4747x bekeken sinds 13 augustus 2017
Teamblog

Laatste 10 blogs

SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 WINT WEINIG HOOGSTAANDE OEFENPOT IN NIJMEGEN VAN EERSTEKLASSER SCE JO17-1: 1-3

Sportclub Bemmel JO17-1 wint weinig hoogstaande oefenpot in Nijmegen van eersteklasser SCE JO17-1: 1-3Sportclub Bemmel JO17-1 heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd van 2018 gewonnen. In Nijmegen wonnen de Bemmelse manschappen met 1-3 van eersteklasser SCE JO17-1. De gevierde man aan Bemmelse kant was invaller Guus Helsen, die gedurende de laatste twintig minuten van de wedstrijd tweemaal dodelijk doel trof. Ook SCE JO17-1 werd in deze wedstrijd en vooral in de eerste helft gevaarlijk met voornamelijk afstandsschoten, maar uiteindelijk bleek Sportclub Bemmel JO17-1 op voetbaltechnisch gebied een maat te groot voor de Nijmegenaren. In het algemeen was deze oefenwedstrijd weinig hoogstaand. De wedstrijd werd bij momenten ontsierd door wangedrag van de tegenpartij. Al met al toch een nuttige oefenwedstrijd voor de Bemmelse equipe, die moest aantreden zonder de afwezige toppers Diede Wijnandts en Tim Hijmans. Voor hen in de plek waren O15-spelers Kes Wolswijk en Rinus Kathmann opgeroepen. Door deze oefenzege zet Sportclub Bemmel JO17-1 een mooie ongeslagen reeks voort, want de laatste nederlaag dateert alweer van dinsdag 24 oktober 2017 (0-1 verlies versus Vitesse O15). De enige competitienederlaag is dik drie maanden geleden, toen bleek laagvlieger OBW JO17-1 op zaterdag 30 september 2017 met 2-1 te sterk. De Bemmelse mannen zijn zodoende goed op weg.

De eerste kans van de wedstrijd was voor thuisploeg SCE JO17-1. Balverlies in de Bemmelse opbouw resulteerde in een schotkans voor een Nijmeegse aanvaller, die zijn inzet vol op de lat zag belanden. Daar kwam Sportclub Bemmel JO17-1 goed weg. Even later waren de Nijmegenaren er weer dichtbij, ditmaal werd een sensationeel afstandsschot, die de kruising in leek te gaan, middels een fenomenale zweefduik door keeper Joep Hofstede over het doel gedirigeerd. SCE JO17-1 werd zodoende gevaarlijk door slordigheden van Sportclub Bemmel JO17-1. Na deze tweetal kansen creëerde Sportclub Bemmel JO17-1 steeds meer een veldoverwicht, met als resultaat diverse goede aanvallen op de helft van de tegenpartij. Zo nam de goed tussen de linies vrijgelopen middenvelder Joris Burgers het vijandelijke doel tweemaal onder vuur vanuit de tweede lijn. Zijn pogingen zeilden echter over het doel. Even later kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 een veel te gemakkelijk gegeven penalty tegen. Hoewel keeper Joep Hofstede de juiste hoek koos, verdween de bal feilloos tegen de touwen: 1-0. Kort na deze tegentreffer had Sportclub Bemmel JO17-1 alweer een antwoord klaar. Rechtsback Seth Heezen ging uitstekend door op de achterlijn en werd onreglementair aangepakt door een speler van SCE JO17-1. De vrije trap die erop volgde werd fraai door specialist Bram Bravenboer op het hoofd van aanvoerder Jasper Das gelegd, die met een kopbal de bij de tweede paal vrijgelopen en kopsterke Tim Das van een niet te missen kans voorzag. Tim Das faalde niet en bracht de stand op 1-1. Het protest van SCE JO17-1 voor vermeend buitenspel, werd sportief en correct afgewend door zowel de scheidsrechter als hun eigen assistent-scheidsrechter. Tijdens het restant van de eerste helft was het spel weinig verrassend. Sportclub Bemmel JO17-1 was vooral slordig in de (eind)passing, want er werd een groot aantal keer uitstekend positiespel gespeeld tot aan de vijandelijke zestien, maar hier stagneerde het. Het was dan ook niet verassend dat de beste pogingen vanuit de tweede lijn kwamen. Bram Bravenboer was met een technisch fraaie vrije trap nog dicht bij een doelpunt, maar zijn goede inzet toucheerde de rechterpaal van het doel van SCE JO17-1. Ook andere afstandsschoten van Sportclub Bemmel JO17-1 vonden geen succes. Een aantal goede combinaties strandde in de Nijmeegse defensieve linie. Aan de andere kant werd een doelpunt van SCE JO17-1 terecht teruggefloten vanwege een duwfout. Zodoende werd de eerste helft besloten met een 1-1 tussenstand.

Waar SCE JO17-1 in de eerste helft nog een aantal keer van zich liet spreken, was er in de tweede helft maar één dominante partij: Sportclub Bemmel JO17-1. De Nijmeegse formatie van 4-4-2 werd in het tweede bedrijf beter getrotseerd. Het percentage aan balbezit bleef stijgen in het voordeel van de uitploeg. Echter bleven grote kansen uit in het eerste kwartier. Binnen het team van SCE JO17-1 sloop de moedeloosheid erin. Herhaaldelijk vroegen spelers zich hardop af waarom ze steeds weer achter de bal aan moesten lopen. Ook waren deze irritaties duidelijk zichtbaar in de reacties van de SCE-spelers in de onderlinge duels. Dit was jammer, want het betrof gewoon een oefenwedstrijd. Sportclub Bemmel JO17-1 ging op jacht naar de voorsprong. Diverse aanvallen op de helft van de tegenstander vonden geen soelaas. Ook een aantal scherpe voorzetten werden positioneel gezien niet goed beantwoord. Toch was de veld- en positiebezetting over het algemeen alleraardigst. De opbouw verliep goed, waardoor steeds de vrije man en de ruimte werd gevonden. Het kon toch niet zo zijn dat dit duidelijke krachtsverschil niet in de score tot uiting zou gaan komen? Gelukkig was het antwoord op deze vraag dan ook 'nee'. Na een fraaie directe aanval van achteruit, bezorgde O15-speler Rinus Kathmann de bal met een gevoelige pass bij de sterk vrijgelopen Guus Helsen, die via een soort van dropshot de bal binnen het vijandelijke zestienmetergebied met links geweldig hard en laag in de rechterhoek pegelde: 2-1! De SCE-keeper had volledig het nakijken en stond vastgenageld op de grond. Het was een fraai, maar vooral verdiend doelpunt. Vlak voor tijd verdubbelde diezelfde Guus Helsen de marge tot een verschil van twee doelpunten. Seth Heezen, die een sterke partij speelde, zette weer eens sterk door op de achterlijn, waardoor hij de bal perfect en laag kon voorgeven op de bij de eerste paal vrijgelopen Guus Helsen. Linksbuiten Guus Helsen aarzelde niet en schoof de bal laag in de rechterhoek van het doel van SCE JO17-1: 1-3! Dit doelpunt was een kopie van het doelpunt van Jorn Meijsen tegen Venray JO17-1 (6-3 winst), die op aangeven van Seth Heezen ook op die manier doel trof. Met de gemaakte 1-3 was de wedstrijd op slot. Sportclub Bemmel JO17-1 kreeg nog een aantal kansen op meer doelpunten. Het baltempo was echter net te laag om nog meer ruimtes en kansen te forceren. Na tweemaal veertig minuten blies de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding werd gewonnen.

Morgen spelen we uit bij de koploper uit de eerste klasse: Eldenia JO17-1. Dan moet het sowieso beter dan afgelopen zaterdag. De verbeterpunten ten aanzien van de wedstrijd tegen SCE JO17-1 zullen besproken en uitgelegd worden in de wedstrijdbespreking. In de zomerse voorbereiding op dit seizoen werd al eens tegen Eldenia JO17-1 geoefend. Toentertijd lieten we het in het eerste kwartier na om meerdere doelpunten te maken, waarna Eldenia JO17-1 het wedstrijdbeeld deed keren en uiteindelijk eenmaal meer scoorde dan de Bemmelse manschappen: 2-1. Morgen betreft dus een prima moment om revanche te nemen op het sterke elftal uit Elden. Dit betreft meteen de laatste krachtmeting in aanloop naar de competitiehervatting van aankomende zaterdag. Dan speelt Sportclub Bemmel JO17-1 meteen de kraker van de bovenste regionen van de competitie, uit in Wijchen tegen het veel scorende AWC JO17-1. We maken ons klaar voor een belangrijke tweede seizoenshelft.

Doelpuntenmakers: Guus Helsen (2) en Tim Das.

Assists: Seth Heezen, Rinus Kathmann, Jasper Das.

Rinus Kathmann en Kes Wolswijk, bedankt voor het meedoen!

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

Ernst Wolswijk, bedankt voor de foto's!

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: dinsdag tegen Eldenia JO17-1 (uit).
Lees verder | Auteur: Swen | 22 januari 2018 | 0 Reacties

PRIMA START VAN 2018 VOOR FRIVOOL SPORTCLUB BEMMEL JO17-1: 6-3 ZEGE OP HOOFDKLASSER VENRAY JO17-1

Prima start van 2018 voor frivool Sportclub Bemmel JO17-1: 6-3 zege op hoofdklasser Venray JO17-1Sportclub Bemmel JO17-1, dat het oude jaar afsloot met een 6-0 winst op JVC Cuijk O15 (tweede divisie), is het nieuwe jaar goed begonnen. In de eerste oefenwedstrijd van 2018 werd met 6-3 gewonnen van hoofdklasser Venray JO17-1. Venray JO17-1, dat net als Sportclub Bemmel JO17-1 de vijfde plek in de hoofdklasse bekleed (bij winst van hun twee inhaalwedstrijden wordt zelfs de tweede plek door Venray JO17-1 bereikt), bleek een prima eerste sparringspartner. Zeker gedurende het eerste gedeelte van de oefenmatch had Sportclub Bemmel JO17-1 zichtbaar moeite met een aantal razendsnelle en technische spelers van de tegenpartij. Toen de thuisploeg eenmaal wakker werd geschud en controle kreeg op de belangrijkste pionnen van Venray JO17-1, sloeg de wedstrijd, gesteund door de openingstreffer, in Bemmels voordeel om. Venray JO17-1 kwam nog wel op 1-1 en even later kwam de uitploeg bij een 3-1 stand terug op 3-2, maar voor rust werd de marge van twee weer aangetikt door Sportclub Bemmel JO17-1 (4-2). Na rust liep de thuisploeg met prima combinatie- en positiespel uit naar 6-2. Het slotakkoord was, vrijwel uit het niets, voor Venray JO17-1: 6-3. Al met al een attractieve en goede overwinning voor de heren uit Bemmel.

