkelijk hoe vaak beide teams mogen ingooien aan de rechterkant van het veld.

10’ Voor Sportclub Bemmel JO17-1 staan de eerste tien minuten in het teken van tegenhouden. De tegenpartij wordt echter amper gevaarlijk door uitstekend verdedigend werk. Aan de bal moet Sportclub Bemmel JO17-1 zich meer en beter laten gelden.

11’ Langzaamaan neemt Sportclub Bemmel JO17-1 het initiatief over. Het spel verschuift steeds meer richting de helft van Juliana ’31 JO17-1.

12’ De weersomstandigheden zijn herfstachtig: regen en wind beïnvloeden het strijdtoneel. Sportclub Bemmel JO17-1 heeft wind tegen.

14’ De eerste grote kans van de wedstrijd is een feit: de tweede bal wordt gewonnen door aanvaller Bram Bravenboer, die met een heerlijke steekbal de razendsnelle spits Guus Helsen in de diepte wegstuurt. Guus Helsen is zijn tegenstander veel te snel af, raast af op het doel, maar ziet zijn inzet met het linkerbeen in de rechterhoek gekeerd worden door in eerste instantie de duik van de keeper, en vervolgens de paal. Oei…. dat had de 1-0 kunnen en misschien wel moeten zijn!

14’ Sportclub Bemmel JO17-1 omsingelt het zestienmetergebied van Juliana ’31 JO17-1 met veel spelers. Een voorzet van spits Guus Helsen wordt bij de tweede paal weggekopt door de Maldense aanvoerder. Middenvelder Joris Burgers wilt de hoge, afvallende bal in één keer op de volley nemen, maar raakt de bal half. Rechtsback Stef Wolters gebruikt zijn lichaam sterk en ziet dat zijn actie richting de achterlijn een corner oplevert. De corner van specialist Bram Bravenboer wordt weggekopt, de afvallende bal wordt door Joris Burgers overgeschoten. Sportclub Bemmel JO17-1 voert de druk op de koploper op.

15’ Sportclub Bemmel JO17-1 is heer en meester in de lucht. Tactisch lijken de Bemmelse manschappen superieur. Juliana ’31 JO17-1 komt niet in hun spel. De zwakke en sterke punten van de uitploeg worden steeds beter uitgebuit door de thuisploeg. Keeper Joep Hofstede keept goed uit zijn doel.

16’ De regen blijft met bakken uit de hemel vallen. Met inworpen, die steeds dichter op de helft van Juliana ’31 JO17-1 genomen mogen worden, schuift Sportclub Bemmel JO17-1 verder op.

17’ Middenvelder Milan Minkhorst dribbelt fraai in de kleine ruimte. Een speler van Juliana ’31 JO17-1 ziet zich genoodzaakt een overtreding te maken. De vrije trap van Bram Bravenboer wordt bij de eerste paal onschadelijk gemaakt door de Maldense defensie.

18’ Sportclub Bemmel JO17-1 zit overal kort. Ruimtes worden goed afgedekt en er wordt fel door gedekt. Het is duidelijk dat beide teams volop aan elkaar gewaagd zijn.

20’ Beide teams vechten voor terreinwinst. Kansen zijn tot op heden schaars. De grootste was voor Sportclub Bemmel JO17-1: schot van Guus Helsen op de paal.

21’ Voor Sportclub Bemmel JO17-1 liggen er mogelijkheden om te combineren. Aan de bal is het nog steeds te slordig en te onnauwkeurig. Het is wachten op de vorm.

22’ Sportclub Bemmel JO17-1 begint via het middenveld te combineren. Een combinatie in de kleine ruimte binnen de as van het veld, tussen Diede Wijnandts, Milan Minkhorst en Joris Burgers, belandt met een mooie steekbal van Diede Wijnandts in het zestienmetergebied bij spits Guus Helsen. Hij krijgt zijn aanname net niet op orde. Mooie aanval.

24’ Middenvelder Jorn Meijsen opent prachtig vanaf de linkerkant van het veld, naar de rechterkant. Rechtsback Stef Wolters controleert, houdt overzicht en lanceert met een strakke pass de ingeschoven verdediger Jasper Das. Jasper Das haalt uit van een meter of dertig: over het doel. Prima gespeeld.

25’ Sportclub Bemmel JO17-1 laat goed voetbal zien op de helft van de tegenstander. Juliana ’31 JO17-1 loopt achter de bal aan. Bij balverlies is de bal binnen enkele seconden weer terug in Bemmels bezit. Zo zien we het graag.

27’ Centraal verdedigers Jasper Das, Tim Das en Tim Hijmans hebben alle ballen. Geen doorkomen aan.

29’ Juliana ’31 JO17-1 krijgt een aantal corners, maar niet doordat ze die zelf afdwingen. Sportclub Bemmel JO17-1 geeft ze te gemakkelijk weg. Een Maldens schot vanuit de tweede lijn wordt, vanuit een afvallende bal uit een corner, knap en hard ingeschoten, maar de bal wordt gekraakt in het strafschopgebied van keeper Joep Hofstede. Weer een corner en tevens een identiek moment: het schot vanuit een afvallende bal vliegt ditmaal echter ver naast de linkerkant van het doel. Gevaar weg.

30’ De Bemmelse luchtmacht is superieur aan die van Juliana ’31 JO17-1.

31’ De inworpen aan de rechterkant van het veld blijven komen. Welke kant zou de wind op staan?

32’ Binnen de Bemmelse defensie, en tussen de verdedigers en keeper Joep Hofstede, wordt sterk gecommuniceerd.

33’ Middenvelder Joris Burgers opent knap op de goed vrijstaande Stef Wolters. Stef Wolters speelt aanvaller Bram Bravenboer aan, die met een indraaiende voorzet geen teammaat weet te vinden. Goed positiespel.

34’ Sportclub Bemmel JO17-1 zet heerlijk druk op de bal. Aanvoerder Jasper Das weet met een overtuigende interceptie in het vervolg Bram Bravenboer te vinden, die verkeert in een één-tegen-één-situatie. Bram Bravenboer kapt naar binnen en ziet zijn gevaarlijke, indraaiende voorzet bij de tweede paal verlengt worden door een verdediger van Juliana ’31 JO17-1. De bal belandt enkele meters naast het vijandelijke doel: corner. De corner van Joris Burgers wordt bij de eerste paal weggekopt. In de counter begaat Bram Bravenboer een professionele overtreding. De scheidsrechter houdt zijn kaarten thuis. Tegenaanval onschadelijk gemaakt.

36’ De wedstrijd gaat heen en weer op het middenveld. Het is een fysieke wedstrijd met veel duels. Veel duels, maar nog veel meer inworpen.

40’ De scheidsrechter kijkt op zijn klok en fluit af voor het einde van de eerste helft. Verdedigend staat Sportclub Bemmel JO17-1 sterk. Aan de bal moeten we veel rustiger en zorgvuldiger zijn. De grootste kans was voor Sportclub Bemmel JO17-1. Genoeg perspectief voor de tweede helft.

| Ruststand: 0-0 |

41’ De scheidsrechter geeft het startsignaal voor het begin van de tweede veertig minuten. In tegenstelling tot in de eerste helft, neemt Sportclub Bemmel JO17-1 het initiatief meteen stevig beet. Juliana ’31 JO17-1 wordt opgesloten op eigen helft. Sportclub Bemmel JO17-1 heeft de wind mee.

43’ Een vrije trap van Jasper Das, vanaf eigen helft, belandt bij Guus Helsen, die de bal op de rand van het zestienmetergebied van Juliana ’31 JO17-1 bij de goed aangesloten Bram Bravenboer krijgt. Bram Bravenboer aarzelt niet en schiet geplaatst vanuit de tweede lijn: de keeper pakt de bal met een duik klem! Het eerste schot van Sportclub Bemmel JO17-1 in de tweede helft is daar.

44’ Sportclub Bemmel JO17-1 komt wervelend de kleedkamer uit. Juliana ’31 JO17-1 wordt met hoge pressie belaagd. Sportclub Bemmel JO17-1 verovert de bal al in een gevaarlijk stadium: bij de opbouw van de tegenstander. Het is wachten op grote kansen.

46’ In verdedigend opzicht blijft Sportclub Bemmel JO17-1 als collectief geweldig compact staan. De omschakeling is puik in orde. Er zijn geen ruimtes voor de spelers van Juliana ’31 JO17-1 om gevaarlijk te worden. Maar goed ook, want de spelers van Juliana ’31 JO17-1 weten daar over het algemeen wel raad mee.

47’ Een gevaarlijk moment in het Bemmelse zestienmetergebied. Een lage voorzet belandt voor het doel van keeper Joep Hofstede, maar verdediger Tim Das zit er overtuigend tussen met een sliding.

48’ Een afvallende bal wordt door een middenvelder van Juliana ’31 JO17-1 richting het Bemmelse doel geschoten. Geen gevaar, de bal verdwijnt meters langs de paal.

49’ Juliana ’31 JO17-1 probeert het steeds meer van afstand. Nu wordt een mooie volley naast het Bemmelse doel geschoten. Overigens zat keeper Joep Hofstede overtuigend bij de bal in de hoek. Geen problemen.

50’ Martijn Das vervangt Joris Burgers in het veld.

50’ Sportclub Bemmel JO17-1 wint steeds meer terrein. Aan de bal speelt Sportclub Bemmel JO17-1 vooral op de helft van de tegenstander. Er wordt een aantal keer sterk in de kleine ruimte gecombineerd.

51’ DOELPUNT! 1-0 SPORTCLUB BEMMEL JO17-1! Een prachtige aanval wordt beloond met een geweldig doelpunt. Spits Guus Helsen zet uitstekend druk, waardoor Milan Minkhorst de bal kan wegplukken. Milan Minkhorst dribbelt naar de linkerkant van het veld, op de helft van Juliana ’31 JO17-1. De bal belandt bij Diede Wijnandts, die de goed ondergekomen en ingevallen Martijn Das aanspeelt. Martijn Das vindt met een fraaie, strakke pass Milan Minkhorst tussen de linies, die op zijn beurt met een stijlvol hakje Diede Wijnandts in de ruimte vrijspeelt. Diede Wijnandts kijkt en met een perfect op maat gegeven voorzet bedient hij de diep gelopen Jorn Meijsen, die de bal met veel gevoel, techniek en klasse in de rechterhoek dirigeert. Wat-een-goal! De ontlading is groot, de voorsprong is daar!

53’ Levy van Bremen vervangt Bram Bravenboer in het veld.

54’ Na het doelpunt van Jorn Meijsen voert Sportclub Bemmel JO17-1 de boventoon. Het doelpunt geeft duidelijk nóg meer energie.

55’ Sportclub Bemmel JO17-1 zit overal. Er wordt fel door gedekt en gejaagd. Wat een pressie. De duels zijn allemaal voor de thuisploeg. Lekker om te zien.

57’ Juliana ’31 JO17-1 komt enkel in de buurt van het Bemmelse doel door middel van standaardsituaties: corners en vrije trappen. Deze pogingen worden allemaal onschadelijk gemaakt door het Bemmels collectief. Sterk werk.

59’ Milan Minkhorst maakt een fraaie actie door de benen van zijn directe tegenstander. De bal belandt bij Stef Wolters, die met een mooie steekbal met de buitenkant van de voet, Guus Helsen in de diepte wegstuurt. Guus Helsen kapt naar binnen tussen twee man in, maakt ruimte voor het schot en schiet: in de rechterhoek gekeerd door de keeper van Juliana ’31 JO17-1! De keeper laat de bal los, maar in de rebound kan de goed aangesloten Levy van Bremen de bal net niet binnen tikken. De verdediger van Juliana ’31 JO17-1 is hem voor. Goede kans op de 2-0.

60’ Sportclub Bemmel JO17-1 zet weer uitstekend druk. De bal wordt hierdoor veroverd door het inzicht van Martijn Das, die een knappe actie richting de achterlijn aan de linkerkant van het veld beëindigt met een lage voorzet bij de eerste paal. Levy van Bremen komt daar goed in positie, maar kan de bal van dichtbij net niet binnenwerken. De scheidsrechter besluit geen corner te geven.

63’ Sportclub Bemmel JO17-1 kent een ijzersterke periode. Juliana ’31 JO17-1 wordt compleet opgesloten op eigen helft. Het hef ligt duidelijk bij de thuisploeg. Aanvoerder Jasper Das ziet een vrije trap in de handen van de keeper belanden.

63’ Seth Heezen komt in het veld voor assistgever Diede Wijnandts.

64’ De tweede bal wordt gewonnen door aanvaller Levy van Bremen, die de bal met de borst dirigeert richting Jorn Meijsen, die er goed onder is gekomen. Jorn Meijsen speelt terug naar Levy van Bremen. De bal belandt uiteindelijk bij Martijn Das, die met een mooie steekbal Milan Minkhorst, geheel vrijstaand tussen de linies, vrijspeelt. Milan Minkhorst aarzelt niet en schiet: een meter over het vijandelijke doel! Goede aanval, mooi gespeeld.

65’ Sportclub Bemmel JO17-1 is veruit de betere partij in de tweede helft. Het wachten is op het slotoffensief van de uitploeg. Sportclub Bemmel JO17-1 geeft geen krimp.