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd waren voor Venray JO17-1. Sportclub Bemmel JO17-1 had zichtbaar een gewenningsperiode nodig om weer op gang te komen. De thuisploeg was steeds net een stap te laat tijdens het drukzetten, maar ook tijdens de duels ging de Bemmelse equipe niet voluit. Dit resulteerde in een tweetal grote kansen voor de uitploeg. De Venrayse linksbuiten bleek een uitstekende voetballer te zijn, want met zijn gigantische snelheid trok hij veelvuldig naar binnen en zocht hij de combinatie op met de sterke spits, waardoor de linksbuiten op zijn beurt weer gelanceerd kon worden. Dat zorgde voor gevaar. Tweemaal moest topkeeper Joep Hofstede ingrijpen en dat deed hij op fabelachtige wijze. Sportclub Bemmel JO17-1 mocht van geluk spreken dat het na 15 minuten spelen nog 0-0 stond. Dat was de verdienste van keeper Joep Hofstede. Aan de bal werd er bij vlagen goed gespeeld, alleen de omschakeling en het verdedigende aspect, wat normaliter ijzersterk is bij Sportclub Bemmel JO17-1, moest en zal beter moeten om niet op achterstand te komen. Na het eerste kwartier rechtte Sportclub Bemmel JO17-1 in verdedigend opzicht de rug. De pressie werd beter uitgevoerd en ook werden de duels feller en overtuigender getrotseerd. Hierdoor sloeg de wedstrijd om, wonnen we de bal al vaak op de helft van de tegenstander, met als direct resultaat de 1-0 van Stef Wolters, die uitstekend vrijliep bij de tweede paal en zodoende een fantastische voorzet van Bram Bravenboer onder de keeper in het doel kon tikken. Zeer effectief werk van de thuisploeg, want waar Venray JO17-1 de kansen op de 0-1 naliet, sloeg Sportclub Bemmel JO17-1 genadeloos toe. De Bemmelse mannen konden echter niet lang genieten van de voorsprong, want enkele minuten na de openingstreffer tekende Venray JO17-1 aan voor de 1-1. Half Bemmels ingrijpen leidde tot een voorzet vanaf de zijkant, die niet goed verwerkt werd. Vanuit de tweede lijn en rand zestien loste de speler van Venray JO17-1 een schot, die in de rechterhoek achter de kansloze Joep Hofstede verdween: 1-1. Een verdiend doelpunt, gezien het eerste deel van de wedstrijd. Sportclub Bemmel JO17-1 bleek echter mentaal weerbaar, want de thuisploeg pakte het initiatief na de 1-1 stevig beet. Er was veel beweging, diepgang en dynamiek in het spel terug te zien, evenals positiewisselingen. Van achteruit werd er goed gevoetbald en hierdoor speelde Sportclub Bemmel JO17-1 zich sterk onder de Venrayse druk uit. Dit veldoverwicht leidde ook tot de 2-1, die voortkwam uit een dood spelmoment. Een corner van Bram Bravenboer vanaf de linkerkant van het veld, werd bij de tweede paal door de boomlange Jasper Das met een fraaie boog over de vijandelijke keeper in de rechterhoek gemikt: 2-1. Sportclub Bemmel JO17-1 zette door en voerde de druk steeds hoger op. Een aantal afstandsschoten, waaronder die van aanvoerder Jasper Das, vonden geen succes. Toch was het na 30 minuten wéér raak. Rechtsback Seth Heezen zette geweldig door op de achterlijn aan de rechterkant van het veld, pikte daar de bal op en dribbelde het vijandelijke zestienmetergebied binnen. Met een bekeken pass op maat bereikte hij de goed aangesloten Jorn Meijsen, die van dichtbij met zijn linkerbeen hard en laag overtuigend doel trof in de rechterhoek: 3-1. Sportclub Bemmel JO17-1 toonde een hoog rendement in de afronding en dat is precies wat er de komende seizoenshelft verbeterd moet worden. Sportclub Bemmel JO17-1 leek Venray JO17-1 over de knie te hebben, maar de uitploeg toonde veerkracht. Wederom versnelde een technische speler uit Venray veel te makkelijk langs twee Bemmelse verdedigers, waarna hij de bal één op één met onze keeper feilloos in de rechterhoek plaatste: 3-2. Dit mag simpelweg niet gebeuren. De stand werd zodoende weer teruggebracht naar een spannende 3-2. Voor de toeschouwers was het een aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten, waar de wervelende middenvelder Milan Minkhorst nog een schitterend hoogtepunt aan toevoegde. Op slag van rust ontving Milan Minkhorst de bal op een meter of twintig verwijderd van het vijandelijke doel, waarna hij niet aarzelde en met een technisch superieur schot de bal met effect hoog in de rechter kruising dirigeerde: 4-2. Wat een wereldschot! De 4-2 betekende ook het laatste doelpunt van de eerste helft en dus de ruststand. Conclusie: aan de bal vrij aardig tot goed, verdedigend moest het brutaler, feller en overtuigender.

Bij de start van de tweede helft was het duidelijk te zien dat de mannen van Sportclub Bemmel JO17-1 geluisterd hadden naar de verbeterpunten die in de rust werden aangekaart. Met name de duels werden overtuigender, sterker en krachtiger ingegaan. Hierdoor kwamen de technische spelers, waarover Venray JO17-1 zeker beschikt, geneutraliseerd. Dat was ook broodnodig, want Venray JO17-1 kan zeer goed voetballen en combineren wanneer ze ruimtes krijgen. Sportclub Bemmel JO17-1 had echter duidelijk de controle vanaf de eerste seconde in de tweede helft. Een opvallend punt was dat één van de beste spelers van Venray JO17-1 (linksbuiten), nu vaker centraal gepositioneerd stond. Dat ging hem minder goed af, want nu kreeg hij niet de ruimte waar hij juist zo gevaarlijk in is. Het positiespel van Sportclub Bemmel JO17-1 was uitstekend in orde, waardoor de Bemmelse mannen steeds weer de vrije man in de voet konden vinden. Er werd bij vlagen behoorlijk gecombineerd, de bal deed het werk en deze aanvallen zorgde voor tevredenheid bij de trainer. Zodoende werd de tegenstander, ook door het herhaaldelijk opschuiven van de Bemmelse defensieve linie, teruggedrongen op eigen helft. Diverse kansen werden door middel van vlijmscherpe combinaties afgedwongen. Stef Wolters was net als Diede Wijnandts dicht bij een treffer, maar beide spelers konden een fraaie voorzet bij de tweede paal niet verzilveren. Na 10 minuten in de tweede helft kwam Sportclub Bemmel JO17-1 op 5-2. Een perfecte corner van specialist Joris Burgers belandde op het hoofd van de sterke Tim Das, die met een subtiele kopbeweging de bal mooi tegen de touwen werkte: 5-2. Tussendoor gaf de uitploeg steeds meer af op de scheidsrechter, maar de Bemmelse spelers lieten zich niet afleiden. Sterker nog, het veldoverwicht werd steeds groter en door de continue beweging van inschuivende spelers, diepgaande spelers en ruimte makende spelers, ontstonden mooie combinaties en aanvallen. Zowel in de grote ruimte, als in de kleine ruimte. Dat was goed om te zien. Een enkeling van de thuisploeg ging over de streep, waardoor de bank van Venray JO17-1 even een moment had van ontlading. Dit werd echter, na bezinking van emoties, opgelost. Na de 5-2 waren Bram Bravenboer, die de aanvoerdersband van de gewisselde Jasper Das had overgenomen, en Martijn Das dicht bij treffers. Een schot van Bram Bravenboer vanaf de rand van de zestien werd fraai in de linkerhoek gekeerd door de keeper van Venray JO17-1. Even later pareerde diezelfde doelman een harde inzet van Martijn Das met zijn vingertoppen. Toch capituleerde de goalie alsnog na een aantal verrichte reddingen. Een schot werd door hem losgelaten, waarna de uitstekend spelende Martijn Das in de rebound attent was en van dichtbij de 6-2 kon aantekenen. Scherp werk. Deze score had zeker verder uit kunnen lopen, maar onder andere Milan Minkhorst zag een lage inzet van dichtbij, na een heerlijke aanval in de kleine ruimte, gekeerd worden. Venray JO17-1, dat in de hele tweede helft niet de potten kon breken die ze in het eerste deel van de eerste helft braken, kwam uit het niets nog op 6-3. Een hachelijk en ongelukkig moment, waar defensief niet scherp werd ingegrepen, werd vlak voor het doel van Joep Hofstede ietwat fortuinlijk binnengewerkt door de Venrayse aanvaller. Een onnodige tegentreffer. Sportclub Bemmel JO17-1 legde nog een aantal goede aanvallen op de mat, maar zal net als Venray JO17-1 niet meer scoren.

De 6-3 zege betekent een goede overwinning en dus een lekker begin van de voorbereiding. We hebben veel goede dingen gezien (vooral op aanvallend gebied), maar ook een hoop verbeterpunten (vooral op verdedigend gebied). De Bemmelse spelers hebben weer minuten in de benen. Tevens zijn er veel fraaie doelpunten gemaakt. Deze wedstrijd betekent het startsein van de voorbereiding op de tweede en uiterst belangrijke laatste seizoenshelft. Op zaterdag 27 januari moeten we klaar zijn voor de topper tegen AWC JO17-1. Het vertrouwen is aanwezig.

Doelpuntenmakers: Stef Wolters, Jasper Das, Tim Das, Martijn Das, Jorn Meijsen en Milan Minkhorst.

Assists: Bram Bravenboer (2), Joris Burgers en Seth Heezen.