66’ Een vroege voorzet belandt in de handen van keeper Joep Hofstede.

67’ Rinus Kathmann vervangt Guus Helsen.

69’ Rinus Kathmann ontsnapt na een fraaie hoge steekbal van Martijn Das. Rinus Kathmann wordt echter op de laatste meter goed verdedigd, maar verdient wel een corner. Goed doorgegaan. Jasper Das kopt de corner bij de tweede paal over het doel.

70’ Juliana ’31 JO17-1 probeert het met vroege lange ballen. Het wilt niet lukken.

73’ Martijn Das onderschept weer eens een bal. Wederom vervolgt hij zijn interceptie met een steekbal richting de pijlsnelle Rinus Kathmann. Rinus Kathmann versiert weer een corner.

74’ Jorn Meijsen stuurt Rinus Kathmann weg, die goed invalt. Jorn Meijsen ontvangt de bal, na matig verdedigen van Juliana ’31 JO17-1, binnen het vijandelijke zestienmetergebied in zijn voeten, maar zijn schot gaat recht op de keeper af. Wat een kans voor Jorn Meijsen op zijn tweede treffer en dus ook de tweede voor Sportclub Bemmel JO17-1! Hij gaat er niet in. Het blijft spannend.

76’ Stef Wolters ziet zijn vrije trap in de muur belanden.

77’ Lekker combinatiespel van Sportclub Bemmel JO17-1. Martijn Das krijgt de bal en schiet deze van grote afstand met een hoge boog richting het doel: de keeper pakt hem!

78’ Juliana ’31 JO17-1 krijgt een corner. Wederom wordt deze uitstekend uitverdedigd.

79’ Milan Minkhorst en Levy van Bremen dwingen een vrije trap af. Het is aftellen voor het einde van de wedstrijd. Sportclub Bemmel JO17-1 heeft de controle en is duidelijk de gevaarlijkste ploeg. De vrije trap van Jasper Das belandt met een stuit in de rechterhoek van het doel, maar wordt gepareerd door de keeper van Juliana ’31 JO17-1. Hij heeft de bal niet klem, maar Rinus Kathmann kan niet profiteren bij de tweede paal.

80’ AFGELOPEN! Sportclub Bemmel JO17-1 verslaat koploper Juliana ’31 JO17-1 terecht met 1-0. Wat een teamprestatie! De ontlading is daar.

| Eindstand: 1-0 |


Doelpuntenmaker: Jorn Meijsen.

Assist: Diede Wijnandts.

Nice Heezen, bedankt voor het vlaggen!

Rinus Kathmann, bedankt voor het meedoen!

Sportclub Bemmel JO15-1: gefeliciteerd met de overwinning tegen de koploper!

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: vierde divisionist SC Woezik JO17-1 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 19 november 2017 | 0 Reacties

VIER DOELPUNTEN GELIJK VERDEELD IN VERHITTE OEFENPOT TUSSEN SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 EN ROBUR JO17-1: 2-2

Vier doelpunten gelijk verdeeld in verhitte oefenpot tussen Sportclub Bemmel JO17-1 en Robur JO17-1: 2-2Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen hoofdklasser Robur et Velocitas JO17-1 (zesde plek). In wederom een leerzame oefenwedstrijd, die af en toe ontsierd werd door onnodige opstootjes, wisten de Bemmelse manschappen net als die week ervoor tegen ESA JO17-1, een 0-2 achterstand om te buigen in een 2-2 gelijkspel. Er werden handenvol kansen gecreëerd door de thuisploeg, maar de bal wilde er aanvankelijk niet in. Uiteindelijk werd door opportunistisch spel gedurende het slot van de tweede helft, alsnog tweemaal gescoord. Een gelijkspel was sowieso verdiend, maar in de slotseconde hielp Robur et Velocitas JO17-1 nog een dot van een kans om zeep. Al met al had Sportclub Bemmel JO17-1 veel meer kansen moeten verzilveren om deze oefenwedstrijd naar de hand te zetten.

Op spits Sander Borgers na, beschikte Sportclub Bemmel JO17-1 bij deze oefenwedstrijd over een complete selectie. Zelfs middenvelder Jorn Meijsen, die in eerste instantie niet meteen aanwezig kon zijn in verband met een schoolbezoek in Wageningen, was er vanaf het begin bij. Uitstekend. Er konden weer vlieguren gemaakt worden/

De wedstrijd startte na het eerste fluitsignaal van arbiter Jeffrey Slendebroek. Sportclub Bemmel JO17-1 legde patent op een groot percentage van het balbezit. De voetbalopvatting was duidelijk en van achteruit werd er bij vlagen goed positiespel gespeeld. Sportclub Bemmel JO17-1 drong Robur et Velocitas JO17-1 terug op hun eigen helft. De eerste kansen konden niet uitblijven. Diverse dreigende momenten vonden plaats rondom het strafschopgebied van de uitpartij. Ook vond een aantal vrije trappen geen succes. Aan de andere kant werd Robur et Velocitas JO17-1 gevaarlijk door middel van counters. De uitploeg kende een aantal snelle jongens in hun midden. Met ruimte voor hun, konden zij af en toe gevaarlijk worden. Een enkele speler van Robur et Velocitas JO17-1 vond het nodig om onnodig een opstootje te forceren. Op sommige momenten leek er niet bepaald sprake van een vriendschappelijke oefenpot. Dat was jammer en zinloos. Ondanks het spelbeeld in Bemmels voordeel, kwam Robur et Velocitas JO17-1 op voorsprong. Een lange bal werd door Sportclub Bemmel JO17-1 niet goed ingeschat, waardoor de bal achter de verdediging belandde en er een overtreding nodig was om de snelle spits van de tegenpartij te remmen. De vrije trap, gelegen vlak voor de rand van het Bemmels strafschopgebied, werd fantastisch in de rechter kruising achter keeper Joep Hofstede geschoten: 0-1. Niet verdiend, wel een mooie treffer. Na de 0-1 kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 voldoende kansen op de gelijkmaker. Zo zeilde een kopbal net rakelings de vijandelijke paal, belandde een afstandsschot net over de lat en pakte de prima keeper van Robur et Velocitas JO17-1 een aantal inzetten goed. Uit vrije trappen en corners werden we gevaarlijk, maar nog zonder resultaat in de vorm van doelpunten. Sportclub Bemmel JO17-1 kende nog geen scherpte en geluk in de afronding. Voor het doel van keeper Joep Hofstede werd Robur et Velocitas JO17-1 ook een aantal keer gevaarlijk, echter pakte de Bemmelse doelman een tweetal pogingen overtuigend. Sportclub Bemmel JO17-1 legde een aantal goede aanvallen op de mat, het was echter nog niet voldoende voor een treffer. Het was opmerkelijk te noemen dat voor rust slechts een enkel doelpunt werd gemaakt, gezien de kansen over en weer. 

De tweede helft ving aan en Sportclub Bemmel JO17-1 opende sterk. Mede door de inbreng van middenvelder Jorn Meijsen, die zorgde voor de nodige dynamiek, ging Sportclub Bemmel JO17-1 op jacht naar de 1-1. Gezien het spelbeeld leek het een kwestie van tijd dat deze ging vallen. In de eerste helft waren we in de uitvoering vaak te slordig en te onnauwkeurig. Dat moest echt beter om tot doelpunten te komen. In de tweede helft kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 wederom een groot aantal kansen. Met op momenten goed positiespel werd de vrije man gevonden. Zo werd Jorn Meijsen na een heerlijke combinatie met Milan Minkhorst, met een steekbal de diepte in gestuurd. Oog in oog met de vijandelijke doelman, maar iets aan de zijkant van het doel, schoot Jorn Meijsen de bal echter diagonaal, net naast de paal. Wat een aanval, maar geen treffer. Met corners zagen verdedigers Jasper Das en Tim Das hun pogingen op een haar na niet doeltreffend worden. De bal leek er niet in te willen. Kansen werden er zat gecreëerd. De keeper van Robur et Velocitas JO17-1 bleek echter een sta-in-de-weg. Na de zoveelste kans te hebben gemist, viel de 0-2 aan de andere kant. Sportclub Bemmel JO17-1 had net overgeschakeld naar een nog aanvallender speelstijl, maar tijdens deze wisseling viel er meteen ruimte achter de defensieve linie. Hierdoor kon de aanvaller van Robur et Velocitas JO17-1 heel simpel doorbreken, waar bij de tweede paal een medespeler van hem geheel vrijstond om van dichtbij de 0-2 te maken. Zuur. Ook Robur et Velocitas JO17-1 kreeg kansen, maar zij gingen er een stuk effectiever mee om. Complimenten voor onze mannen, want net als tegen ESA JO17-1 gaven we niet op. Met opportunistischer spel werd er gejaagd op de aansluitingstreffer. Inherent aan deze tactiek was dat er ruimtes vielen voor een vijandelijke counter. Dat moesten we maar voor lief nemen. Het risicovolle spel loonde. Het was alles of niets. Vlak na de 0-2, viel de 1-2. Een voorzet vanaf de zijkant, gegeven door specialist Bram Bravenboer, werd hard binnen gekopt door centraal verdediger en aanvoerder Jasper Das. Daar was de broodnodige aansluitingstreffer. Echter ontstond er bij het vlug pakken van de bal uit het doel een opstootje, waar we beter afstand hadden moeten nemen in plaats van de confrontatie te zoeken. Leermoment. De mannen van Sportclub Bemmel JO17-1 voelde dat er meer te halen was. Aangezien de vele gecreëerde kansen was dat geen onlogische constatering. En, de 2-2 kwam er. Jasper Das werd vijf minuten voor tijd binnen het zestienmetergebied van Robur et Velocitas JO17-1 vol onderuit gekegeld. De scheidsrechter wees terecht naar de stip, waar aan de kant van Robur et Velocitas JO17-1 het nodige ongeloof werd uitgesproken over de arbitrale beslissing. Aanvaller Bram Bravenboer, die ook tegen v.v. Dieren JO17-1 (2-0 winst) een penalty benutte, faalde niet: 2-2! Koelbloedig afgerond. Inmiddels leek de veelbewogen oefenwedstrijd tot zijn einde te komen, maar na veertig minuten officiële speeltijd werd er maar liefst zeven (!) extra minuten bijgetrokken de scheidsrechter. Dit resulteerde in een spannende slotfase, waar Robur et Velocitas JO17-1 in de laatste slotseconde een poging binnen het Bemmelse zestienmetergebied op de lat gestuit zag worden. De rebound die volgde werd schitterend gepakt door keeper Joep Hofstede. Het gevaar was geweken. Pfff, veel te veel (onnodige) spanning voor een oefenwedstrijd. Beide teams hebben kansen gehad en de grootste waren over het algemeen voor Sportclub Bemmel JO17-1. Een uitslag van 5-4, 5-5 of 6-5 had zo maar gekund. Bij vlagen werd er goed gevoetbald, toch nog te wisselvallig. Één ding is zeker: het moet beter tegen koploper Juliana ‘31 JO17-1, onze tegenstander van aanstaande zaterdag. 

Doelpuntenmakers: Bram Bravenboer & Jasper Das.

Assist: Bram Bravenboer.

Robbert Wijnandts en Mart Burgers, bedankt voor het vlaggen! 

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: de topper tegen koploper Juliana ‘31 JO17-1 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 14 november 2017 | 0 Reacties

SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 TOONT VEERKRACHT IN ARNHEM EN BLIJFT VOOR DE VIJFDE WEDSTRIJD OP RIJ ONGESLAGEN: 2-2

Sportclub Bemmel JO17-1 toont veerkracht in Arnhem en blijft voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen: 2-2Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdag in Arnhem met 2-2 gelijkgespeeld bij gastheer en directe concurrent ESA JO17-1. In een wedstrijd waar veel gebeurde, toonden de Bemmelse manschappen veerkracht. Een 2-0 achterstand, die werd opgelopen in het eerste kwartier na rust, werd spectaculair ongedaan gemaakt in het slotdeel van de wedstrijd. Het ternauwernood gewonnen punt was verdiend te noemen, waar Sportclub Bemmel JO17-1 zeker in de eerste helft goed voetbal liet zien en de bovenliggende partij was. Gedurende het kwartier na rust gaf de uitploeg echter twee onnodige doelpunten weg. Als de wedstrijd vijf minuten langer had geduurd, had Sportclub Bemmel JO17-1 grote kans om zelfs de volle buit nog te pakken. Met dit gelijke spel blijft het jonge Sportclub Bemmel JO17-1 uitstekend meedoen in de bovenste zone van de competitie. Onze ploeg heeft tot op heden alle teams uit de huidige top 7 al voor de eerste keer gehad. De top van de competitie kan nog veranderen omdat niet alle teams hetzelfde aantal wedstrijden hebben gespeeld. Het is een interessante competitie, waar de onderlinge verschillen niet groot zijn.

Sportclub Bemmel JO17-1 reisde met twee wissels af naar Arnhem. Bij Sportclub Bemmel JO17-1 ontbraken Levy van Bremen en Sander Borgers. Gisteren belandde het nieuws bij ons dat de langdurig geblesseerde spits Sander Borgers eind december wordt geopereerd. De verwachting is dat hij vanaf dat moment een vol jaar moet revalideren en herstellen. Uiterst vervelend nieuws voor Sander Borgers en het team. Wij wensen hem een heel erg voorspoedig herstel en zullen hem steunen in zijn revalidatieproces. Ook bij deze wedstrijd was Sander Borgers weer aanwezig. We blijven positief.

De wedstrijd werd gestart door het eerste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter. Sportclub Bemmel JO17-1 nam als eerste team het initiatief. Bij vlagen werd er goed positiespel gespeeld. Hierdoor konden de Bemmelse manschappen spits Martijn Das goed vinden en vrijspelen. Bij balverlies werd de pressie uitgevoerd, waardoor ESA JO17-1 herhaaldelijk de bal verloor tijdens onder andere de opbouw. ESA JO17-1 had zich zichtbaar aan ons aangepast, want waar het Arnhemse team normaliter opereert in een 1-4-3-3 teamorganisatie, was de organisatie nu 1-4-4-2. Duidelijk genomen maatregelen dus, gebaseerd op de eerder afgewerkte oefenwedstrijd in augustus (3-3 gelijkspel). Hierop hadden we de donderdag ervoor getraind, want we hadden al rekening gehouden met eventuele wijzigingen van de thuisploeg. Ook schakelde de mannen binnen het veld meteen over toen ze zagen dat ESA JO17-1 van teamorganisatie had veranderd. De eerste twintig minuten waren voor Sportclub Bemmel JO17-1. De Bemmelse middenvelders waren veel in beweging en middels goede passing konden zij vanuit de verdediging aangespeeld worden. Dit leidde meteen tot een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer. Spits Martijn Das leek de score te openen door met een fenomenale omhaal het doel te treffen, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Ook centraal verdediger Tim Das deed een poging met een halve omhaal, maar zijn inzet werd stijlvol gekeerd door de Arnhemse goalie. Echter stond de grensrechter ook bij deze kans met zijn vlag in de lucht. Een ingestudeerde corner belandde bij Bram Bravenboer, die het doel met zijn linkerbeen vanaf een meter of twintig onder vuur nam: net over het vijandelijke doel! Ook was aanvaller Bram Bravenboer dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn vrije trap op kansrijke positie over het doel zeilen. Sportclub Bemmel JO17-1 verdiende de 0-1. Na de eerste twintig minuten begon de thuisploeg uit een ander vaatje te tappen, wat weinig met voetbal te maken had. Zo ontstond een opstootje waarbij spelers van ESA JO17-1 het Bemmelse team probeerde te intimideren. Zonde, want daar was tot op dat moment geen enkele aanleiding voor. Dit gedrag werd aan Arnhemse kant eerder gestimuleerd dan geneutraliseerd. De spelers van Sportclub Bemmel JO17-1 moesten even tot kalmte gemaand worden, maar de mannen pakten het zelf geweldig op door vrijwel niet op de commotie in te gaan. Complimenten. De duels werden feller en venijniger. Zo moest middenvelder Milan Minkhorst, die op dat moment lekker in de wedstrijd zat, noodgedwongen het veld ruimen na een grove bodycheck. Ook Joris Burgers kreeg een flinke overtreding te verwerken. Sportclub Bemmel JO17-1 leek even van slag en dit was ook het moment dat ESA JO17-1 gevaarlijker werd. Met een aantal goede voorzetten vanaf de zijkant werd gevaar gesticht in het Bemmelse strafschopgebied. Er werd doortastend en overtuigend verdedigd aan de kant van Sportclub Bemmel JO17-1, waardoor keeper Joep Hofstede geen cruciale reddingen hoefde te verrichten. Sportclub Bemmel JO17-1 kwam na de dreigende Arnhemse momenten, weer beter in de wedstrijd. Er werd een aantal mooie combinaties op de mat gelegd. Echter waren we te slordig in de eindfase, waar de beslissende eindpass en aansluiting ontbrak. We kwamen steeds tot bij de spits, maar in het restant van de eerste helft konden we geen kansen mee creëren. Beide teams gingen de rust doelpuntloos in, waar ESA JO17-1 eerder goed weg kwam dan andersom.

Waar Sportclub Bemmel JO17-1 de eerste helft sterk begon, was het begin van de tweede helft anders: ESA JO17-1 nam het initiatief. Het eerste kwartier was voor ESA JO17-1, die meermaals goed de ruimte vond aan de zijkanten van het veld. Dit leidde zelfs tot een 2-0 voorsprong voor de gastheer. Twee identieke doelpunten binnen een tijdsbestek van tien minuten. Een voorzet kon gegeven worden aan de rechterkant van het veld, en werd tweemaal op enkele meters voor het doel van Joep Hofstede simpel en hard binnengetikt: 2-0. Hier stonden we matig te verdedigen. De dekking was onvoldoende, en de voorzet werd weinig overtuigend eruit gehaald. Bij de 2-0 kende ESA JO17-1 een grote dosis geluk, want verdediger Tim Das leek de bal te veroveren, maar via de kluts belandde de bal alsnog bij de Arnhemse middenvelder, die hierdoor de bal kon voortrekken. De eerste twee kansen voor ESA JO17-1 in de wedstrijd waren ook meteen twee doelpunten. Hoog rendement. Voor deze twee doelpunten had spits Martijn Das nog een goede kans op de 0-1, maar zijn geplaatste schot werd in de linkerhoek gekeerd door de Arnhemse doelman. Het stond dus 2-0, maar de Bemmelse troepen lieten zich alles behalve kennen. Er werden diverse tactische wijzigingen ondernomen en in combinatie met de ingevallen Guus Helsen, ging Sportclub Bemmel JO17-1 op jacht naar de aansluitingstreffer. Die leek er ook te komen, want een mooie voorzet belandde bij de tweede paal bij aanvaller Guus Helsen, die zijn kiezelharde volley via de binnenkant van de rechterpaal terug het veld in zag ketsen. Wat een schot, maar geen 2-0. Dat Sportclub Bemmel JO17-1 aanspraak maakte op de 2-1 was duidelijk. De omstandigheden in de tweede helft waren ook volledig anders dan in de eerste helft, waar onder meer de regen het veld sneller en gevaarlijker maakte. Middenvelder Jorn Meijsen zag een afstandsschot geblokt worden. Diverse andere afstandsschoten vonden geen soelaas. Kon Sportclub Bemmel JO17-1 zich nog terug in de wedstrijd knokken door het maken van een doelpunt? Ja. Een kwartier voor tijd maakte Guus Helsen een fraaie actie aan de linkerkant van het veld, in de hoek. Zijn hoge voorzet belandde perfect in het vijandelijke zestienmetergebied, waar de opgeschoven Jasper Das boven iedereen en alles uit torende en geweldig de 2-1 binnen knikte met een sterke kopbeweging. De aansluitingstreffer was daar! Sportclub Bemmel JO17-1 geloofde er nog vol in en ESA JO17-1 wankelde zichtbaar. Sportclub Bemmel JO17-1 ging door, toonde veerkrachtig en mentale weerbaarheid, op jacht naar de gelijkmaker. De spanning liep op en ESA JO17-1 hield zich meer bezig met randzaken dan met het voetbal. Dat was in ons voordeel. De 2-1 van Jasper Das smaakte naar meer. En meer kwam er. Vijf minuten voor tijd stoomde Jasper Das op, op de helft van de tegenstander aan de linkerkant bij het zestienmetergebied. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal, waar spits Martijn Das met een uiterste inspanning de bal al glijdend tegen de touwen kon werken: 2-2! Wat een heerlijke ontlading. Wat een comeback. Sportclub Bemmel JO17-1 ging niet mee in het gedrag van ESA JO17-1, waardoor het signaal voor buitenspel, natuurlijk gegeven door de grensrechter, overtuigend werd weggewuifd door de jonge, maar koelbloedige scheidsrechter. Een geldig doelpunt, dus 2-2. En terecht. Sportclub Bemmel JO17-1 pakte de oorspronkelijke organisatie weer op, en vanuit hier werd er geloerd op de 2-3. We kregen nog één grote kans op de 2-3, want seconden voor tijd belandde de bal na een mooie aanval bij Stef Wolters in het zestienmetergebied, maar hij kwam in kansrijke positie niet lekker uit met zijn benen, waardoor Stef Wolters de bal niet vol kon raken. Daar was bijna de 2-3! De bal rolde over de achterlijn, aan de rechterkant van het doel. Het slot was, net zoals de hele tweede helft, spannend. Uiteindelijk blies de scheidsrechter, die zich niet liet intimideren door het Arnhemse volk, de wedstrijd af bij een 2-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Een dik verdiend punt voor Sportclub Bemmel JO17-1. Als je terugkomt van een 2-0 achterstand naar een 2-2 gelijke stand, dan voelt dit punt aan als een gewonnen punt. Wanneer we de hele wedstrijd bekijken, had Sportclub Bemmel JO17-1 de beste kansen en hadden we moeten winnen. De tegendoelpunten gaven we tweemaal veel te makkelijk weg. Dat mag echt niet gebeuren. Uiteindelijk was het belangrijkste in de tweede helft dat we niet verloren, en dat gebeurde niet. Hierdoor zijn de mannen al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. In zeven wedstrijden troffen we de gehele top 7 al eenmaal. met 12 punten uit 7 wedstrijden doet Sportclub Bemmel JO17-1 het goed. Complimenten.

Doelpuntenmakers: Jasper Das & Martijn Das.

Assists: Guus Helsen & Jasper Das.

Gele kaart: Diede Wijnandts.

Helgo Borgers, bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: Robur Et Velocitas JO17-1 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 08 november 2017 | 0 Reacties

STERK SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 BEZORGT V.V. DIEREN JO17-1 EERSTE NEDERLAAG IN COMPETITIETOPPER: 2-0

Sterk Sportclub Bemmel JO17-1 bezorgt v.v. Dieren JO17-1 eerste nederlaag in competitietopper: 2-0Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdag een uitstekende wedstrijd gespeeld en een fraai resultaat geboekt. Op eigen terrein werd het tot op dat moment ongeslagen v.v. Dieren JO17-1 uiterst verdiend met 2-0 verslagen. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. De ontlading na zowel de 1-0 als 2-0 was groot. Met deze zege in de competitieclash tegen de ploeg uit Dieren vestigt Sportclub Bemmel JO17-1 zich op een mooie derde plek in de competitie, achter Juliana ’31 JO17-1 en Achilles ’29 JO17-1. Een aantal teams onder ons heeft nog wel een wedstrijd tegoed, maar een plek in de top 5 van de competitie is op dit moment de realiteit. Daarnaast zet Sportclub Bemmel JO17-1 met deze zege een ijzersterke reeks voort, want in de afgelopen vier wedstrijden werd niet één keer verloren: tweemaal een gelijkspel, tweemaal een overwinning. Op voetbaltechnisch gebied was deze wedstrijd ook weer een stap vooruit, in vergelijking met de wedstrijden tegen Spero JO17-1 en VDZ JO17-1. Sportclub Bemmel JO17-1 pakt vorm.

Trainers Thelco Koolmees en Swen Rovroy konden in deze competitietopper beschikken over een fitte veertien-koppen-tellende-selectie. Alleen spits Sander Borgers ontbrak, maar hij was wel aanwezig om zijn teamgenoten te steunen en aan te moedigen. De voorbereiding was anders dan normaal, waar de Bemmelse manschappen zich moesten omkleden op de hockeyclub. Desalniettemin stond Sportclub Bemmel JO17-1 op het juiste tijdstip op het veld.