Gert Bravenboer en Helgo Borgers, bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: SCE JO17-1 (uit).
Lees verder | Auteur: Swen | 14 januari 2018 | 0 Reacties

STERKER SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 WEET DOMINANTIE NIET UIT TE DRUKKEN IN EINDSTAND DANKZIJ MATIGE AFRONDING: 0-0

Sterker Sportclub Bemmel JO17-1 weet dominantie niet uit te drukken in eindstand dankzij matige afronding: 0-0Een bij vlagen goed Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdagmiddag onnodig puntverlies geleden bij het laaggeklasseerde en stugge VIOD JO17-1 in Doetinchem: 0-0. Het is een wonder te noemen dat er gedurende deze negende competitiewedstrijd van het seizoen niet gescoord is, waar vooral de uitploeg uit Bemmel meer dan twee handen vol kansen onbenut liet. Aan de andere kant wist keeper Joep Hofstede in de tweede helft nog een één-op-één-situatie op fabelachtige wijze te redden. Sportclub Bemmel JO17-1 domineerde grote delen van de wedstrijd op overtuigende wijze, maar zonder effectief om te gaan met de opgelegde kansen. Dat er niet één kans in ging is wonderbaarlijk, onnauwkeurig en tevens ongelukkig te noemen. Wederom kreeg het Bemmels collectief geen enkel doelpunt tegen. Dit betekent dat keeper Joep Hofstede, in samenwerking met de Bemmelse teamorganisatie, al voor de zesde keer in negen competitiewedstrijden zijn doel schoonhield. Het doelsaldo (elf doelpunten voor, zes tegen) spreekt op dit moment boekdelen: verdedigend uiterst sterk, het scorend vermogen ontbreekt. Met dit doelpuntloze gelijkspel houdt Sportclub Bemmel JO17-1 zijn knappe reeks van zeven ongeslagen competitiewedstrijden op rij in stand. De laatste verliespartij in de competitie (2-1 tegen OBW JO17-1) dateert alweer van zaterdag 30 september 2017. Feit is dat Sportclub Bemmel JO17-1 in de maanden oktober en november niet te kloppen is geweest. De Bemmelse manschappen bezetten nu de vierde plek in de hoofdklasse.

Sportclub Bemmel JO17-1 opende de wedstrijd tegen VIOD JO17-1 wervelend. Gedurende de eerste vijfentwintig minuten werd de thuisploeg van het kastje naar de muur gespeeld. Het spel van de ploeg uit Bemmel liep geolied: het positiespel, de combinaties, de dynamiek en de pressie waren puik in orde. Dit resulteerde meteen in een aantal dreigende momenten voor het Doetinchemse doel. Aanvaller Bram Bravenboer gaf een gevaarlijk indraaiende voorzet vanaf de rechterkant van het veld, maar deze zeilde met effect net voorbij de verste paal. Ook rechter vleugelverdediger Stef Wolters probeerde het met een gevaarlijke en scherpe voorzet: zonder succes. Sportclub Bemmel JO17-1 domineerde en steeds weer werd de vrije man gevonden. De opbouw was prima in orde, waardoor onze middenvelders veelal gevoed werden met lage en strakke ballen. Het wachten was op doelpunten in Bemmels voordeel. Sportclub Bemmel JO17-1 kwam steeds dichter bij de openingstreffer. Wederom was Bram Bravenboer gevaarlijk, maar een fantastisch en hard afstandsschot van een meter of vijfentwintig scheerde de vijandelijke lat. Oei, knap schot. Even later fungeerde spits Guus Helsen als eindstation na een prachtige opbouwaanval, waarbij de eindpass van Milan Minkhorst in de vorm van een pirouette fenomenaal te noemen was. Oog in oog met de Doetinchemse doelman, op een meter of tien afstand, schoot de Bemmelse spits de bal echter uit de volley over het doel. Sportclub Bemmel JO17-1 bleef doorgaan met combineren en attractief aanvalsspel spelen. Dit resulteerde in de zoveelste mooie aanval, waar spits Guus Helsen dankzij slim vrijlopen de bal in de diepte kon ontvangen. Zijn schot binnen het zestienmetergebied, aan de linkerkant, zeilde centimeters voorlangs de verste paal. Wéér een kans, maar nog geen treffer. Er werd een aantal corners en vrije trappen op kansrijke posities afgedwongen, maar niet verzilverd. Meerdere keren kwam Sportclub Bemmel JO17-1 dreigend voor het doel van VIOD JO17-1. Aan de andere kant stond de Bemmelse defensie ijzersterk georganiseerd. De 0-1 en 0-2 waren niet onlogisch geweest, maar deze doelpunten vielen niet. Hierdoor werd VIOD JO17-1 in leven gehouden, terwijl ze spreekwoordelijk rijp waren voor de slacht. VIOD JO17-1 had gedurende deze periode geen antwoord op het spel van de Bemmelse mannen. Vrijwel alle duels en tweede ballen waren voor de ploeg in de rode shirts. Na vijfentwintig minuten kwam de thuisploeg echter meer in het spel voor. Sportclub Bemmel JO17-1 gaf iets meer ruimte weg, maar was nog altijd de dominante partij. Toch werd VIOD JO17-1 één keer zeer gevaarlijk. De Doetinchemse rechterspits kreeg de bal aan de rechterkant van het Bemmels zestienmetergebied, schoot, maar keeper Joep Hofstede pareerde de inzet. In de rebound haalde aanvoerder en centraal verdediger Jasper Das de bal van de lijn. Sportclub Bemmel JO17-1 kon opgelucht ademhalen nadat de eerste en meteen grote kans voor VIOD JO17-1 geneutraliseerd werd. VIOD JO17-1 werd iets sterker dan dat ze in het begin waren. Toch hield Sportclub Bemmel JO17-1 het hef in handen, wat resulteerde in een aantal schoten op het doel van VIOD JO17-1. Allen zonder resultaat: te onnauwkeurig of de Doetinchemse keeper stond in de weg. Na de eerste veertig minuten voetballen, waar toch een groot aantal fraaie aanvallen en acties tussen zaten, was de ruststand wonderbaarlijk 0-0. Kansen werden volop gecreëerd, doelpunten bleven tot dusver uit. Belangrijk was dat we elkaar niet uit de wedstrijd moeten halen, maar juist moeten opbeuren. De mentale weerbaarheid bij een 0-0 tussenstand en veel gemiste kansen, werd zichtbaar getest.

De tweede helft ving aan na het fluitsignaal van de scheidsrechter. Het spelbeeld was onveranderd: Sportclub Bemmel JO17-1 domineerde, VIOD JO17-1 loerde op die ene uitbraakmogelijkheid in de vorm van een counter. Sportclub Bemmel JO17-1 vergat de wedstrijd in de eerste helft al te killen, maar ging vol op jacht naar de eerste treffer van de wedstrijd. VIOD JO17-1 zette beter druk dan in het eerste bedrijf, toch bleef Sportclub Bemmel JO17-1 oplossingen vinden om zich daar onder uit te voetballen. Dit verliep goed, want de eerste kansen waren alweer in aantocht. De dynamische Milan Minkhorst maakte een fraaie actie tussen meerdere tegenstanders door, in de kleine ruimte vlak voor de rand van het vijandelijke zestienmetergebied, waarna zijn harde schot in de handen van de Doetinchemse goalie belandde. Uitstekende actie. Er werd goed gecombineerd. Wederom werden corners afgedwongen in Bemmels voordeel. Na iets meer dan vijf minuten na rust verscheen Stef Wolters, na een knap opgebouwde combinatieaanval, geheel vrijstaand aan de rechterkant van het Doetinchemse zestienmetergebied. Oog in oog met de keeper, op een meter of acht verwijderd van het doel, zag Stef Wolters zijn harde poging gepareerd worden door de uitgekomen doelman van VIOD JO17-1. Daar ging wederom een ontzettend grote kans verloren. Sportclub Bemmel JO17-1 bleef, dankzij goede combinaties, kansen creëren. Bij een 0-1 zou het verzet van VIOD JO17-1 geknakt zijn. Tot zover bleef de genadeslag uit. Na de kans van Stef Wolters, nam Milan Minkhorst het doel onder vuur en ook Martijn Das probeerde het net te vinden met een geplaatst schot. Geen succes. VIOD JO17-1 bleef zolang de teller voor beide teams op nul stond, geloven in een resultaat. En terecht, want bij een brilstand is van alles mogelijk, ongeacht het spelbeeld. Milan Minkhorst moest het veld noodgedwongen verlaten met een blessure. Inmiddels werden verse krachten Joris Burgers en Seth Heezen in het veld gebracht, om het team van de nodige impulsen te voorzien. Later werd ook Levy van Bremen het veld ingebracht. Het bleef kansen regenen. In de eindfase werden gedurende deze wedstrijd veel goede keuzes gemaakt, zo nu ook weer. Een fraaie aanval, van achteruit richting de rand van het vijandelijke zestienmetergebied, belandde bij Martijn Das, die met een subtiel balletje de aan de linkerkant van het doelgebied vrijstaande Guus Helsen bereikte. Geheel in vrijheid en met veel tijd kon Guus Helsen op een meter of tien van het doel uithalen, maar zijn lage schot zeilde diagonaal centimeters voorbij de rechter en verste paal van het doel van VIOD JO17-1. Pfff, wat een grote kans, maar weer geen doelpunt! Ongelooflijk. Hoe veel kansen hebben we nodig? Dat er zoveel kansen gecreëerd werden was uiterst positief, maar zonder rendement betekent het niks. Er werd een aantal mooie individuele acties op de mat gelegd. Aan de andere kant bleef VIOD JO17-1 loeren op die ene kans. En, die kregen ze ook. Een sporadisch geslaagde counter belandde met enig fortuin, via de kluts en een Bemmels been, bij de Doetinchemse spits achter de verdediging van de uitploeg. Echter kwam keeper Joep Hofstede geweldig snel uit zijn doel, waardoor hij de laag ingezette poging met een overtuigende voetreflex kon pareren. Wat een redding! Daar maakte keeper Joep Hofstede de wet van het voetbal (als je zelf niet scoort, dan scoort de andere partij) weergaloos ongedaan. Een tegendoelpunt was uiterst onverdiend geweest, maar zonder doelpunten blijft het ongeacht de statistieken, weliswaar onnodig, spannend. VIOD JO17-1 werd echter steeds venijniger, zowel op het veld als bij de dug-out. Zo werd er regelmatig, door zowel spelers als de technische staf, gevloekt naar de scheidsrechter en ook naar onze grensrechter Patrick Hofstede, die toch zeker objectief aan het vlaggen was. Zeer onsportief gedrag en zonde dat het blijkbaar op die manier moet gaan daar. Na de kans van VIOD JO17-1 was Sportclub Bemmel JO17-1 er alweer dicht bij. Een mooi genomen corner van Joris Burgers belandde bij de tweede paal bij kopspecialist Jasper Das, die de bal tegendraads op doel dirigeerde: centimeters over de lat! Tja, alweer een verloren kans. Het ongeloof in het veld, op de tribune en in de dug-out was groot. Het was zo'n wedstrijd dat wanneer de 0-1 zou vallen, meerdere treffers zouden volgen. Diverse gevaarlijk momenten, met onder meer Martijn Das in het vijandelijke doelgebied, konden niet of net niet verzilverd worden. Het geluk zat, ondanks de matige afronding en ons eigen toedoen, ook niet bepaald mee. Helaas vielen de doelpunten niet meer voor ons. Aan de andere kant hield Sportclub Bemmel JO17-1 de verdedigende organisatie goed vast, waardoor verder niks meer werd weggegeven. De scheidsrechter, die niet alles altijd onder controle had, floot gevoelsmatig veel eerder dan had gemoeten, af voor het einde van de wedstrijd.

Het was een wedstrijd die in de slotminuten nog ontsierd werd door wangedrag van een speler van VIOD JO17-1, die Diede Wijnandts na een uitgevochten duel vol bij zijn keel greep. Taferelen die niet bij het voetbal horen. Zonde, want ook na de wedstrijd ontstond er enige commotie tussen beide kampen. De technische staf van VIOD JO17-1 vergat om in te grijpen nadat iedereen op en rondom het veld kon constateren dat het gedrag van specifieke VIOD-spelers niet door de beugel kon. Ook de scheidsrechter greep niet in. Wij houden ons liever bezig met voetbalzaken. Al met al voelde de 0-0, ondanks het bij vlagen zeer goede spel en veel sterke periodes, als een nederlaag. En terecht, gezien het groot aantal gemiste kansen. Een 1-4 of 1-5 overwinning was terecht geweest gezien de krachtsverhoudingen. Echter staat er een 0-0 genoteerd en dat betekent slechts een schamel punt en dus twee zure verliespunten. Het gelijkspel werd door VIOD JO17-1 gevierd als een overwinning. Dat zegt genoeg. Sportclub Bemmel JO17-1 kon zichzelf uitsluitend één ding verwijten: dat het VIOD JO17-1 niet met grote cijfers heeft verslagen door kansen te benutten. Toch zijn er veel positieve aanknopingspunten te constateren, die ook zeker worden meegenomen in de komende weken. Dan spelen we tegen AVW '66 JO17-1 en Jonge Kracht JO17-1. Let's go.

Doelpuntenmakers: -.

Assists: -.

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: OVC '85 JO17-1 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 27 november 2017 | 0 Reacties

GRETIG EN KRACHTIG SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 LAAT KOPLOPER JULIANA ’31 JO17-1 EERSTE NEDERLAAG LIJDEN: 1-0

Gretig en krachtig Sportclub Bemmel JO17-1 laat koploper Juliana ’31 JO17-1 eerste nederlaag lijden: 1-0Een ijzersterk Sportclub Bemmel JO17-1 heeft gisteren een geweldige overwinning geboekt op koploper Juliana ’31 JO17-1: 1-0. De drie punten zijn zeer terecht en verdiend te noemen. Na het op de tweede plek gepositioneerde en sterke Achilles ’29 JO17-1 (2-2), lijdt nu ook de rangaanvoerder puntverlies tegen het Bemmelse collectief. Tegen het Maldense Juliana ‘31 JO17-1, dat voorafgaande de wedstrijd met achttien punten uit zes wedstrijden fier aan kop stond in de competitie en ook in de beker foutloos was met negen punten uit drie wedstrijden, opereerde Sportclub Bemmel JO17-1 volwassen, georganiseerd en fel. Het enige doelpunt viel na rust, waar matchwinner Jorn Meijsen een fantastische voorzet van linksback Diede Wijnandts prachtig binnenkopte. Juliana ’31 JO17-1 creëerde geen enkele grote kans, waar Sportclub Bemmel JO17-1 wel drie of vier grote kansen kreeg op meer doelpunten. Juliana ’31 JO17-1, dat in de beker onder meer tweede divisionist NEC JO17-2 (3-4) en vierde divisionist Union JO17-1 (4-0) versloeg, blijft ondanks deze nederlaag nog altijd koploper, waar Sportclub Bemmel JO17-1 thuis ongeslagen blijft in de competitie. Met deze zege zet Sportclub Bemmel JO17-1 tevens een fraaie reeks voort: het team is al zeker anderhalve maand ongeslagen in de competitie, omgerekend zes wedstrijden. De gerichte voorbereidingen van de afgelopen week hebben hun vruchten afgeworpen. De Bemmelse manschappen hebben het meer dan goed gedaan in deze sterke partij. Complimenten voor onze jonge ploeg, dat het met tien eerstejaars en vier tweedejaars B-junioren uitstekend doet. Tegenstander Juliana ’31 JO17-1 telde daartegenover juist twaalf tweedejaars en vier eerstejaars B-junioren.

Sportclub Bemmel JO17-1 had de beschikking over een fitte groep. Seth Heezen, die de hele week in Londen verbleef met school, keerde weer terug in de selectie. Helaas kon trainer Thelco Koolmees niet aanwezig zijn. Hij verblijft nog ruim een week in Engeland. Vanuit de JO15-1 sloot voorhoedespeler Rinus Kathmann aan, om de bank van aanvallende impulsen te voorzien. In de warming-up moest middenvelder annex aanvaller Martijn Das uit voorzorg afhaken met een knieblessure.

Het wedstrijdverslag wordt vandaag in een andere vorm weergegeven, namelijk in de vorm van een chronologische tijdlijn met de hoogtepunten.

0’ Beide teams schudden elkaar de hand en stellen zichzelf op.

1’ De scheidsrechter fluit voor het begin van de topper tussen de nummer één en drie uit de competitie.

1’ Juliana ’31 JO17-1 probeert het compact georganiseerde Sportclub Bemmel JO17-1 op te sluiten door het opportunistisch spelen van de crosspass. Keeper Joep Hofstede neutraliseert de pressie met een simpele vangbal.

3’ Gedurende de beginfase ligt het initiatief bij koploper Juliana ’31 JO17-1. Dreigend is de uitploeg wel, gevaarlijk niet. Sportclub Bemmel JO17-1 heeft de organisatie op orde. Voor Sportclub Bemmel JO17-1 is het nog aftasten.

4’ Sportclub Bemmel JO17-1 is uiterst sterk in de onderlinge duels. Wanneer de bal is veroverd, is de thuisploeg echter te onrustig en gehaast.

6’ Een voorzet vanaf de linkerkant van het Bemmelse zestienmetergebied wordt door de middenvelder van Juliana ’31 JO17-1 hoog voorgegeven, maar deze wordt overtuigend weggetikt door keeper Joep Hofstede. Gevaar geweken.

7’ Weer een vrije trap voor Juliana ’31 JO17-1. De indraaiende, hoge bal wordt echter met kracht weggekopt door aanvoerder Jasper Das.

9’ Het is opmerkelijk hoe vaak beide teams mogen ingooien aan de rechterkant van het veld.

10’ Voor Sportclub Bemmel JO17-1 staan de eerste tien minuten in het teken van tegenhouden. De tegenpartij wordt echter amper gevaarlijk door uitstekend verdedigend werk. Aan de bal moet Sportclub Bemmel JO17-1 zich meer en beter laten gelden.

11’ Langzaamaan neemt Sportclub Bemmel JO17-1 het initiatief over. Het spel verschuift steeds meer richting de helft van Juliana ’31 JO17-1.

12’ De weersomstandigheden zijn herfstachtig: regen en wind beïnvloeden het strijdtoneel. Sportclub Bemmel JO17-1 heeft wind tegen.

14’ De eerste grote kans van de wedstrijd is een feit: de tweede bal wordt gewonnen door aanvaller Bram Bravenboer, die met een heerlijke steekbal de razendsnelle spits Guus Helsen in de diepte wegstuurt. Guus Helsen is zijn tegenstander veel te snel af, raast af op het doel, maar ziet zijn inzet met het linkerbeen in de rechterhoek gekeerd worden door in eerste instantie de duik van de keeper, en vervolgens de paal. Oei…. dat had de 1-0 kunnen en misschien wel moeten zijn!

14’ Sportclub Bemmel JO17-1 omsingelt het zestienmetergebied van Juliana ’31 JO17-1 met veel spelers. Een voorzet van spits Guus Helsen wordt bij de tweede paal weggekopt door de Maldense aanvoerder. Middenvelder Joris Burgers wilt de hoge, afvallende bal in één keer op de volley nemen, maar raakt de bal half. Rechtsback Stef Wolters gebruikt zijn lichaam sterk en ziet dat zijn actie richting de achterlijn een corner oplevert. De corner van specialist Bram Bravenboer wordt weggekopt, de afvallende bal wordt door Joris Burgers overgeschoten. Sportclub Bemmel JO17-1 voert de druk op de koploper op.

15’ Sportclub Bemmel JO17-1 is heer en meester in de lucht. Tactisch lijken de Bemmelse manschappen superieur. Juliana ’31 JO17-1 komt niet in hun spel. De zwakke en sterke punten van de uitploeg worden steeds beter uitgebuit door de thuisploeg. Keeper Joep Hofstede keept goed uit zijn doel.

16’ De regen blijft met bakken uit de hemel vallen. Met inworpen, die steeds dichter op de helft van Juliana ’31 JO17-1 genomen mogen worden, schuift Sportclub Bemmel JO17-1 verder op.

17’ Middenvelder Milan Minkhorst dribbelt fraai in de kleine ruimte. Een speler van Juliana ’31 JO17-1 ziet zich genoodzaakt een overtreding te maken. De vrije trap van Bram Bravenboer wordt bij de eerste paal onschadelijk gemaakt door de Maldense defensie.

18’ Sportclub Bemmel JO17-1 zit overal kort. Ruimtes worden goed afgedekt en er wordt fel door gedekt. Het is duidelijk dat beide teams volop aan elkaar gewaagd zijn.

20’ Beide teams vechten voor terreinwinst. Kansen zijn tot op heden schaars. De grootste was voor Sportclub Bemmel JO17-1: schot van Guus Helsen op de paal.

21’ Voor Sportclub Bemmel JO17-1 liggen er mogelijkheden om te combineren. Aan de bal is het nog steeds te slordig en te onnauwkeurig. Het is wachten op de vorm.

22’ Sportclub Bemmel JO17-1 begint via het middenveld te combineren. Een combinatie in de kleine ruimte binnen de as van het veld, tussen Diede Wijnandts, Milan Minkhorst en Joris Burgers, belandt met een mooie steekbal van Diede Wijnandts in het zestienmetergebied bij spits Guus Helsen. Hij krijgt zijn aanname net niet op orde. Mooie aanval.