Sportclub Bemmel JO17-1 opende de wedstrijd slordig. Gedurende het eerste kwartier van de wedstrijd was de thuisploeg zoekende en kwam het niet in zijn spel. Dit kwam door het maken van te veel fouten in de passing. De gedachten waren vaak goed, de uitvoering tot op dat moment minder. Organisatorisch stond het sterk en er werd goed druk gezet. Echter wanneer de Bemmelse manschappen de bal veroverden op kansrijke plekken, werd deze vaak te onrustig verwerkt. Het resultaat hiervan was balverlies. We waren gebaat bij meer rust en overzicht aan de bal, zeker wanneer de spelers de bal ontvingen in het centrum. Met de wind tegen werd v.v. Dieren JO17-1 het eerst gevaarlijk, door Bemmels toedoen. Echter werden de persoonlijke fouten vaak hersteld door het Bemmelse collectief, waardoor het dreigingsniveau rondom het strafschopgebied van Joep Hofstede vaak werd geneutraliseerd. De ploeg uit Dieren had die kansrijke momenten beter moeten uitbuiten. De uitploeg kon amper profiteren van het bij balbezit zoekende Sportclub Bemmel JO17-1. Na het eerste kwartier kwam Sportclub Bemmel JO17-1 steeds beter in hun spel. De aanvoer van achteruit ging beter lopen, waardoor de middenvelders en aanvallers gevoed konden worden. Dat is ook wat Sportclub Bemmel JO17-1 wilt, want op die momenten kunnen onze spelers geweldig combineren. Dit spelbeeld, waar Sportclub Bemmel JO17-1 het hef in handen nam, leverde een aantal sterke aanvallen op van achteruit. Sportclub Bemmel JO17-1 vond steeds vaker de vrije man. Vaak was dat middenvelder Jorn Meijsen. Er was veel beweging te bespeuren bij onze middenvelders en aanvallers. Martijn Das, spits en kapstok van het Bemmelse team, speelde een belangrijke rol bij de Bemmelse aanvallen. Hij was de speler die de ballen sterk bij zich hield, waardoor onder andere de middenvelders konden aansluiten. Sportclub Bemmel JO17-1 pakte het initiatief en creëerde een veldoverwicht op de helft van de tegenstander. Diverse corners werden afgedwongen, maar deze werden goed verdedigd door het fysieke v.v. Dieren JO17-1. Overigens werden deze hoekschoppen goed genomen door middenvelder Joris Burgers en aanvaller Bram Bravenboer. Het steeds beter wordende spel van Sportclub Bemmel JO17-1 leek te resulteren in een strafschop, want na een heerlijk één-twee werd rechtsbuiten Stef Wolters duidelijk aan de linkerkant van het vijandelijke zestienmetergebied gevloerd. De scheidsrechter, die verder degelijk floot, besloot echter anders en wuifde deze discutabele situatie zelfverzekerd weg. Daar werd Sportclub Bemmel JO17-1 een penalty onthouden. Sportclub Bemmel JO17-1 ging door en voelde dat v.v. Dieren JO17-1 een te kloppen ploeg is. In de eindfase werd een aantal keer fraai in de kleine ruimte gecombineerd. De cruciale en alles beslissende eindpass ontbrak steeds nét. Zo vond spits Martijn Das de perfect diepgaande middenvelder Milan Minkhorst op een haar na niet. De Bemmelse middenvelders waren flink in de weer, net als de actieve backs en de rest van het Bemmelse collectief. Aan de andere kant joegen de Bemmelse manschappen de bal goed af. Er ontstonden een aantal interessante situaties. De centrale verdediger en de rechtsbuiten van v.v. Dieren JO17-1 waren sterke spelers. Dit leverde mooie duels op. Vooraf werd gedacht dat v.v. Dieren JO17-1 wel wilde opbouwen, maar gedurende de eerste helft leek niets minder waar. Herhaaldelijke hanteerde de uitploeg de lange bal, al vanaf de keeper. Daarmee probeerde v.v. Dieren JO17-1 voordeel te pakken van de sterke wind die zij in de eerste helft mee hadden. Veel rendement leverde die gekozen tactiek niet op, want de Bemmelse luchtmacht won vrijwel alles. Aan het eind van de eerste helft had Sportclub Bemmel JO17-1 gevoelsmatig de controle. Deze controle moet in de tweede helft resulteren in doelpunten.

De tweede helft ving aan en Sportclub Bemmel JO17-1 kwam ijzersterk uit de kleedkamer. Met fraai positiespel werd herhaaldelijk de vrije man vrijgespeeld in het centrum. In balbezit werd met meer rust en overzicht gevoetbald, iets wat in de rust nadrukkelijk werd aangegeven als verbeterpunt. Vrijwel alle duels werden in het voordeel van de Bemmelse equipe beslist. Het spelbeeld toonde een dominant Sportclub Bemmel JO17-1 op de helft van de tegenstander, die niet bij machten leek om onder deze druk uit te komen. Zowel de eerste als tweede bal werd gewonnen. Vaak was de eerste bal een hoge bal die de sterke keeper van v.v. Dieren JO17-1 direct en hoog naar voren schoot. De Bemmelse druk op de helft van de tegenstander werd steeds groter. Dit resulteerde ook tot kansen. Diverse afstandsschoten vonden geen soelaas. De spelers van v.v. Dieren JO17-1 probeerde de Bemmelse spelers af te stoppen, maar dit lukte vaak alleen door het maken van een overtreding. Zodoende kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 een vrije trap op achttien meter van het doel van v.v. Dieren JO17-1 verwijderd. Specialist Bram Bravenboer ging achter deze bal staan, maar zijn poging raasde rakelings langs de linkerkant van het vijandelijke doel. Even later was Bram Bravenboer wederom uiterst gevaarlijk, want na een actie waarbij hij vanaf de rechterkant naar binnen kwam, schoot hij de bal in de baan van de wind geweldig met een krul richting de kruising…. wat een redding! De keeper van v.v. Dieren JO17-1 tikte deze geweldige inzet van Bram Bravenboer voor de winkelhaak weg. Op een hand na geen 1-0. Sportclub Bemmel JO17-1 drong steeds meer aan. Er was meer één ploeg die voetbalde: Sportclub Bemmel JO17-1. Sportclub Bemmel JO17-1 legde sterke combinaties op de mat, tot in het vijandelijke zestienmetergebied aan toe. Diverse pogingen werden gepakt door de keeper van v.v. Dieren JO17-1. Het zal toch niet zo zijn dat deze wedstrijd in een 0-0 zou eindigen? Antwoord: nee. Na wederom een wervelende combinatieaanval, belandde de bal bij Stef Wolters, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai op doel schoot: paal! De bal ketste af, en spits Martijn Das was het meest attent en tikte de bal voor de uitkomende doelman weg. De doelman van v.v. Dieren JO17-1 haalde Martijn Das bij deze actie overduidelijk neer: penalty. Nu wel! Eindelijk. Maar, hij moest er nog in. Het duurde vanwege de blessurebehandeling van Martijn Das even voordat Bram Bravenboer mocht aanleggen. Ondanks de spanning en de wetenschap dat dit wel eens een cruciaal moment in de wedstrijd kon zijn, bleef Bram Bravenboer uiterst koelbloedig. De penalty werd door hem overtuigend en laag in de rechterhoek geschoten, dezelfde hoek waar de keeper van v.v. Dieren JO17-1 ook naar toe ging. Toch was hij kansloos: 1-0! De ontlading en de blijdschap was groot. Het doelpunt werd met het hele collectief gevierd in de hoek van het veld. Met de 1-0 op zak bleef Sportclub Bemmel JO17-1 gaan. Aan de andere kant was v.v. Dieren JO17-1 sporadisch gevaarlijk. Toch drukte keeper Joep Hofstede zijn belangrijke stempel op de wedstrijd door een tweetal gevaarlijke voorzetten klemvast met een duik te pakken. Gevaar geweken. De onderlinge irritaties liepen op bij v.v. Dieren JO17-1. Dit was de verdienste van Sportclub Bemmel JO17-1, dat de belangrijkste vijandelijke schakels uitschakelden en voetballend de boventoon voerde. De goed spelende Jorn Meijsen ontving de bal tussen de linies op de rand van het zestienmetergebied, maar vergat zelf de trekker over te halen. Een kwartier voor tijd ontving Milan Minkhorst de bal, hoog op de helft van de tegenstander. Met een fraaie en overzichtelijke pass bereikte hij de goed vrijgelopen Martijn Das, die niet aarzelde en de bal richting het doel schoot. De bal werd aangeraakt en zeilde met een hoge boog over de keeper heen: 2-0! Daar was de tweede treffer! Het duel leek beslist. De uitploeg uit Dieren oogde verslagen en Sportclub Bemmel JO17-1 kreeg nog meer ruimte om te benutten. Diverse corners en kansrijke aanvallen vonden geen succes in de vorm van de 3-0. Er werd keihard gewerkt, door iedereen. Hierdoor gaf Sportclub Bemmel JO17-1 niets weg. Ook de ingevallen spelers droegen hun steen bij. Sportclub Bemmel JO17-1 groeide in de wedstrijd, met als resultaat een 2-0 overwinning op medekoploper v.v. Dieren JO17-1, dat nu koploper af is. Na tweemaal veertig minuten floot de jonge arbiter af. Drie punten, bij vlagen goed en fraai combinatievoetbal (zeker in de tweede helft), en een plek bij de bovenste regionen van de competitie. Daar komt nog bij dat we nu voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen uit een wedstrijd komen en wéér hield keeper Joep Hofstede de felbegeerde clean sheet. Dat betekent dat Joep Hofstede en het Bemmelse collectief voor de vierde keer (uit zes wedstrijden) de nul hield. Dat is uiterst knap, zeker ook gezien onze aanvallende speelstijl. We zijn een lastig te kloppen ploeg en geven tot op heden weinig weg. Niet alleen verdedigend, maar ook juist aanvallend lieten de spelers hun voeten spreken. Ook nu is er weer genoeg ruimte voor verbetering, waar we de komende week weer mee aan de slag gaan. Met elf punten uit zes wedstrijden kent Sportclub Bemmel JO17-1 een redelijk goede competitiestart. De onnodige verliespartij tegen OBW JO17-1 en de penalty tegen in de tweede helft tegen het sterke Achilles ’29 JO17-1 komen nog wel eens voor in gedachten: wat als? Maar, dat telt niet. Daar moeten we van leren. Voor nu: gefeliciteerd met deze goede overwinning, op naar wederom een topper, volgende week tegen ESA JO17-1!

Doelpuntenmakers: Bram Bravenboer & Martijn Das.

Assist: Milan Minkhorst.

Nico Heezen: bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: ESA JO17-1 (uit).
Lees verder | Auteur: Swen | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

FEL SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 WERKT INTERESSANTE OEFENWEDSTRIJD AF TEGEN EERSTE DIVISIONIST VITESSE O15

Fel Sportclub Bemmel JO17-1 werkt interessante oefenwedstrijd af tegen eerste divisionist Vitesse O15De manschappen van Sportclub Bemmel JO17-1 hebben afgelopen woensdagavond een intensieve oefenwedstrijd afgewerkt tegen betaald voetbalorganisatie Vitesse O15, dat uitkomt in de eerste divisie. De week ervoor trad Sportclub Bemmel JO17-1 al aan tegen een andere betaald voetbalorganisatie: het Nijmeegse NEC JO17-2 (3-0 verlies). Zodoende oefent Sportclub Bemmel JO17-1 voornamelijk tegen tegenstanders van formaat, waardoor ons team wordt getriggerd te spelen onder grote weerstand en de spelers zich op die momenten kunnen meten met teams op de hoogste niveaus. Tegen Vitesse speelde Sportclub Bemmel JO17-1 uitstekend mee. Uiteindelijk trok de Arnhemse uitploeg de overwinning, na een schitterend doelpunt in het laatste deel van de driedelige wedstrijd (totaal: 75 minuten), naar zich toe: 0-1. Desalniettemin heerste er een positieve sfeer in de kleedkamer. Het voetbaltechnische van de ploeg kwam, na op voetballend gebied twee matige competitiewedstrijden te hebben gehad, weer sterker naar voren. In aanloop naar de clash tegen v.v. Dieren JO17-1 was deze oefenwedstrijd een uitstekend leer-, oefen- en meetmoment.

Tegen Vitesse O15 beschikte Sportclub Bemmel JO17-1 over een complete selectie. De plek van de langdurig geblesseerde Sander Borgers wordt ingenomen door aanvaller Levy van Bremen. De lappenmand is verder leeg en dat betekent dat er meer en lastigere keuzes moeten worden gemaakt. De concurrentiestrijd is aanwezig en zo hoort het te zijn in een selectieteam.

Sportclub Bemmel JO17-1 opende fel tegen Vitesse O15. De positieve agressie in de duels was bij onze ploeg sterk terug te vinden. Elke speler was op en top gemotiveerd om een attractieve wedstrijd op de mat te leggen. Beide teams speelden met een grote dosis energie, en dat maakte het voor de toeschouwer een leuke wedstrijd om naar te kijken. De eerste kans was voor Vitesse O15. Na een te trage terugspeelbal kon de sterke Arnhemse spits op keeper Joep Hofstede afstormen, maar zijn schot kaatste via de punt van de rechterkruising weg van het Bemmelse doel. Sportclub Bemmel JO17-1 zette goed druk op de spelers van Vitesse O15, die bij vlagen lieten zien waarom ze bij deze betaald voetbalorganisatie spelen. Vitesse O15 had gedurende een aantal momenten de overhand, waardoor ze op de Bemmelse helft te vinden waren, maar Sportclub Bemmel JO17-1 stond organisatorisch wederom sterk. Aan de andere kant werd Sportclub Bemmel JO17-1 ook gevaarlijk. Er werd een aantal fraaie combinaties op de mat gelegd. Zodoende kon spits Martijn Das in het vijandelijke doelgebied opduiken, maar zijn kapbeweging om de laatste verdediger die hij tegenkwam uit te spelen werd doorzien. Een tweetal Bemmelse afstandsschoten zeilden in de handen van de Arnhemse goalie. Vitesse O15 speelde met veel dynamiek en beweging. Echter kwam de uitploeg vrijwel niet door het Bemmelse centrum heen. Wel werd het gevaarlijk vanaf de zijkanten. Hierdoor ontstonden er ook twee dreigende momenten voor het doel van keeper Joep Hofstede. Eenmaal trof de Arnhemse buitenspeler de paal, andermaal vond hij de benen van Joep Hofstede op zijn weg. Daar kwam Sportclub Bemmel JO17-1 goed weg. De kansen van Sportclub Bemmel JO17-1 zelf waren zeker nog niet voorbij, want ook de thuisploeg kreeg kansen op de openingstreffer. Rechtsbuiten Bram Bravenboer was het eindstation van een vlijmscherpe combinatieaanval van achteruit. Bram Bravenboer trok naar binnen en zag, vanaf enkele meters aan de rechterkant van het vijandelijke zestienmetergebied, ruimte voor het schot. Net naast! Mooie aanval, goede kans. Sportclub Bemmel JO17-1 speelde goed. De technische voetbalopvatting kwam weer veel meer naar boven in vergelijking met de afgelopen twee competitiewedstrijden tegen Spero JO17-1 (0-2 winst) en VDZ JO17-1 (0-0 gelijkspel). Daar werd op gehamerd, en het leverde een prima wedstrijd op. Inmiddels was het Bemmelse team door elkaar geschud door positiewisselingen gedurende de wedstrijd. Er werd een aantal geweldige duels in Bemmels voordeel beslist. De mannen oogden gretig. Linksbuiten Guus Helsen leek één op één met de keeper te kunnen gaan, maar een cruciale tackle legde hem een strobreedte in de weg. Sportclub Bemmel JO17-1 zette een aantal keer uitstekend druk en was delen van de wedstrijd te vinden op de helft van Vitesse O15. Aan de andere kant drukte Vitesse O15 de thuisploeg ook vaak terug op de Bemmelse helft. Er werd in een hoog tempo gespeeld. Mooi om te zien. Het duel leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar de wedstrijd werd door individuele klasse beslist. Vlak voor tijd bood de Arnhemse spits zich aan op het middenveld. De spits van Vitesse O15 kreeg net te veel ruimte, waardoor hij de kans schoon zag om uit stand uit te halen vanaf een meter of vijfentwintig: vol in de linker kruising, achter de volstrekt kansloze Joep Hofstede. Wonderschone treffer. Balen voor ons team, want een 0-0 gelijkspel zat er zeker in. Na driemaal vijfentwintig minuten, waarin elke speler alles heeft gegeven en weer vlieguren heeft gemaakt, blies de goed fluitende scheidsrechter Martijn Steenbergen af voor het einde van een erg leerzame en intensieve oefenwedstrijd. Wederom een ervaring rijker. In aanloop naar de topper tegen v.v. Dieren JO17-1 oogst het Bemmelse optreden vertrouwen. Let’s go, boys!

Doelpuntenmakers: -.

Assists: -.

Stijn Alderden en Stan Jansen: bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: het ongeslagen v.v. Dieren JO17-1 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 SLAAT IN ELST OP CRUCIALE MOMENTEN TOE EN WINT GELDERSE DERBY: 0-2

Sportclub Bemmel JO17-1 slaat in Elst op cruciale momenten toe en wint Gelderse derby: 0-2Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdag drie belangrijke punten weten te bemachtigen in de competitie. In een alles behalve kwalitatief hoogstaande wedstrijd rekenden de Bemmelse manschappen af met gastheer en hekkensluiter Spero JO17-1: 0-2. De  Bemmelse doelpunten vielen op beslissende momenten. Zowel vlak voor het einde van de eerste helft, als vlak voor het allerlaatste fluitsignaal trof Sportclub Bemmel JO17-1 doel. De ontlading was, ondanks de draak van een wedstrijd, groot. Met acht punten uit vijf wedstrijden nestelt Sportclub Bemmel JO17-1 zich bij de bovenste vijf plekken, in een competitie waar de onderlinge krachtsverschillen niet groot zijn. Dat maakt deze competitie aantrekkelijke en interessant.

Sportclub Bemmel JO17-1 kende een bijna complete selectie. Alleen spits Sander Borgers, die in afwachting is van de resultaten uit de MRI-scan, was niet beschikbaar. Echter was hij wederom weer aanwezig, wat hartstikke goed en top is om te zien. Omdat de JO15-1 niet speelde, sloten ook Rinus Kathmann en Armin Jacobs aan bij de wedstrijdselectie. 

De derby werd gestart door middel van het eerste fluitsignaal van de ervaren scheidsrechter. Beide teams hadden vanaf de eerste minuut moeite om openingen te forceren. Het duel vond vooral op het middenveld plaats, waar de nodige duels werden uitgevochten. De scheidsrechter liet echter weinig toe, waardoor de wedstrijd vaak weer tot stilstand kwam. De wedstrijd ontwikkelde zich tot een traag schaakspel. Aan de kant van Sportclub Bemmel JO17-1 lag dat vooral aan het lage baltempo in de passing gedurende de opbouw. We lieten na om vaker de middenmensen in te spelen. Vooruit spelen dus. Vooral bij linksback Tim Hijmans en rechtsback Seth Heezen lag veel ruimte, die we nauwelijks benutte. Wanneer we dat wél deden, konden de Bemmelse spelers meteen in de ruimte, op de helft van de tegenstander, op kansrijke posities tot voorzetten komen. Tim Hijmans ontsnapte daar een aantal keer goed. De passing was over het algemeen op belangrijke momenten te onnauwkeurig en slordig. Bij Spero JO17-1 werd de opbouw veelal meteen overgeslagen. De keeper van de ploeg uit Elst, die een goede trap in zijn benen had, schoot alle ballen met de wind mee naar voren. Een aantal keer landden deze uittrappen gevaarlijke achter de Bemmelse defensie, maar dit werd opgelost door de mannen achterin. De wedstrijd trotseerde in fouten, de attractiviteitswaarde was uiterst laag. Beide teams kregen een aantal vrije trappen en corners toegekend. De corners van Joris Burgers, met veel snelheid en effect, waren uitstekend. Deze konden echter steeds net niet verzilverd worden. Een kopbal van Tim Das scheerde over de lat. Op de Bemmelse helft kreeg Spero JO17-1 een goede mogelijkheid, maar een actie op de achterlijn, die leidde tot een poging om keeper Joep Hofstede van dichtbij te verschalken, werd door de Bemmelse keeper in twee instanties gepakt. Daar kwam Sportclub Bemmel JO17-1 goed weg. Op de vijandelijke helft nam aanvoerder en centraal verdediger Jasper Das het doel van grote afstand onder vuur. Zijn inzet vond echter nét geen succes, goede poging. Middenvelder Milan Minkhorst was er nog het dichtst bij: na een sporadische vlammende aanval schoot hij de bal vanaf een meter of achttien rakelings links naast de paal. Ook Spero JO17-1 was verder niet bij machten om tot grote kansen te komen. De eerste helft leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0 ruststand, maar luttele minuten voor de pauze sloeg Sportclub Bemmel JO17-1 toe. Middenvelder Jorn Meijsen bereikte spits Martijn Das met een fraaie steekbal achter de vijandelijke defensie, waardoor Martijn Das kon doorbreken tot binnen het zestienmetergebied. Het heffen van de vlag voor buitenspel, door de grensrechter van Spero JO17-1, werd door de scheidsrechter weggewuifd en Martijn Das kon door. Martijn Das kapte een verdediger fraai uit met zijn linkerbeen, waardoor hij ruimte creëerde om met zijn rechtervoet de bal van dichtbij achter de keeper te schieten: 0-1. Klasse doelpunt. Overtuigend werk, zowel de assist in de vorm van een steekbal van Jorn Meijsen, als de koelbloedige afronding van Martijn Das. Dit alles vond plaats op een belangrijk wedstrijdmoment, want nog geen twee minuten later floot de scheidsrechter af voor het einde van de eerste helft. Het was een eerste helft dat pijn deed aan het oog, maar deze helft eindigde voor Sportclub Bemmel JO17-1 lekker met de openingstreffer. De pauze kwam gelegen en had ook niet langer op zich moeten laten wachten. 

De aspiraties van Spero JO17-1 waren duidelijk aan het begin van de tweede helft: de gelijkmaker forceren. Sportclub Bemmel JO17-1 was vastberaden om de voorsprong te behouden. Het duel ontpopte zich in een fysieke strijd, waar aanvallen van beide kanten werden geneutraliseerd door het uitvechten van duels. Voetballend gezien was het geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Verre van. Te vaak werd de lange bal gehanteerd. Toch speelden de Bemmelse mannen met veel inzet, strijd en passie. Mede door deze basis kon de tegenstander nauwelijks door het Bemmelse collectief heen voetballen. De verdedigende organisatie stond weer als een huis, het aanvallende aspect liet te wensen over. Spero JO17-1 drong aan, zonder echt gevaarlijk te worden. De tijd tikte voorbij zonder voetbalwaardige momenten. Toch liet Spero JO17-1 zich gelden. Uit het niets kreeg de thuisploeg een dot van een kans. Een steekbal werd wonderbaarlijk niet onderschept door een Bemmelse sliding en ging door de benen door, waardoor de spits uit Elst oog in oog met keeper Joep Hofstede kwam te staan. Keeper Joep Hofstede bleef uitstekend lang op de been, maakte zichzelf groot en keerde de lage inzet van de aanvaller van Spero JO17-1 geweldig met zijn been. Wat een fantastische redding! Hierdoor hield Joep Hofstede zijn team op voorsprong. Het bleek een cruciaal moment, want het aanvalsoffensief van Spero JO17-1 werd tien minuten voor tijd de kop ingedrukt door de 0-2 van Sportclub Bemmel JO17-1. Spits en invaller Guus Helsen ontsnapte op snelheid uit de rug zijn directe tegenstander, waarna hij de bal vanaf de linkerkant van het veld voorgaf op de mee opgestoomde en uitstekend bij de tweede paal vrijgelopen Rinus Kathmann. De pass was echter aan de hoge kant, waardoor Rinus Kathmann de bal niet simpel kon binnen tikken. De bal werd vervolgens met weinig overtuiging weggewerkt door Spero JO17-1. Sterker nog, de verdediger van Spero JO17-1 werkte de bal weg in de voeten van de goed aangesloten Bram Bravenboer, die op randje zestien de bal feilloos, hard en laag in de rechterhoek knalde: 0-2. Over en uit. De ontlading zowel op als naast het veld was groot. De wedstrijd leek beslist. Na de 0-2 gaf gastheer  Spero JO17-1 nog meer ruimte weg. De 0-3 hing in de lucht, mede doordat de voorhoede nu bestond uit pijlsnelle aanvallers als Rinus Kathmann en Guus Helsen, die deze gaten goed konden benutten. Het verzet van Spero JO17-1 leek gebroken en Sportclub Bemmel JO17-1 verzuimde de hekkensluiter nog meer pijn te doen. Na tweemaal veertig minuten, en wat blessuretijd, floot de scheidsrechter af: 0-2. Een uiterst matige partij, toch drie punten. En in een derby voelen die punten goed. 

Met het aantal van vier doelpunten tegen, kent Sportclub Bemmel JO17-1 op één team na (koploper Achilles ‘29 JO17-1) de minste tegentreffers. Dat is een positieve ontwikkeling. Een leuk feit is dat Achilles ‘29 JO17-1 slechts drie tegentreffers incasseerde, waarvan twee door ons. Het schamele aantal van zes doelpunten voor, brengt meteen ons grootste verbeterpunt aan het licht: doelpunten maken. Hier moeten we stappen in gaan zetten de komende weken. Een slechte wedstrijd winnen, zoals tegen Spero JO17-1, is ook een kwaliteit. De laatste twee wedstrijden tegen VDZ JO17-1 (0-0 gelijkspel) en Spero JO17-1 (0-2 winst), waren alles behalve oogstrelend. Toch pakken de mannen resultaat. De wedstrijden tegen DIO ‘30 JO17–1 en Achilles ‘29 JO17-1 waren voetballend gezien veel beter. Qua niveau zijn we op dit moment dus niet constant. Daar moeten we wel naar streven. Ondanks het wisselvallige niveau van het voetbal, positioneren we onszelf nu een plek bij de bovenste plekken. Genoeg werk aan de winkel, vanuit een positief perspectief.

Doelpuntenmakers: Martijn Das & Bram Bravenboer.

Assist: Jorn Meijsen.

Robbert Wijnandts: bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: Vitesse O15 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 23 oktober 2017 | 0 Reacties

SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 WERKT IN NIJMEGEN OEFENWEDSTRIJD AF TEGEN BEMMELS GETINT NEC: 3-0

Sportclub Bemmel JO17-1 werkt in Nijmegen oefenwedstrijd af tegen Bemmels getint NEC: 3-0Vorige week woensdag hebben de Bemmelse manschappen een intensieve oefenpartij afgewerkt op het multifunctionele sportcomplex ‘De Eendracht’ in Nijmegen, voor het Goffert-stadion. Het jonge Sportclub Bemmel JO17-1 bood uitstekend tegenstand gedurende de wedstrijd, waarin beide teams veel energie legden. Aan de kant van NEC werden twee voormalig Bemmel-talenten gespot: Jochem Schuurman en Brian Rikken. Dat maakte het spelen van deze wedstrijd extra speciaal. De eerstgenoemde stond in de basis, de laatstgenoemde viel laat in de tweede helft in. Uiteindelijk stapten de Nijmegenaren van het veld met een 3-0 overwinning.