24’ Middenvelder Jorn Meijsen opent prachtig vanaf de linkerkant van het veld, naar de rechterkant. Rechtsback Stef Wolters controleert, houdt overzicht en lanceert met een strakke pass de ingeschoven verdediger Jasper Das. Jasper Das haalt uit van een meter of dertig: over het doel. Prima gespeeld.

25’ Sportclub Bemmel JO17-1 laat goed voetbal zien op de helft van de tegenstander. Juliana ’31 JO17-1 loopt achter de bal aan. Bij balverlies is de bal binnen enkele seconden weer terug in Bemmels bezit. Zo zien we het graag.

27’ Centraal verdedigers Jasper Das, Tim Das en Tim Hijmans hebben alle ballen. Geen doorkomen aan.

29’ Juliana ’31 JO17-1 krijgt een aantal corners, maar niet doordat ze die zelf afdwingen. Sportclub Bemmel JO17-1 geeft ze te gemakkelijk weg. Een Maldens schot vanuit de tweede lijn wordt, vanuit een afvallende bal uit een corner, knap en hard ingeschoten, maar de bal wordt gekraakt in het strafschopgebied van keeper Joep Hofstede. Weer een corner en tevens een identiek moment: het schot vanuit een afvallende bal vliegt ditmaal echter ver naast de linkerkant van het doel. Gevaar weg.

30’ De Bemmelse luchtmacht is superieur aan die van Juliana ’31 JO17-1.

31’ De inworpen aan de rechterkant van het veld blijven komen. Welke kant zou de wind op staan?

32’ Binnen de Bemmelse defensie, en tussen de verdedigers en keeper Joep Hofstede, wordt sterk gecommuniceerd.

33’ Middenvelder Joris Burgers opent knap op de goed vrijstaande Stef Wolters. Stef Wolters speelt aanvaller Bram Bravenboer aan, die met een indraaiende voorzet geen teammaat weet te vinden. Goed positiespel.

34’ Sportclub Bemmel JO17-1 zet heerlijk druk op de bal. Aanvoerder Jasper Das weet met een overtuigende interceptie in het vervolg Bram Bravenboer te vinden, die verkeert in een één-tegen-één-situatie. Bram Bravenboer kapt naar binnen en ziet zijn gevaarlijke, indraaiende voorzet bij de tweede paal verlengt worden door een verdediger van Juliana ’31 JO17-1. De bal belandt enkele meters naast het vijandelijke doel: corner. De corner van Joris Burgers wordt bij de eerste paal weggekopt. In de counter begaat Bram Bravenboer een professionele overtreding. De scheidsrechter houdt zijn kaarten thuis. Tegenaanval onschadelijk gemaakt.

36’ De wedstrijd gaat heen en weer op het middenveld. Het is een fysieke wedstrijd met veel duels. Veel duels, maar nog veel meer inworpen.

40’ De scheidsrechter kijkt op zijn klok en fluit af voor het einde van de eerste helft. Verdedigend staat Sportclub Bemmel JO17-1 sterk. Aan de bal moeten we veel rustiger en zorgvuldiger zijn. De grootste kans was voor Sportclub Bemmel JO17-1. Genoeg perspectief voor de tweede helft.

| Ruststand: 0-0 |

41’ De scheidsrechter geeft het startsignaal voor het begin van de tweede veertig minuten. In tegenstelling tot in de eerste helft, neemt Sportclub Bemmel JO17-1 het initiatief meteen stevig beet. Juliana ’31 JO17-1 wordt opgesloten op eigen helft. Sportclub Bemmel JO17-1 heeft de wind mee.

43’ Een vrije trap van Jasper Das, vanaf eigen helft, belandt bij Guus Helsen, die de bal op de rand van het zestienmetergebied van Juliana ’31 JO17-1 bij de goed aangesloten Bram Bravenboer krijgt. Bram Bravenboer aarzelt niet en schiet geplaatst vanuit de tweede lijn: de keeper pakt de bal met een duik klem! Het eerste schot van Sportclub Bemmel JO17-1 in de tweede helft is daar.

44’ Sportclub Bemmel JO17-1 komt wervelend de kleedkamer uit. Juliana ’31 JO17-1 wordt met hoge pressie belaagd. Sportclub Bemmel JO17-1 verovert de bal al in een gevaarlijk stadium: bij de opbouw van de tegenstander. Het is wachten op grote kansen.

46’ In verdedigend opzicht blijft Sportclub Bemmel JO17-1 als collectief geweldig compact staan. De omschakeling is puik in orde. Er zijn geen ruimtes voor de spelers van Juliana ’31 JO17-1 om gevaarlijk te worden. Maar goed ook, want de spelers van Juliana ’31 JO17-1 weten daar over het algemeen wel raad mee.

47’ Een gevaarlijk moment in het Bemmelse zestienmetergebied. Een lage voorzet belandt voor het doel van keeper Joep Hofstede, maar verdediger Tim Das zit er overtuigend tussen met een sliding.

48’ Een afvallende bal wordt door een middenvelder van Juliana ’31 JO17-1 richting het Bemmelse doel geschoten. Geen gevaar, de bal verdwijnt meters langs de paal.

49’ Juliana ’31 JO17-1 probeert het steeds meer van afstand. Nu wordt een mooie volley naast het Bemmelse doel geschoten. Overigens zat keeper Joep Hofstede overtuigend bij de bal in de hoek. Geen problemen.

50’ Martijn Das vervangt Joris Burgers in het veld.

50’ Sportclub Bemmel JO17-1 wint steeds meer terrein. Aan de bal speelt Sportclub Bemmel JO17-1 vooral op de helft van de tegenstander. Er wordt een aantal keer sterk in de kleine ruimte gecombineerd.

51’ DOELPUNT! 1-0 SPORTCLUB BEMMEL JO17-1! Een prachtige aanval wordt beloond met een geweldig doelpunt. Spits Guus Helsen zet uitstekend druk, waardoor Milan Minkhorst de bal kan wegplukken. Milan Minkhorst dribbelt naar de linkerkant van het veld, op de helft van Juliana ’31 JO17-1. De bal belandt bij Diede Wijnandts, die de goed ondergekomen en ingevallen Martijn Das aanspeelt. Martijn Das vindt met een fraaie, strakke pass Milan Minkhorst tussen de linies, die op zijn beurt met een stijlvol hakje Diede Wijnandts in de ruimte vrijspeelt. Diede Wijnandts kijkt en met een perfect op maat gegeven voorzet bedient hij de diep gelopen Jorn Meijsen, die de bal met veel gevoel, techniek en klasse in de rechterhoek dirigeert. Wat-een-goal! De ontlading is groot, de voorsprong is daar!

53’ Levy van Bremen vervangt Bram Bravenboer in het veld.

54’ Na het doelpunt van Jorn Meijsen voert Sportclub Bemmel JO17-1 de boventoon. Het doelpunt geeft duidelijk nóg meer energie.

55’ Sportclub Bemmel JO17-1 zit overal. Er wordt fel door gedekt en gejaagd. Wat een pressie. De duels zijn allemaal voor de thuisploeg. Lekker om te zien.

57’ Juliana ’31 JO17-1 komt enkel in de buurt van het Bemmelse doel door middel van standaardsituaties: corners en vrije trappen. Deze pogingen worden allemaal onschadelijk gemaakt door het Bemmels collectief. Sterk werk.

59’ Milan Minkhorst maakt een fraaie actie door de benen van zijn directe tegenstander. De bal belandt bij Stef Wolters, die met een mooie steekbal met de buitenkant van de voet, Guus Helsen in de diepte wegstuurt. Guus Helsen kapt naar binnen tussen twee man in, maakt ruimte voor het schot en schiet: in de rechterhoek gekeerd door de keeper van Juliana ’31 JO17-1! De keeper laat de bal los, maar in de rebound kan de goed aangesloten Levy van Bremen de bal net niet binnen tikken. De verdediger van Juliana ’31 JO17-1 is hem voor. Goede kans op de 2-0.

60’ Sportclub Bemmel JO17-1 zet weer uitstekend druk. De bal wordt hierdoor veroverd door het inzicht van Martijn Das, die een knappe actie richting de achterlijn aan de linkerkant van het veld beëindigt met een lage voorzet bij de eerste paal. Levy van Bremen komt daar goed in positie, maar kan de bal van dichtbij net niet binnenwerken. De scheidsrechter besluit geen corner te geven.

63’ Sportclub Bemmel JO17-1 kent een ijzersterke periode. Juliana ’31 JO17-1 wordt compleet opgesloten op eigen helft. Het hef ligt duidelijk bij de thuisploeg. Aanvoerder Jasper Das ziet een vrije trap in de handen van de keeper belanden.

63’ Seth Heezen komt in het veld voor assistgever Diede Wijnandts.

64’ De tweede bal wordt gewonnen door aanvaller Levy van Bremen, die de bal met de borst dirigeert richting Jorn Meijsen, die er goed onder is gekomen. Jorn Meijsen speelt terug naar Levy van Bremen. De bal belandt uiteindelijk bij Martijn Das, die met een mooie steekbal Milan Minkhorst, geheel vrijstaand tussen de linies, vrijspeelt. Milan Minkhorst aarzelt niet en schiet: een meter over het vijandelijke doel! Goede aanval, mooi gespeeld.

65’ Sportclub Bemmel JO17-1 is veruit de betere partij in de tweede helft. Het wachten is op het slotoffensief van de uitploeg. Sportclub Bemmel JO17-1 geeft geen krimp.

66’ Een vroege voorzet belandt in de handen van keeper Joep Hofstede.

67’ Rinus Kathmann vervangt Guus Helsen.

69’ Rinus Kathmann ontsnapt na een fraaie hoge steekbal van Martijn Das. Rinus Kathmann wordt echter op de laatste meter goed verdedigd, maar verdient wel een corner. Goed doorgegaan. Jasper Das kopt de corner bij de tweede paal over het doel.

70’ Juliana ’31 JO17-1 probeert het met vroege lange ballen. Het wilt niet lukken.

73’ Martijn Das onderschept weer eens een bal. Wederom vervolgt hij zijn interceptie met een steekbal richting de pijlsnelle Rinus Kathmann. Rinus Kathmann versiert weer een corner.