De Bemmelse troepen reisden af met een uiterst jonge wedstrijdselectie. Sander Borgers (geblesseerd), Jasper Das (schoolproject), Tim Hijmans (Duitsland) en Jorn Meijsen (verjaardag) waren allen niet aanwezig. Zodoende werd een aantal spelers van andere teams toegevoegd: Daan Kersten, Rick Derksen (JO17-2), Rinus Kathmann en Armin Jacobs (JO15-1). Rinus Kathmann begon zelfs in de basis, omdat spits Guus Helsen zich niet compleet fit voelde. Uiteindelijk bestond de groep van vijftien spelers van Sportclub Bemmel JO17-1 uit twee tweedejaars B-junioren, elf eerstejaars B-junioren en twee tweedejaars C-junioren. Een mooie samenstelling.

Gedurende de eerste helft van de wedstrijd deed Sportclub Bemmel JO17-1 weinig onder voor thuisploeg NEC JO17-2. De Bemmelse organisatie stond sterk, duels werden fel uitgevochten en er werd agressief druk gezet op de Nijmeegse defensie. NEC JO17-2 kon aan de bal geen opening door het centrum van Sportclub Bemmel JO17-1 forceren. Door dit spelbeeld speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af, waar de Bemmelse uitploeg veel energie stak in het aanvallen van de bal. Er zat een aantal goede combinaties van achteruit bij, waardoor Sportclub Bemmel JO17-1 zijn gezicht ook meerdere keren ver op de helft van NEC JO17-1 liet zien. Dit leidde tot een aantal dreigende momenten rondom het Nijmeegse zestienmetergebied, waar het bij de eindpass en de voorzet net aan precisie ontbrak. Ondanks het gebrek aan kansen voor beide teams, was het een attractieve wedstrijd om te zien. Er werd een aardig hoog baltempo gehanteerd. Toch kwam NEC JO17-2 op voorsprong. Een Nijmeegse speler werd op de rand van het Bemmels zestienmetergebied, aan de linkerkant van het veld, neergehaald en de scheidsrechter kende een vrije trap toe. Deze werd technisch fraai in de linkerhoek binnen gekruld door de nummer tien van NEC JO17-2: 1-0. Het was zonde dat we op zo’n onnodige manier op achterstand kwamen, want er was tot op dat moment vrij weinig aan de hand. NEC JO17-2 had een iets groter percentage aan balbezit, maar de wedstrijd was in evenwicht. Sportclub Bemmel JO17-1 liet zich na de 1-0 niet kennen. Een gevaarlijke voorzet van linkspoot Rinus Kathmann werd door Tim Das bijna tot 1-1 bekroond. In de scrimmage werkte NEC JO17-2 de bal voor hun eigen doel weg. Daarna schoot trapspecialist Bram Bravenboer een vrije trap op kansrijke positie over het doel. Sportclub Bemmel JO17-1 kwam door goed combinatiespel een aantal keer fraai in de eindfase, maar de eindpass ontbrak. De ruimtes tussen de linies werden positioneel gezien benut, maar de pass met lef en durf ontbrak te vaak om hier gevaarlijk te worden. Ook NEC JO17-2 kreeg nog een goede kans op een treffer, maar nadat Sportclub Bemmel JO17-1 te laat stapte voor buitenspel, volleerde de Nijmeegse spits de bal binnen het zestienmetergebied naast het doel van keeper Joep Hofstede. Gevaar geweken. Met een 1-0 achterstand vertrokken de Bemmelse mannen de kleedkamer in. Het was een tussenstand met een positief perspectief tegen een sterke tegenstander. Complimenten voor de inzet, energie en intensiteit. 

Na een kwartier gerust te hebben ving de tweede helft aan. NEC JO17-2 opende sterker dan de uitploeg, maar had nog altijd alle moeite om zich een baan door het Bemmelse collectief te wringen. Een aantal wisselingen vond binnen het Bemmelse team plaats. Dit was zichtbaar en logischerwijs even zoeken. Vlak na rust kwam NEC JO17-2 op een 2-0 voorsprong. Wederom door Bemmels eigen toedoen. Een te korte terugspeelbal werd door de pijlsnelle NEC-spits onderschept, waardoor het veld ineens openlag en hij oog in oog met keeper Joep Hofstede de bal hard, laag en via de binnenkant van de linkerpaal tegen de touwen joeg: 2-0. Dat was een zuur moment, want het gevoel heerste in de kleedkamer dat die 1-0 tussenstand nog veranderd kon worden in de vorm van de gelijkmaker. Dat werd na de 2-0 een stuk lastiger. Ook na de 2-0 werkte Sportclub Bemmel JO17-1 hard. Dit leidde ook tot de nodige mogelijkheden voor de uitploeg. Daan Kersten werd met een fraaie hoge steekbal gelanceerd in het doelgebied van NEC JO17-2, maar hij besloot in plaats van de trekker over te halen, nog een actie te maken. Dat was een prima mogelijkheid om het Nijmeegse doel onder vuur te nemen. Daarnaast vuurde Bram Bravenboer een afstandsschot van een meter of vijfentwintig af, maar deze werd met alle moeite gekeerd door de NEC-doelman. Sportclub Bemmel JO17-1 verdiende een doelpunt. Gedurende de tweede helft werd een aantal positionele wijzigingen doorgevoerd, waardoor bepaalde spelers op andere posities terechtkwamen. Daar is een oefenwedstrijd natuurlijk ook voor. De laatste goede mogelijkheid voor Sportclub Bemmel JO17-1 op een treffer kwam wederom van Bram Bravenboer. Sportclub Bemmel JO17-1 dwong een vrije trap af op een meter of twintig van het Nijmeegse doel verwijderd, die vervolgens door Bram Bravenboer heerlijk in de rechterhoek werd geschoten. Echter redde de doelman van NEC JO17-2 op fenomenale wijze met een stijlvolle zweefduik, waardoor hij de bal richting de zijkant tikte met twee handen. Sportclub Bemmel JO17-1 liet zich, onder een grote opkomst van publiek, zien. Complimenten. Het laatste kwartier was voor NEC JO17-2, die met een aantal frisse en snelle krachten de score probeerde te verhogen. Joep Hofstede, topkeeper van Sportclub Bemmel JO17-1, bleek een enorm sta-in-de-weg voor de thuisploeg. Hij pakte onder andere een één-op-één-situatie prachtig met zijn voet, klemde een aantal afstandsschoten en ook was Joep Hofstede overtuigend in het keepen uit zijn doel. Fraai keeperswerk. Toch kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 vlak voor tijd alsnog de 3-0 om de oren. De rechtsbuiten van NEC JO17-2 snelde de ruimte in en faalde ditmaal niet: 3-0. In het restant van de wedstrijd was NEC JO17-2 de betere partij en kon de thuisploeg de ruimtes goed benutten. De 3-0 was echter de laatste goal van het attractieve treffen tussen NEC JO17-2 en Sportclub Bemmel JO17-1. Het was een uiterst leerzame oefenwedstrijd, waar Sportclub Bemmel JO17-1 zich kon meten met leeftijdsgenoten van een betaald voetbalorganisatie. Twee van de drie doelpunten gaven we zelf weg en we verzuimden te scoren. Dat had beter gemoeten. In de tweede helft hadden we vaker de mensen op het middenveld tussen de linies moet inspelen, in plaats van het hanteren van de lange bal. Dat is één van de verbeterpunten. Toch liet Sportclub Bemmel JO17-1 zien dat het ook een tweede divisionist goed tegenstand kan bieden. Het harde werken, de inzet en motivatie zijn complimenten waard. De Bemmelse mannen hebben wederom vlieguren gemaakt. 

Doelpuntenmakers: -.

Assists: -.

Robbert Wijnandts: bedankt voor het vlaggen! 

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: Spero JO17-1 (uit).
Lees verder | Auteur: Swen | 23 oktober 2017 | 0 Reacties

VOETBALTECHNISCH MATIGE MAAR UITERST SPANNENDE COMPETITIEWEDSTRIJD IN ARNHEM EINDIGT ONBESLIST: 0-0

Voetbaltechnisch matige maar uiterst spannende competitiewedstrijd in Arnhem eindigt onbeslist: 0-0Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdag in Arnhem met 0-0 gelijkgespeeld tegen directe concurrent VDZ JO17-1. Voorafgaande de wedstrijd stonden beide teams op een totaal van vier punten uit drie wedstrijden. Het onderlinge verschil verandert dus niet. De wedstrijd, die zeker geen schoonheidsprijs verdiende, bleef tot de laatste seconde spannend. VDZ JO17-1 was de betere partij in de eerste helft, maar na de rust liet Sportclub Bemmel JO17-1 meer van zichzelf zien. Uiteindelijk is een gelijkspel een terechte uitslag. Als Sportclub Bemmel JO17-1 zijn eigen niveau had gehaald, dan had er veel meer ingezeten. Met twee gelijke spelen, een winstpartij en een verliespartij, bezet Sportclub Bemmel JO17-1 een plek in de middenmoot. Het is tijd voor een overwinning.

In de week voorafgaande deze wedstrijd werd bekend dat spits Sander Borgers hoogstwaarschijnlijk tot het einde van het seizoen is uitgeschakeld. Erg zuur voor het team, maar vooral voor hemzelf. Zijn plek wordt ingenomen door Levy van Bremen (JO17-4). Verder beschikt Sportclub Bemmel JO17-1 over een fitte selectie, waardoor de concurrentiestrijd weer volop actief is. Het is goed om te zien dat het aantal geblesseerden is teruggedrongen. 

De scheidsrechter gaf het startsignaal voor het begin van de wedstrijd. VDZ JO17-1 nam het initiatief beet op hun eigen sportpark, waardoor de thuisploeg voornamelijk te vinden was op de helft van Sportclub Bemmel JO17-1. Sportclub Bemmel JO17-1 kon zich niet onder de Arnhemse druk uit voetballen. Er kon weinig tot geen terrein gewonnen worden. Dit kwam vooral door de onnauwkeurigheid in de passing en het maken van verkeerde keuzes op het gebied van positie kiezen, maar ook door een gretig VDZ JO17-1. We zaten alles behalve lekker in de wedstrijd en we verloren te veel duels. We lieten onszelf te makkelijk te kijk zetten. De felheid ontbrak bij de meeste spelers. Verdedigend stond het organisatorisch redelijk sterk, waardoor VDZ JO17-1 zich geen baan kon wurmen door de as van het veld. Het veldoverwicht van VDZ JO17-1 resulteerde in een enkele grote kans. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld werd bij de tweede paal op de paal gewerkt door een Arnhemmer, waarna centraal verdediger Tim Das het gevaar in de scrimmage oploste door de bal overtuigend voor het doel weg te werken. Daar kwam de Bemmelse ploeg goed weg. VDZ JO17-1 probeerde nogmaals het net te vinden, ditmaal met een afstandsschot van een middenvelder, maar deze werd goed gepakt door keeper Joep Hofstede. In het verdere verloop van de eerste helft leek Sportclub Bemmel JO17-1 zich iets beter onder de Arnhemse druk uit te kunnen voetballen. Echter ontbrak de eindpass. Op de sporadische momenten dat de passing wél op orde was, kwam Sportclub Bemmel JO17-1 meteen terecht op de helft van de tegenstander. Dit gebeurde te weinig, maar leverde tegelijkertijd ook meteen een ongelooflijke kans op. Guus Helsen, de snelle spits van Sportclub Bemmel JO17-1, werd in de diepte weggestuurd met een fraaie pass en kon oog in oog met de keeper voor de openingstreffer zorgen. Echter vergat Guus Helsen de trekker met zijn sterke linkerbeen over te halen, waardoor de Arnhemse verdedigers bij konden sluiten. Toch probeerde Guus Helsen, in de kleine ruimte binnen het zestienmetergebied, de bal met een hakje langs de keeper te werken. Dit leek te lukken en de bal rolde richting de doellijn, maar de attente centrale verdediger van VDZ JO17-1 haalde de bal, die te weinig snelheid met zich mee kreeg, in de baan van het doel weg. Wat een kans. Geen 0-1. Het voetbal verdiende over het algemeen geen schoonheidsprijs. VDZ JO17-1 schoot een groot aantal keer de bal klakkeloos naar voren, waar Sportclub Bemmel JO17-1 trotseerde in matige passing. Het leek nergens op. De bloedeloze 0-0 tekende de wedstrijd, en was dan ook de stand na veertig minuten. We waren duidelijk toe aan de pauze. 

Na rust opende Sportclub Bemmel JO17-1 feller, met meer beleving en overtuiging. De pauze, waar de nodige woorden werden uitgesproken, leek Sportclub Bemmel JO17-1 goed te hebben gedaan. Het druk zetten verliep beter, maar zorgde er ook voor dat VDZ JO17-1 nog meer dan in de eerste helft, de ballen hoog naar voren ging rammen. Deze hoge ballen werden vrijwel allemaal gewonnen door Sportclub Bemmel JO17-1. Met invallers Stef Wolters en Bram Bravenboer, en even later ook Levy van Bremen, werd Sportclub Bemmel JO17-1 van nieuwe impulsen voorzien. Er werd sterker onder de Arnhemse druk uit gevoetbald, waardoor Martijn Das als vrije man kon worden aangespeeld in de as. De wedstrijd ontpopte zich tot een fysieke strijd, waar het op voetballend gebied nog steeds niet hoogstaand was. Sportclub Bemmel JO17-1 had veel meer te vertellen en dwong corners en vrije trappen af op kansrijke posities. Dit leidde tot onder andere een vrije trap op de rand van het vijandelijke zestienmetergebied, waar trapspecialist Bram Bravenboer achter de bal ging staan en een aanloop nam. Zijn fraaie en harde effectschot, vanaf een meter of achttien, spat uiteen op de lat. Daar was Sportclub Bemmel JO17-1 dicht bij de 0-1. Even later werd Sportclub Bemmel JO17-1 wederom gevaarlijk, maar de spelers in het zestienmetergebied reageerde te laat om een losgelaten tweede bal van dichtbij binnen te werken. Daar hadden we scherp moeten zijn. Ook middenvelder Jorn Meijsen kon een voorzet net niet tegen de touwen werken. Er gebeurde in de tweede helft veel meer in het voordeel van Sportclub Bemmel JO17-1, maar ook VDZ JO17-1 kende zijn momenten. Een scherpe voorzet van de goede rechtsbuiten van VDZ JO-17-1 werd klasse en overtuigend klem gepakt door Joep Hofstede. Hoewel we in de tweede helft vanaf de zijkant een stuk rustiger waren richting de scheidsrechter (leerpunt trainer), leken we het krediet in de eerste helft al te hebben verspeeld door aanmerkingen op de leiding. Dit was in de tweede helft terug te zien, want de scheidsrechter floot alles behalve in het voordeel van Sportclub Bemmel JO17-1. Jasper Das kreeg eerder al geel voor een vermeende overtreding, maar middenvelder Martijn Das leek toch echt neergehaald te worden door een speler van VDZ JO17-1. De scheids vond het echter een schwalbe. Ook brak Levy van Bremen achter de verdediging van VDZ JO17-1 richting de keeper door, maar werd hij onterecht teruggefloten en afgevlagd voor buitenspel. Dat was een honderd-procent-scoringskans. Even later tackelde Jorn Meijsen de bal vlak voor het zestienmetergebied, maar floot de scheids wél. De vrije trap werd echter overtuigend gepareerd door de sterk georganiseerde muur voor het doel van Joep Hofstede. Sportclub Bemmel JO17-1 leek in de tweede helft veel meer aanspraak te maken op een resultaat. Sterker nog, de uitploeg had een penalty moeten krijgen. Een Arnhemse overtreding werd begaan binnen hun eigen zestienmetergebied, maar hoewel de scheidsrechter de fluit al richting zijn mond bewoog, wuifde hij de situatie stoïcijns weg. Uiterst discutabel. Sportclub Bemmel JO17-1 had de openingstreffer in de tweede helft moeten maken. Dit deden we vooralsnog niet, waardoor de 0-0 tussenstand als spannend werd ervaren, zowel op als naast het veld. Sportclub Bemmel JO17-1 was er het dichtst bij, maar de laatste grote kans was voor VDZ JO17-1. In de slotseconde belandde een corner bij de tweede paal, waar een speler van VDZ JO17-1 de bal geheel vrij kon binnenkoppen. Echter kon de bal daar komen omdat aanvoerder Jasper Das een volle duw in zijn rug kreeg bij de eerste paal. De kopbal was echter niet nauwkeurig genoeg en keeper Joep Hofstede stond geweldig gepositioneerd om de bal, wederom klem, te pakken. Het bleek het laatste wapenfeit.

Al met al is de uitslag van 0-0 een terechte, waar we hier ondanks het matige spel ook hadden kunnen winnen gezien de kansverhouding. Aan de andere kant hadden we hem ook kunnen verliezen, maar keeper Joep Hofstede en de Bemmelse verdedigende organisatie gaven weer weinig weg. Het mag duidelijk zijn dat het de komende weken beter moet. Het is tijd voor een overwinning en deze moet volgende week zaterdag in Elst behaald worden tegen hekkensluiter Spero JO17-1. Ondanks de rangschikking gaat dat alles behalve een gemakkelijke pot worden. Niks komt vanzelf in de hoofdklasse. Je moet elke wedstrijd top zijn om te winnen. De onderlinge verschillen tussen de teams in de competitie zijn nihil. Om ons optimaal voor te bereiden op Spero JO17-1, oefenen we eerst nog tegen NEC JO17-2 en werken we twee trainingen af. Meer dan genoeg ruimte voor verbetering. 

Doelpuntenmakers: -.

Assists: -. 

Gele kaart: Jasper Das.

Helgo Borgers: bedankt voor het vlaggen! 

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: NEC JO17-2 (uit).
Lees verder | Auteur: Swen | 16 oktober 2017 | 0 Reacties

GRETIG SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 BEZORGT TECHNISCH VAARDIG ACHILLES '29 JO17-1 EERSTE PUNTVERLIES: 2-2

Gretig Sportclub Bemmel JO17-1 bezorgt technisch vaardig Achilles '29 JO17-1 eerste puntverlies: 2-2Een goed georganiseerd en getergd Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdag een sterke prestatie neergezet. In eigen huis hielden de Bemmelse manschappen het sterke Achilles '29 JO17-1 knap op 2-2. Achilles '29 JO17-1, dat tot op dat moment nog alles had gewonnen zonder een enkele tegentreffer te incasseren, kwam in de tweede helft op gelijke hoogte door een penalty. In de eerste helft had Sportclub Bemmel JO17-1 op veerkrachtige wijze een vroege 0-1 achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Het had niet veel gescheeld of Sportclub Bemmel JO17-1 had de volle buit gepakt. Helaas leidde een vermeende handsbal in het Bemmelse zestienmetergebied een penalty in, die benut werd. Al met al kan Sportclub Bemmel JO17-1 leven met een gelijkspel. Toch is het zuur dat de zege, die zeker haalbaar was, door een penalty wordt weggeveegd. Sportclub Bemmel JO17-1 gaf erg weinig weg en kreeg zelf nog de beste kansen van de wedstrijd. Desalniettemin hebben de Bemmelse troepen de kater van vorige week (een onnodig 2-1 verlies bij OBW JO17-1) goed weggespoeld met een mooi resultaat tegen een sterke opponent. Puik werk.

In de Bemmelse wedstrijdselectie ontbraken toppers Sander Borgers en Jorn Meijsen. Spits Sander Borgers is er zeker nog enkele maanden uit met een kruisbandblessure. Een flinke streep door de rekening. Middenvelder Jorn Meijsen keerde pas later op de dag terug vanuit Rome. Plaatsvervangers voor deze twee mannen waren Levy van Bremen (JO17-4), Armin Jacobs en Kes Wolswijk (JO15-1). De twee laatstgenoemden bleven de hele wedstrijd op de bank.

Het eerste kwartier was voor Achilles '29 JO17-1. Het druk zetten van Sportclub Bemmel JO17-1 verliep niet volgens de uitgelegde en gemaakte afspraken, waardoor steeds de sterkste pionnen van de uitploeg de bal konden krijgen. Hierdoor waren de Bemmelse manschappen steeds een stap te laat, en moesten we telkens achter de bal aan lopen. Dit resulteerde ook in een Groesbeeks veldoverwicht. Aanvankelijk stond de Bemmelse organisatie goed, maar na mate de wedstrijd vorderde, werd de levensgevaarlijke en pijlsnelle rechtsbuiten van Achilles '29 JO17-1 steeds beter gevonden. Een geblokt schot ketste terug van de paal. Daar kwam de thuisploeg goed weg. De zojuist genoemde rechtsbuiten probeerde zijn stempel te drukken. Sterker nog, hij stond aan de basis van de openingstreffer voor Achilles '29 JO17-1. Aan de rechterkant van het veld doken zowel onze linksback als linksbuiten op de man met de bal, waardoor de rechtsbuiten van Achilles '29 JO17-1 gemakkelijk de bal in de gegeven ruimte kon ontvangen. De voorzet die hij gaf, kon vrij aangenomen worden door de linksbuiten van Achilles '29 JO17-1, binnen het Bemmelse zestienmetergebied. Het zinderende schot van de vrijgekomen linksbuiten vloog de rechterbovenhoek in. Keeper Joep Hofstede was volstrekt kansloos: 0-1. Valse start. Normaliter krijgt een team energie wanneer het op voorsprong komt, maar Sportclub Bemmel JO17-1 kreeg juist energie van deze tegentreffer. Zoals voorafgaande de wedstrijd deze mogelijke situatie van een achterstand al werd geschetst (we bespreken meerdere scenario's), rechtten de Bemmelse spelers hun ruggen geweldig. Na aanwijzingen ging de uitvoering van de pressie steeds beter. Hierdoor kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 steeds meer grip op de wedstrijd en Achilles '29 JO17-1 kwam steeds minder in hun kracht. De wedstrijd kantelde, licht in Bemmels voordeel. Het spelbeeld dat ontstond was dat Sportclub Bemmel JO17-1 de bal rond liet gaan op de helft van Achilles '29 JO17-1. Terreinwinst. Achilles '29 JO17-1 moest meerdere malen aan de handrem trekken. Dit deed de uitploeg door het maken van overtredingen. Dit resulteerde na vijfentwintig minuten in een vrije trap aan de linkerkant van het veld, op de helft van Achilles '29 JO17-1. Middenvelder Joris Burgers, die een goede wedstrijd speelde, ging aanleggen voor de vrije trap. Zijn hoge trap belandde precies bij centraal verdediger Jasper Das, die de bal bij de tweede paal prachtig met een hoge boog in de verre hoek kopte: 1-1! Sportclub Bemmel JO17-1 was back in business. Gezien het veranderende spelbeeld was dat niet onverdiend te noemen. Sportclub Bemmel JO17-1 ging door en Achilles '29 JO17-1 werd goed onder druk gezet. Er werd een aantal sterke duels uitgevochten met deze sterke tegenstander. Mooi om te zien. Je wordt sterker van voetballen onder weerstand, dat blijkt maar weer. Sportclub Bemmel JO17-1 liet het niet bij de 1-1 zitten. Een aantal schoten werd gepakt door de lange keeper van Achilles '29 JO17-1. Martijn Das zag een afstandsschot over zeilen. Sportclub Bemmel JO17-1 vond steeds vaker de ruimte, waar goed gecombineerd werd. Bij balverlies moesten de Bemmelse manschappen uiterst geconcentreerd opereren, want Achilles '29 JO17-1 was levensgevaarlijk aan de bal. Centraal verdediger Jasper Das was dicht bij zijn tweede treffer, maar een vrije trap van een meter of achttien werd door hem centimeters naast het doel gekruld. Daar ontsnapte Achilles '29 JO17-1. Een aantal corners van Joris Burgers en Diede Wijnandts waren gevaarlijk, maar vonden geen soelaas. De kopballen ging over of naast. Toch was het even later alsnog raak. Spits Guus Helsen zette overtuigend druk op de keeper van Achilles '29 JO17-1, die de bal wilde wegwerken. De bal ketste echter af via het lichaam van Guus Helsen, waardoor deze het doel in rolde: 2-1! Een fraai voorbeeld van uitstekend doorzetten en door deze treffer keerde Sportclub Bemmel JO17-1 een 0-1 achterstand ijzersterk om in een voorsprong. Sportclub Bemmel JO17-1 had als doel om deze 2-1 de rust in te slepen. Dit plan leek bijna te mislukken, want een afgeslagen bal werd binnen ons zestienmetergebied hard richting keeper Joep Hofstede geknald. Keeper Joep Hofstede redde echter knap in twee instanties, waardoor de opluchting groot was toen hij zich met zijn hele lichaam over de bal ontfermde. Dankzij deze redding ging Sportclub Bemmel JO17-1 met een zelf verdiende voorsprong van 2-1 rusten. Een mooie ruststand, zeker omdat er met wind tegen werd gevoetbald. Alle ingrediënten voor een goed resultaat waren, ondanks de matige weersomstandigheden, aanwezig.