74’ Jorn Meijsen stuurt Rinus Kathmann weg, die goed invalt. Jorn Meijsen ontvangt de bal, na matig verdedigen van Juliana ’31 JO17-1, binnen het vijandelijke zestienmetergebied in zijn voeten, maar zijn schot gaat recht op de keeper af. Wat een kans voor Jorn Meijsen op zijn tweede treffer en dus ook de tweede voor Sportclub Bemmel JO17-1! Hij gaat er niet in. Het blijft spannend.

76’ Stef Wolters ziet zijn vrije trap in de muur belanden.

77’ Lekker combinatiespel van Sportclub Bemmel JO17-1. Martijn Das krijgt de bal en schiet deze van grote afstand met een hoge boog richting het doel: de keeper pakt hem!

78’ Juliana ’31 JO17-1 krijgt een corner. Wederom wordt deze uitstekend uitverdedigd.

79’ Milan Minkhorst en Levy van Bremen dwingen een vrije trap af. Het is aftellen voor het einde van de wedstrijd. Sportclub Bemmel JO17-1 heeft de controle en is duidelijk de gevaarlijkste ploeg. De vrije trap van Jasper Das belandt met een stuit in de rechterhoek van het doel, maar wordt gepareerd door de keeper van Juliana ’31 JO17-1. Hij heeft de bal niet klem, maar Rinus Kathmann kan niet profiteren bij de tweede paal.

80’ AFGELOPEN! Sportclub Bemmel JO17-1 verslaat koploper Juliana ’31 JO17-1 terecht met 1-0. Wat een teamprestatie! De ontlading is daar.

| Eindstand: 1-0 |


Doelpuntenmaker: Jorn Meijsen.

Assist: Diede Wijnandts.

Nice Heezen, bedankt voor het vlaggen!

Rinus Kathmann, bedankt voor het meedoen!

Sportclub Bemmel JO15-1: gefeliciteerd met de overwinning tegen de koploper!

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: vierde divisionist SC Woezik JO17-1 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 19 november 2017 | 0 Reacties

VIER DOELPUNTEN GELIJK VERDEELD IN VERHITTE OEFENPOT TUSSEN SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 EN ROBUR JO17-1: 2-2

Vier doelpunten gelijk verdeeld in verhitte oefenpot tussen Sportclub Bemmel JO17-1 en Robur JO17-1: 2-2Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen hoofdklasser Robur et Velocitas JO17-1 (zesde plek). In wederom een leerzame oefenwedstrijd, die af en toe ontsierd werd door onnodige opstootjes, wisten de Bemmelse manschappen net als die week ervoor tegen ESA JO17-1, een 0-2 achterstand om te buigen in een 2-2 gelijkspel. Er werden handenvol kansen gecreëerd door de thuisploeg, maar de bal wilde er aanvankelijk niet in. Uiteindelijk werd door opportunistisch spel gedurende het slot van de tweede helft, alsnog tweemaal gescoord. Een gelijkspel was sowieso verdiend, maar in de slotseconde hielp Robur et Velocitas JO17-1 nog een dot van een kans om zeep. Al met al had Sportclub Bemmel JO17-1 veel meer kansen moeten verzilveren om deze oefenwedstrijd naar de hand te zetten.

Op spits Sander Borgers na, beschikte Sportclub Bemmel JO17-1 bij deze oefenwedstrijd over een complete selectie. Zelfs middenvelder Jorn Meijsen, die in eerste instantie niet meteen aanwezig kon zijn in verband met een schoolbezoek in Wageningen, was er vanaf het begin bij. Uitstekend. Er konden weer vlieguren gemaakt worden/

De wedstrijd startte na het eerste fluitsignaal van arbiter Jeffrey Slendebroek. Sportclub Bemmel JO17-1 legde patent op een groot percentage van het balbezit. De voetbalopvatting was duidelijk en van achteruit werd er bij vlagen goed positiespel gespeeld. Sportclub Bemmel JO17-1 drong Robur et Velocitas JO17-1 terug op hun eigen helft. De eerste kansen konden niet uitblijven. Diverse dreigende momenten vonden plaats rondom het strafschopgebied van de uitpartij. Ook vond een aantal vrije trappen geen succes. Aan de andere kant werd Robur et Velocitas JO17-1 gevaarlijk door middel van counters. De uitploeg kende een aantal snelle jongens in hun midden. Met ruimte voor hun, konden zij af en toe gevaarlijk worden. Een enkele speler van Robur et Velocitas JO17-1 vond het nodig om onnodig een opstootje te forceren. Op sommige momenten leek er niet bepaald sprake van een vriendschappelijke oefenpot. Dat was jammer en zinloos. Ondanks het spelbeeld in Bemmels voordeel, kwam Robur et Velocitas JO17-1 op voorsprong. Een lange bal werd door Sportclub Bemmel JO17-1 niet goed ingeschat, waardoor de bal achter de verdediging belandde en er een overtreding nodig was om de snelle spits van de tegenpartij te remmen. De vrije trap, gelegen vlak voor de rand van het Bemmels strafschopgebied, werd fantastisch in de rechter kruising achter keeper Joep Hofstede geschoten: 0-1. Niet verdiend, wel een mooie treffer. Na de 0-1 kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 voldoende kansen op de gelijkmaker. Zo zeilde een kopbal net rakelings de vijandelijke paal, belandde een afstandsschot net over de lat en pakte de prima keeper van Robur et Velocitas JO17-1 een aantal inzetten goed. Uit vrije trappen en corners werden we gevaarlijk, maar nog zonder resultaat in de vorm van doelpunten. Sportclub Bemmel JO17-1 kende nog geen scherpte en geluk in de afronding. Voor het doel van keeper Joep Hofstede werd Robur et Velocitas JO17-1 ook een aantal keer gevaarlijk, echter pakte de Bemmelse doelman een tweetal pogingen overtuigend. Sportclub Bemmel JO17-1 legde een aantal goede aanvallen op de mat, het was echter nog niet voldoende voor een treffer. Het was opmerkelijk te noemen dat voor rust slechts een enkel doelpunt werd gemaakt, gezien de kansen over en weer. 

De tweede helft ving aan en Sportclub Bemmel JO17-1 opende sterk. Mede door de inbreng van middenvelder Jorn Meijsen, die zorgde voor de nodige dynamiek, ging Sportclub Bemmel JO17-1 op jacht naar de 1-1. Gezien het spelbeeld leek het een kwestie van tijd dat deze ging vallen. In de eerste helft waren we in de uitvoering vaak te slordig en te onnauwkeurig. Dat moest echt beter om tot doelpunten te komen. In de tweede helft kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 wederom een groot aantal kansen. Met op momenten goed positiespel werd de vrije man gevonden. Zo werd Jorn Meijsen na een heerlijke combinatie met Milan Minkhorst, met een steekbal de diepte in gestuurd. Oog in oog met de vijandelijke doelman, maar iets aan de zijkant van het doel, schoot Jorn Meijsen de bal echter diagonaal, net naast de paal. Wat een aanval, maar geen treffer. Met corners zagen verdedigers Jasper Das en Tim Das hun pogingen op een haar na niet doeltreffend worden. De bal leek er niet in te willen. Kansen werden er zat gecreëerd. De keeper van Robur et Velocitas JO17-1 bleek echter een sta-in-de-weg. Na de zoveelste kans te hebben gemist, viel de 0-2 aan de andere kant. Sportclub Bemmel JO17-1 had net overgeschakeld naar een nog aanvallender speelstijl, maar tijdens deze wisseling viel er meteen ruimte achter de defensieve linie. Hierdoor kon de aanvaller van Robur et Velocitas JO17-1 heel simpel doorbreken, waar bij de tweede paal een medespeler van hem geheel vrijstond om van dichtbij de 0-2 te maken. Zuur. Ook Robur et Velocitas JO17-1 kreeg kansen, maar zij gingen er een stuk effectiever mee om. Complimenten voor onze mannen, want net als tegen ESA JO17-1 gaven we niet op. Met opportunistischer spel werd er gejaagd op de aansluitingstreffer. Inherent aan deze tactiek was dat er ruimtes vielen voor een vijandelijke counter. Dat moesten we maar voor lief nemen. Het risicovolle spel loonde. Het was alles of niets. Vlak na de 0-2, viel de 1-2. Een voorzet vanaf de zijkant, gegeven door specialist Bram Bravenboer, werd hard binnen gekopt door centraal verdediger en aanvoerder Jasper Das. Daar was de broodnodige aansluitingstreffer. Echter ontstond er bij het vlug pakken van de bal uit het doel een opstootje, waar we beter afstand hadden moeten nemen in plaats van de confrontatie te zoeken. Leermoment. De mannen van Sportclub Bemmel JO17-1 voelde dat er meer te halen was. Aangezien de vele gecreëerde kansen was dat geen onlogische constatering. En, de 2-2 kwam er. Jasper Das werd vijf minuten voor tijd binnen het zestienmetergebied van Robur et Velocitas JO17-1 vol onderuit gekegeld. De scheidsrechter wees terecht naar de stip, waar aan de kant van Robur et Velocitas JO17-1 het nodige ongeloof werd uitgesproken over de arbitrale beslissing. Aanvaller Bram Bravenboer, die ook tegen v.v. Dieren JO17-1 (2-0 winst) een penalty benutte, faalde niet: 2-2! Koelbloedig afgerond. Inmiddels leek de veelbewogen oefenwedstrijd tot zijn einde te komen, maar na veertig minuten officiële speeltijd werd er maar liefst zeven (!) extra minuten bijgetrokken de scheidsrechter. Dit resulteerde in een spannende slotfase, waar Robur et Velocitas JO17-1 in de laatste slotseconde een poging binnen het Bemmelse zestienmetergebied op de lat gestuit zag worden. De rebound die volgde werd schitterend gepakt door keeper Joep Hofstede. Het gevaar was geweken. Pfff, veel te veel (onnodige) spanning voor een oefenwedstrijd. Beide teams hebben kansen gehad en de grootste waren over het algemeen voor Sportclub Bemmel JO17-1. Een uitslag van 5-4, 5-5 of 6-5 had zo maar gekund. Bij vlagen werd er goed gevoetbald, toch nog te wisselvallig. Één ding is zeker: het moet beter tegen koploper Juliana ‘31 JO17-1, onze tegenstander van aanstaande zaterdag. 

Doelpuntenmakers: Bram Bravenboer & Jasper Das.

Assist: Bram Bravenboer.

Robbert Wijnandts en Mart Burgers, bedankt voor het vlaggen! 