De tweede helft ving aan na het fluitsignaal van de scheidsrechter. Ondanks het feit dat de wind wat was afgenomen, maar we hem toch mee hadden, was het Achilles '29 JO17-1 dat duidelijk vol voor de gelijkmaker ging. Dit resulteerde in een veldoverwicht voor het team uit Groesbeek. Sportclub Bemmel JO17-1 stond echter geweldig georganiseerd te voetballen, waardoor het voor de uitploeg lastig was om wegen door onze defensie te forceren. Complimenten voor het Bemmelse collectief. Net als in de eerste helft speelde Sportclub Bemmel JO17-1 zich een aantal keren goed onder de druk uit, waardoor de vrije man op het middenveld kon worden gevonden. Echter was de eindpass vaak te hard en werd er niet altijd rekening met de wind gehouden. Ook waren we nog steeds wat te gehaast. We kozen te vaak voor een lange bal naar voren. Om de pressie te verleggen werkte dit wel, maar we kwamen daardoor ook weer niet in onze kracht: combinatievoetbal. Er waren te veel momenten waar het Bemmelse geduld ontbrak. Jammer, want op die momenten kunnen we normaliter geweldig voetballen. Bij vlagen lukte het wel, maar lang niet altijd. Achilles '29 JO17-1 probeerde via de flanken gevaarlijk te worden. Dat was ook hun enige mogelijkheid, want het centrum zat dicht. Onze backs Seth Heezen en Tim Hijmans hadden hun handen vol aan de snelle buitenspelers. Toch hielden zij zich kranig staande. De tweede helft kende weinig kansen. Ondanks de druk van Achilles '29 JO17-1, leek er nog niet veel aan de hand. Sportclub Bemmel JO17-1 had de zaken prima op orde en de organisatie stond goed. Toch werd die orde om zeep geholpen. De linksbuiten van Achilles '29 JO17-1 maakte een goede actief bij de achterlijn en gaf een voorzet. Deze voorzet belandde op het bovenlichaam van centraal verdediger Tim Das. De scheidsrechter floot voor een handsbal en wees naar de stip. Balen, balen, balen. De speler van Achilles '29 JO17-1 faalde niet vanaf elf meter. Hoewel onze keeper nog in de goede richting dook, kon hij niet voorkomen dat de bal rechts in het doel belandde: 2-2. Zuur, want Achilles '29 JO17-1 drong aan, maar creëerde amper wat door een sterk Sportclub Bemmel JO17-1. Met nog twintig minuten op de klok werd het een spannende eindfase. Af en toe werkte Sportclub Bemmel JO17-1 de ballen weg, maar in de voeten van spelers van Achilles '29 JO17-1. Hierdoor ontstonden hachelijke situaties, maar telkens blokten onze verdedigers de schoten uitstekend. Diverse corners en vrije trappen werden door Sportclub Bemmel JO17-1 afgedwongen. Het kon allebei de kanten nog op, maar uitgelezen kansen waren schaars. Totdat Guus Helsen ontsnapte en in de diepte werd gestuurd door een mooie steekbal. In duel met de tegenstander vond Guus Helsen ruimte voor het schot vanaf een meter of veertien, binnen het zestienmetergebied van de ploeg uit Groesbeek. Zijn schot met rechts, waar links logischer was geweest, zeilde over en naast het doel. Ook Tim Das werd gevaarlijk, maar tweemaal mistte hij een teenlengte om bij de tweede paal beslissend te worden. Het duel ontpopte in een uiterst gelijkwaardige strijd. Diverse Groesbeekse aanvallen werden geweldig in de kiem gesmoord. De ingevallen Levy van Bremen nam het doel nog fraai onder vuur, maar zijn halve volley uit de draai zeilde rechts van het doel weg. Het was een boeiend duel. In de slotfase zouden beide teams niet meer tot scoren komen: 2-2. Een uitstekend resultaat voor Sportclub Bemmel JO17-1, met veel perspectief en aanknopingspunten. Toch is het zuur dat we een 2-1 voorsprong niet konden behouden. Dat moment van de penalty was erg zuur, want de Bemmelse mannen gaven weinig tot niks weg. Drie punten waren haalbaar. Toch zijn we tevreden, want Achilles '29 JO17-1 won nog alles en incasseerde geen enkel tegendoelpunt. Daar komt nu een einde aan. Op naar de volgende wedstrijd, met vertrouwen. Complimenten voor de inzet en werklust.

Doelpuntenmakers: Guus Helsen & Jasper Das.

Assist: Joris Burgers.

Erwin Wolters: bedankt voor het vlaggen!

Kes Wolswijk en Armin Jacobs: volgende keer weer minuten maken!

Op naar de volgende competitiewedstrijd: tegen VDZ JO17-1 (uit).
Lees verder | Auteur: Swen | 08 oktober 2017 | 0 Reacties

UITERST MATIGE EN LELIJKE TWEEDE HELFT LEIDT ZWAAR ONNODIGE NEDERLAAG SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 IN: 2-1

Uiterst matige en lelijke tweede helft leidt zwaar onnodige nederlaag Sportclub Bemmel JO17-1 in: 2-1Sportclub Bemmel JO17-1 heeft op de tweede speeldag van het seizoen al zijn eerste nederlaag geleden. In Zevenaar ging de Bemmelse ploeg uiterst onnodig met 2-1 onderuit tegen OBW JO17-1. Het chagrijn is groot, want Sportclub Bemmel JO17-1 had in de eerste helft, ondanks het bij vlagen slordige spel, geen enkel probleem met de thuisploeg en creëerde zeker een vijftal kansen om zichzelf in een zetel te zetten. Zoals vaker wisten de Bemmelse manschappen de score niet op te laten lopen, mede door goed keeperswerk van de goalie van OBW JO17-1, waardoor een 0-1 ruststand niet genoeg bleek om de aspiraties en het geloof van OBW JO17-1 de kop in te drukken. In het tweede bedrijf ging het finaal mis, waar de mannen in de rust nog op geattendeerd werden. OBW JO17-1 kwam terug uit een corner en vijf minuten voor tijd wist de gemotiveerde ploeg uit Zevenaar zelfs de 2-1 aan te tekenen na een counter. Deze zege werd door OBW JO17-1 dan ook gevierd alsof ze een finale hadden gewonnen. Terecht. De stilte in de kleedkamer bij onze mannen hield lang aan. Sportclub Bemmel JO17-1 moet zich achter de oren krabben. Het zal vele malen beter moeten tegen de tegenstander van aankomende zaterdag: het ongeslagen Achilles '29 JO17-1.

Sportclub Bemmel JO17-1 beschikte over een bijna complete selectie. Alleen Sander Borgers bevindt zich nog in de lappenmand. Echter had Tim Hijmans nog wat last van zijn hak. Goed nieuws was dat Martijn Das en Diede Wijnandts weer definitief terug zijn gekeerd in de wedstrijdselectie. Levy van Bremen sloot vanuit de JO17-4 aan om Sander Borgers te vervangen.

In de eerste helft had Sportclub Bemmel JO17-1 duidelijk de overhand. Het grootste percentage aan balbezit was voor de uitploeg. Dit leidde meteen tot een Bemmelse invasie op de helft van het team uit Zevenaar. Een aantal keren werd de ruimte goed gevonden, vooral aan de linkerkant van het veld. In deze ruimte dook linksback Stef Wolters vaak op. Dit resulteerde in een aantal fraaie aanvallen, waar Stef Wolters en Joris Burgers het doel met twee lage schoten in de rechterhoek onder vuur namen. De keeper van OBW JO17-1 bracht tweemaal redding, waar hij de bal knap uit de hoek wist te tikken. Diverse corners werden afgedwongen, maar werden net niet binnengekopt. Na een kwartier gespeeld te hebben, kwam Sportclub Bemmel JO17-1 verdiend op voorsprong. Stef Wolters vond Diede Wijnandts met een lage pass, waarna Diede Wijnandts de bal van een meter of vijfentwintig prachtig in de rechterbovenhoek schoot: 0-1! Dat was een goed begin van de wedstrijd en mooi voor Diede Wijnandts om zijn terugkeer op te luisteren met een doelpunt. OBW JO17-1 kwam er niet aan te pas. Sportclub Bemmel JO17-1 voetbalde zich steeds weer onder de pressie van de ploeg uit Zevenaar uit. Echter waren wij bij vlagen wat slordig in de passing. Toch creëerde Sportclub Bemmel JO17-1 voldoende mogelijkheden om de score te verdubbelen en te vergroten. Aanvallende middenvelder Milan Minkhorst werd fraai de diepte in gestuurd, maar de uitgekomen keeper pareerde een lage inzet fraai. Na ongeveer dertig minuten moest spits Guus Helsen, die goed speelde, noodgedwongen het veld verlaten. Voor hem in de plek kwam Martijn Das, die meteen gevaarlijk werd met een schot vanaf een paar meter buiten het vijandelijke zestienmetergebied. Zijn geplaatste schot met links zeilde net langs de linkerbovenhoek van het doel van OBW JO17-1. Geen 0-2. Het gevoel heerste, ondanks dat Sportclub Bemmel JO17-1 alles behalve in topvorm verkeerde, dat een 0-2 voor de definitieve nekslag van OBW JO17-1 zou zorgen. Deze viel niet. Sportclub Bemmel JO17-1 was te slordig in de uitvoering en bij vlagen te gretig om aan te vallen. OBW JO17-1, wat vooral een beroep deed op gemotiveerd voetbal, verscheen een aantal keren dreigend op de helft van Sportclub Bemmel JO17-1. Echter konden ze geen vuist maken. Sportclub Bemmel JO17-1 stond aardig te verdedigen. Dankzij het onnauwkeurige spel in de eindfase, en het gebrek aan dodelijkheid in de afronding, ging Sportclub Bemmel JO17-1 met een schamele 0-1 voorsprong de rust in. Dit had zeker 0-2 of 0-3 moeten zijn. Sportclub Bemmel JO17-1 hield OBW JO17-1 in leven. Ondanks dat we met meer pit mochten spelen en het spel niet wervelend was, was de voorsprong verdiend.

Ook tijdens het begin van de tweede helft was het initiatief voor Sportclub Bemmel JO17-1. Echter was het meteen duidelijk dat OBW JO17-1 de wedstrijd alles behalve had opgegeven. Dat is natuurlijk ook niet raar, want de score van 0-1 bood perspectief voor het team uit Zevenaar. Complimenten voor de manier waarop deze kwalitatief mindere ploeg de situatie benaderde. OBW JO17-1 won in de tweede helft veel meer duels dan Sportclub Bemmel JO17-1. Nog meer dan in de eerste helft kwam de slordigheid en onnauwkeurigheid van Sportclub Bemmel JO17-1 naar voren. Sportclub Bemmel JO17-1 heeft de afgelopen weken laten zien dat het een heel hoog niveau kan bereiken, maar van dat niveau was in deze wedstrijd niks terug te zien. De uitvoering van de passing was onvoldoende. Alle tweede ballen waren voor OBW JO17-1. We liepen te lang met de bal, waardoor we onszelf veel te vaak vastliepen, we lieten de bal niet het werk doen en maakten domme overtredingen op onnodige plekken. Hierdoor ontstond ook een vrije trap voor OBW JO17-1 op de rand van de zestien, maar deze goede poging werd fraai over het doel getikt door keeper Joep Hofstede. Aan de kant van Sportclub Bemmel JO17-1 mislukte vrijwel alles, en aan de kant van OBW JO17-1 groeide het geloof op een resultaat met de minuut. Dit geloof bracht resultaat, want na een corner kon de aanvaller van OBW JO17-1 de bal geheel in vrije positie bij de tweede paal binnen tikken: 1-1. De Bemmelse problemen stapelden zich op. Even later moest aanvoerder Jasper Das het veld met een blessure verlaten. Sportclub Bemmel JO17-1 ging meer risico's nemen en opportunistischer spelen. Echter kwam geen enkele bal meer aan. Wanneer een bal een keer goed viel, was het meteen gevaarlijk. Levy van Bremen nam de bal op zijn slof, maar de keeper bracht redding. Klem. Ook vond een groot aantal Bemmelse corners geen soelaas. De Bemmelse mannen werkten hard, maar het lukte te vaak net niet. Sportclub Bemmel JO17-1 stapte aanzienlijk af van het verzorgde voetbal, gedurende het laatste kwartier. Het zag er niet uit: spelers liepen uit positie en ballen werden ingeleverd. Aan de andere kant waren de counters van OBW JO17-1 overtuigend. Een voorzet vanaf de zijkant werd bij de tweede paal ingekopt door de aanvaller van OBW JO17-1, maar zijn kopbal werd uitstekend gekeerd door Joep Hofstede. Ondanks de 1-1 tussenstand, bleef Sportclub Bemmel JO17-1 voor de aanval kiezen. Hierdoor waren we in de omschakeling kwetsbaar. Wellicht kon er beter gekozen worden voor consolidatie en het behoud van de gelijke stand. Vijf minuten voor tijd ging het definitief mis. Wederom resulteerde een counter van OBW JO17-1 in een hoge bal achter onze verdediging, waar niet gecommuniceerd werd. De keer ervoor was het Seth Heezen die de aanval van OBW JO17-1 onschadelijk maakte door goed ingrijpen, ditmaal was de uitbraak fataal omdat niemand ingreep. Één op één met keeper Joep Hofstede, leek Joep Hofstede het schot van de aanvaller van OBW JO17-1 te keren, maar symbolisch voor deze wedstrijd kreeg de bal zodanig effect mee dat hij uiterst tergend langzaam over onze doellijn rolde: 2-1. Sportclub Bemmel JO17-1 pompte nog een aantal ballen naar voren, maar het zat er duidelijk niet meer in. Bijna iedereen haalde hun niveau niet. Een offday leidt onze eerste en erg pijnlijke nederlaag in. We hadden de wedstrijd in de eerste helft moeten killen. Het ligt aan onszelf. De teleurstelling en het chagrijn is groot. De komende week zullen we hard trainen om klaar te zijn voor aanstaande zaterdag. We weten wat we kunnen, dat dat er in deze wedstrijd niet uitkwam is uitermate zonde. Toch vertrouwen we op de goede ontwikkeling die het team doormaakt. We zijn tot veel in staat, als iedereen top is. Dat vertrouwen verdwijnt niet. We zullen aan de bak moeten richting het ongeslagen Achilles '29 JO17-1. Dan

Doelpuntenmaker: Diede Wijnandts.

Assist: Stef Wolters.

Patrick Hofstede: bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende competitiewedstrijd: Achilles '29 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 02 oktober 2017 | 0 Reacties