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: de topper tegen koploper Juliana ‘31 JO17-1 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 14 november 2017 | 0 Reacties

SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 TOONT VEERKRACHT IN ARNHEM EN BLIJFT VOOR DE VIJFDE WEDSTRIJD OP RIJ ONGESLAGEN: 2-2

Sportclub Bemmel JO17-1 toont veerkracht in Arnhem en blijft voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen: 2-2Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdag in Arnhem met 2-2 gelijkgespeeld bij gastheer en directe concurrent ESA JO17-1. In een wedstrijd waar veel gebeurde, toonden de Bemmelse manschappen veerkracht. Een 2-0 achterstand, die werd opgelopen in het eerste kwartier na rust, werd spectaculair ongedaan gemaakt in het slotdeel van de wedstrijd. Het ternauwernood gewonnen punt was verdiend te noemen, waar Sportclub Bemmel JO17-1 zeker in de eerste helft goed voetbal liet zien en de bovenliggende partij was. Gedurende het kwartier na rust gaf de uitploeg echter twee onnodige doelpunten weg. Als de wedstrijd vijf minuten langer had geduurd, had Sportclub Bemmel JO17-1 grote kans om zelfs de volle buit nog te pakken. Met dit gelijke spel blijft het jonge Sportclub Bemmel JO17-1 uitstekend meedoen in de bovenste zone van de competitie. Onze ploeg heeft tot op heden alle teams uit de huidige top 7 al voor de eerste keer gehad. De top van de competitie kan nog veranderen omdat niet alle teams hetzelfde aantal wedstrijden hebben gespeeld. Het is een interessante competitie, waar de onderlinge verschillen niet groot zijn.

Sportclub Bemmel JO17-1 reisde met twee wissels af naar Arnhem. Bij Sportclub Bemmel JO17-1 ontbraken Levy van Bremen en Sander Borgers. Gisteren belandde het nieuws bij ons dat de langdurig geblesseerde spits Sander Borgers eind december wordt geopereerd. De verwachting is dat hij vanaf dat moment een vol jaar moet revalideren en herstellen. Uiterst vervelend nieuws voor Sander Borgers en het team. Wij wensen hem een heel erg voorspoedig herstel en zullen hem steunen in zijn revalidatieproces. Ook bij deze wedstrijd was Sander Borgers weer aanwezig. We blijven positief.

De wedstrijd werd gestart door het eerste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter. Sportclub Bemmel JO17-1 nam als eerste team het initiatief. Bij vlagen werd er goed positiespel gespeeld. Hierdoor konden de Bemmelse manschappen spits Martijn Das goed vinden en vrijspelen. Bij balverlies werd de pressie uitgevoerd, waardoor ESA JO17-1 herhaaldelijk de bal verloor tijdens onder andere de opbouw. ESA JO17-1 had zich zichtbaar aan ons aangepast, want waar het Arnhemse team normaliter opereert in een 1-4-3-3 teamorganisatie, was de organisatie nu 1-4-4-2. Duidelijk genomen maatregelen dus, gebaseerd op de eerder afgewerkte oefenwedstrijd in augustus (3-3 gelijkspel). Hierop hadden we de donderdag ervoor getraind, want we hadden al rekening gehouden met eventuele wijzigingen van de thuisploeg. Ook schakelde de mannen binnen het veld meteen over toen ze zagen dat ESA JO17-1 van teamorganisatie had veranderd. De eerste twintig minuten waren voor Sportclub Bemmel JO17-1. De Bemmelse middenvelders waren veel in beweging en middels goede passing konden zij vanuit de verdediging aangespeeld worden. Dit leidde meteen tot een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer. Spits Martijn Das leek de score te openen door met een fenomenale omhaal het doel te treffen, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Ook centraal verdediger Tim Das deed een poging met een halve omhaal, maar zijn inzet werd stijlvol gekeerd door de Arnhemse goalie. Echter stond de grensrechter ook bij deze kans met zijn vlag in de lucht. Een ingestudeerde corner belandde bij Bram Bravenboer, die het doel met zijn linkerbeen vanaf een meter of twintig onder vuur nam: net over het vijandelijke doel! Ook was aanvaller Bram Bravenboer dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn vrije trap op kansrijke positie over het doel zeilen. Sportclub Bemmel JO17-1 verdiende de 0-1. Na de eerste twintig minuten begon de thuisploeg uit een ander vaatje te tappen, wat weinig met voetbal te maken had. Zo ontstond een opstootje waarbij spelers van ESA JO17-1 het Bemmelse team probeerde te intimideren. Zonde, want daar was tot op dat moment geen enkele aanleiding voor. Dit gedrag werd aan Arnhemse kant eerder gestimuleerd dan geneutraliseerd. De spelers van Sportclub Bemmel JO17-1 moesten even tot kalmte gemaand worden, maar de mannen pakten het zelf geweldig op door vrijwel niet op de commotie in te gaan. Complimenten. De duels werden feller en venijniger. Zo moest middenvelder Milan Minkhorst, die op dat moment lekker in de wedstrijd zat, noodgedwongen het veld ruimen na een grove bodycheck. Ook Joris Burgers kreeg een flinke overtreding te verwerken. Sportclub Bemmel JO17-1 leek even van slag en dit was ook het moment dat ESA JO17-1 gevaarlijker werd. Met een aantal goede voorzetten vanaf de zijkant werd gevaar gesticht in het Bemmelse strafschopgebied. Er werd doortastend en overtuigend verdedigd aan de kant van Sportclub Bemmel JO17-1, waardoor keeper Joep Hofstede geen cruciale reddingen hoefde te verrichten. Sportclub Bemmel JO17-1 kwam na de dreigende Arnhemse momenten, weer beter in de wedstrijd. Er werd een aantal mooie combinaties op de mat gelegd. Echter waren we te slordig in de eindfase, waar de beslissende eindpass en aansluiting ontbrak. We kwamen steeds tot bij de spits, maar in het restant van de eerste helft konden we geen kansen mee creëren. Beide teams gingen de rust doelpuntloos in, waar ESA JO17-1 eerder goed weg kwam dan andersom.

Waar Sportclub Bemmel JO17-1 de eerste helft sterk begon, was het begin van de tweede helft anders: ESA JO17-1 nam het initiatief. Het eerste kwartier was voor ESA JO17-1, die meermaals goed de ruimte vond aan de zijkanten van het veld. Dit leidde zelfs tot een 2-0 voorsprong voor de gastheer. Twee identieke doelpunten binnen een tijdsbestek van tien minuten. Een voorzet kon gegeven worden aan de rechterkant van het veld, en werd tweemaal op enkele meters voor het doel van Joep Hofstede simpel en hard binnengetikt: 2-0. Hier stonden we matig te verdedigen. De dekking was onvoldoende, en de voorzet werd weinig overtuigend eruit gehaald. Bij de 2-0 kende ESA JO17-1 een grote dosis geluk, want verdediger Tim Das leek de bal te veroveren, maar via de kluts belandde de bal alsnog bij de Arnhemse middenvelder, die hierdoor de bal kon voortrekken. De eerste twee kansen voor ESA JO17-1 in de wedstrijd waren ook meteen twee doelpunten. Hoog rendement. Voor deze twee doelpunten had spits Martijn Das nog een goede kans op de 0-1, maar zijn geplaatste schot werd in de linkerhoek gekeerd door de Arnhemse doelman. Het stond dus 2-0, maar de Bemmelse troepen lieten zich alles behalve kennen. Er werden diverse tactische wijzigingen ondernomen en in combinatie met de ingevallen Guus Helsen, ging Sportclub Bemmel JO17-1 op jacht naar de aansluitingstreffer. Die leek er ook te komen, want een mooie voorzet belandde bij de tweede paal bij aanvaller Guus Helsen, die zijn kiezelharde volley via de binnenkant van de rechterpaal terug het veld in zag ketsen. Wat een schot, maar geen 2-0. Dat Sportclub Bemmel JO17-1 aanspraak maakte op de 2-1 was duidelijk. De omstandigheden in de tweede helft waren ook volledig anders dan in de eerste helft, waar onder meer de regen het veld sneller en gevaarlijker maakte. Middenvelder Jorn Meijsen zag een afstandsschot geblokt worden. Diverse andere afstandsschoten vonden geen soelaas. Kon Sportclub Bemmel JO17-1 zich nog terug in de wedstrijd knokken door het maken van een doelpunt? Ja. Een kwartier voor tijd maakte Guus Helsen een fraaie actie aan de linkerkant van het veld, in de hoek. Zijn hoge voorzet belandde perfect in het vijandelijke zestienmetergebied, waar de opgeschoven Jasper Das boven iedereen en alles uit torende en geweldig de 2-1 binnen knikte met een sterke kopbeweging. De aansluitingstreffer was daar! Sportclub Bemmel JO17-1 geloofde er nog vol in en ESA JO17-1 wankelde zichtbaar. Sportclub Bemmel JO17-1 ging door, toonde veerkrachtig en mentale weerbaarheid, op jacht naar de gelijkmaker. De spanning liep op en ESA JO17-1 hield zich meer bezig met randzaken dan met het voetbal. Dat was in ons voordeel. De 2-1 van Jasper Das smaakte naar meer. En meer kwam er. Vijf minuten voor tijd stoomde Jasper Das op, op de helft van de tegenstander aan de linkerkant bij het zestienmetergebied. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal, waar spits Martijn Das met een uiterste inspanning de bal al glijdend tegen de touwen kon werken: 2-2! Wat een heerlijke ontlading. Wat een comeback. Sportclub Bemmel JO17-1 ging niet mee in het gedrag van ESA JO17-1, waardoor het signaal voor buitenspel, natuurlijk gegeven door de grensrechter, overtuigend werd weggewuifd door de jonge, maar koelbloedige scheidsrechter. Een geldig doelpunt, dus 2-2. En terecht. Sportclub Bemmel JO17-1 pakte de oorspronkelijke organisatie weer op, en vanuit hier werd er geloerd op de 2-3. We kregen nog één grote kans op de 2-3, want seconden voor tijd belandde de bal na een mooie aanval bij Stef Wolters in het zestienmetergebied, maar hij kwam in kansrijke positie niet lekker uit met zijn benen, waardoor Stef Wolters de bal niet vol kon raken. Daar was bijna de 2-3! De bal rolde over de achterlijn, aan de rechterkant van het doel. Het slot was, net zoals de hele tweede helft, spannend. Uiteindelijk blies de scheidsrechter, die zich niet liet intimideren door het Arnhemse volk, de wedstrijd af bij een 2-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Een dik verdiend punt voor Sportclub Bemmel JO17-1. Als je terugkomt van een 2-0 achterstand naar een 2-2 gelijke stand, dan voelt dit punt aan als een gewonnen punt. Wanneer we de hele wedstrijd bekijken, had Sportclub Bemmel JO17-1 de beste kansen en hadden we moeten winnen. De tegendoelpunten gaven we tweemaal veel te makkelijk weg. Dat mag echt niet gebeuren. Uiteindelijk was het belangrijkste in de tweede helft dat we niet verloren, en dat gebeurde niet. Hierdoor zijn de mannen al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. In zeven wedstrijden troffen we de gehele top 7 al eenmaal. met 12 punten uit 7 wedstrijden doet Sportclub Bemmel JO17-1 het goed. Complimenten.

Doelpuntenmakers: Jasper Das & Martijn Das.

Assists: Guus Helsen & Jasper Das.

Gele kaart: Diede Wijnandts.

Helgo Borgers, bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: Robur Et Velocitas JO17-1 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 08 november 2017 | 0 Reacties

STERK SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 BEZORGT V.V. DIEREN JO17-1 EERSTE NEDERLAAG IN COMPETITIETOPPER: 2-0

Sterk Sportclub Bemmel JO17-1 bezorgt v.v. Dieren JO17-1 eerste nederlaag in competitietopper: 2-0Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdag een uitstekende wedstrijd gespeeld en een fraai resultaat geboekt. Op eigen terrein werd het tot op dat moment ongeslagen v.v. Dieren JO17-1 uiterst verdiend met 2-0 verslagen. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. De ontlading na zowel de 1-0 als 2-0 was groot. Met deze zege in de competitieclash tegen de ploeg uit Dieren vestigt Sportclub Bemmel JO17-1 zich op een mooie derde plek in de competitie, achter Juliana ’31 JO17-1 en Achilles ’29 JO17-1. Een aantal teams onder ons heeft nog wel een wedstrijd tegoed, maar een plek in de top 5 van de competitie is op dit moment de realiteit. Daarnaast zet Sportclub Bemmel JO17-1 met deze zege een ijzersterke reeks voort, want in de afgelopen vier wedstrijden werd niet één keer verloren: tweemaal een gelijkspel, tweemaal een overwinning. Op voetbaltechnisch gebied was deze wedstrijd ook weer een stap vooruit, in vergelijking met de wedstrijden tegen Spero JO17-1 en VDZ JO17-1. Sportclub Bemmel JO17-1 pakt vorm.

Trainers Thelco Koolmees en Swen Rovroy konden in deze competitietopper beschikken over een fitte veertien-koppen-tellende-selectie. Alleen spits Sander Borgers ontbrak, maar hij was wel aanwezig om zijn teamgenoten te steunen en aan te moedigen. De voorbereiding was anders dan normaal, waar de Bemmelse manschappen zich moesten omkleden op de hockeyclub. Desalniettemin stond Sportclub Bemmel JO17-1 op het juiste tijdstip op het veld.

Sportclub Bemmel JO17-1 opende de wedstrijd slordig. Gedurende het eerste kwartier van de wedstrijd was de thuisploeg zoekende en kwam het niet in zijn spel. Dit kwam door het maken van te veel fouten in de passing. De gedachten waren vaak goed, de uitvoering tot op dat moment minder. Organisatorisch stond het sterk en er werd goed druk gezet. Echter wanneer de Bemmelse manschappen de bal veroverden op kansrijke plekken, werd deze vaak te onrustig verwerkt. Het resultaat hiervan was balverlies. We waren gebaat bij meer rust en overzicht aan de bal, zeker wanneer de spelers de bal ontvingen in het centrum. Met de wind tegen werd v.v. Dieren JO17-1 het eerst gevaarlijk, door Bemmels toedoen. Echter werden de persoonlijke fouten vaak hersteld door het Bemmelse collectief, waardoor het dreigingsniveau rondom het strafschopgebied van Joep Hofstede vaak werd geneutraliseerd. De ploeg uit Dieren had die kansrijke momenten beter moeten uitbuiten. De uitploeg kon amper profiteren van het bij balbezit zoekende Sportclub Bemmel JO17-1. Na het eerste kwartier kwam Sportclub Bemmel JO17-1 steeds beter in hun spel. De aanvoer van achteruit ging beter lopen, waardoor de middenvelders en aanvallers gevoed konden worden. Dat is ook wat Sportclub Bemmel JO17-1 wilt, want op die momenten kunnen onze spelers geweldig combineren. Dit spelbeeld, waar Sportclub Bemmel JO17-1 het hef in handen nam, leverde een aantal sterke aanvallen op van achteruit. Sportclub Bemmel JO17-1 vond steeds vaker de vrije man. Vaak was dat middenvelder Jorn Meijsen. Er was veel beweging te bespeuren bij onze middenvelders en aanvallers. Martijn Das, spits en kapstok van het Bemmelse team, speelde een belangrijke rol bij de Bemmelse aanvallen. Hij was de speler die de ballen sterk bij zich hield, waardoor onder andere de middenvelders konden aansluiten. Sportclub Bemmel JO17-1 pakte het initiatief en creëerde een veldoverwicht op de helft van de tegenstander. Diverse corners werden afgedwongen, maar deze werden goed verdedigd door het fysieke v.v. Dieren JO17-1. Overigens werden deze hoekschoppen goed genomen door middenvelder Joris Burgers en aanvaller Bram Bravenboer. Het steeds beter wordende spel van Sportclub Bemmel JO17-1 leek te resulteren in een strafschop, want na een heerlijk één-twee werd rechtsbuiten Stef Wolters duidelijk aan de linkerkant van het vijandelijke zestienmetergebied gevloerd. De scheidsrechter, die verder degelijk floot, besloot echter anders en wuifde deze discutabele situatie zelfverzekerd weg. Daar werd Sportclub Bemmel JO17-1 een penalty onthouden. Sportclub Bemmel JO17-1 ging door en voelde dat v.v. Dieren JO17-1 een te kloppen ploeg is. In de eindfase werd een aantal keer fraai in de kleine ruimte gecombineerd. De cruciale en alles beslissende eindpass ontbrak steeds nét. Zo vond spits Martijn Das de perfect diepgaande middenvelder Milan Minkhorst op een haar na niet. De Bemmelse middenvelders waren flink in de weer, net als de actieve backs en de rest van het Bemmelse collectief. Aan de andere kant joegen de Bemmelse manschappen de bal goed af. Er ontstonden een aantal interessante situaties. De centrale verdediger en de rechtsbuiten van v.v. Dieren JO17-1 waren sterke spelers. Dit leverde mooie duels op. Vooraf werd gedacht dat v.v. Dieren JO17-1 wel wilde opbouwen, maar gedurende de eerste helft leek niets minder waar. Herhaaldelijke hanteerde de uitploeg de lange bal, al vanaf de keeper. Daarmee probeerde v.v. Dieren JO17-1 voordeel te pakken van de sterke wind die zij in de eerste helft mee hadden. Veel rendement leverde die gekozen tactiek niet op, want de Bemmelse luchtmacht won vrijwel alles. Aan het eind van de eerste helft had Sportclub Bemmel JO17-1 gevoelsmatig de controle. Deze controle moet in de tweede helft resulteren in doelpunten.

De tweede helft ving aan en Sportclub Bemmel JO17-1 kwam ijzersterk uit de kleedkamer. Met fraai positiespel werd herhaaldelijk de vrije man vrijgespeeld in het centrum. In balbezit werd met meer rust en overzicht gevoetbald, iets wat in de rust nadrukkelijk werd aangegeven als verbeterpunt. Vrijwel alle duels werden in het voordeel van de Bemmelse equipe beslist. Het spelbeeld toonde een dominant Sportclub Bemmel JO17-1 op de helft van de tegenstander, die niet bij machten leek om onder deze druk uit te komen. Zowel de eerste als tweede bal werd gewonnen. Vaak was de eerste bal een hoge bal die de sterke keeper van v.v. Dieren JO17-1 direct en hoog naar voren schoot. De Bemmelse druk op de helft van de tegenstander werd steeds groter. Dit resulteerde ook tot kansen. Diverse afstandsschoten vonden geen soelaas. De spelers van v.v. Dieren JO17-1 probeerde de Bemmelse spelers af te stoppen, maar dit lukte vaak alleen door het maken van een overtreding. Zodoende kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 een vrije trap op achttien meter van het doel van v.v. Dieren JO17-1 verwijderd. Specialist Bram Bravenboer ging achter deze bal staan, maar zijn poging raasde rakelings langs de linkerkant van het vijandelijke doel. Even later was Bram Bravenboer wederom uiterst gevaarlijk, want na een actie waarbij hij vanaf de rechterkant naar binnen kwam, schoot hij de bal in de baan van de wind geweldig met een krul richting de kruising…. wat een redding! De keeper van v.v. Dieren JO17-1 tikte deze geweldige inzet van Bram Bravenboer voor de winkelhaak weg. Op een hand na geen 1-0. Sportclub Bemmel JO17-1 drong steeds meer aan. Er was meer één ploeg die voetbalde: Sportclub Bemmel JO17-1. Sportclub Bemmel JO17-1 legde sterke combinaties op de mat, tot in het vijandelijke zestienmetergebied aan toe. Diverse pogingen werden gepakt door de keeper van v.v. Dieren JO17-1. Het zal toch niet zo zijn dat deze wedstrijd in een 0-0 zou eindigen? Antwoord: nee. Na wederom een wervelende combinatieaanval, belandde de bal bij Stef Wolters, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai op doel schoot: paal! De bal ketste af, en spits Martijn Das was het meest attent en tikte de bal voor de uitkomende doelman weg. De doelman van v.v. Dieren JO17-1 haalde Martijn Das bij deze actie overduidelijk neer: penalty. Nu wel! Eindelijk. Maar, hij moest er nog in. Het duurde vanwege de blessurebehandeling van Martijn Das even voordat Bram Bravenboer mocht aanleggen. Ondanks de spanning en de wetenschap dat dit wel eens een cruciaal moment in de wedstrijd kon zijn, bleef Bram Bravenboer uiterst koelbloedig. De penalty werd door hem overtuigend en laag in de rechterhoek geschoten, dezelfde hoek waar de keeper van v.v. Dieren JO17-1 ook naar toe ging. Toch was hij kansloos: 1-0! De ontlading en de blijdschap was groot. Het doelpunt werd met het hele collectief gevierd in de hoek van het veld. Met de 1-0 op zak bleef Sportclub Bemmel JO17-1 gaan. Aan de andere kant was v.v. Dieren JO17-1 sporadisch gevaarlijk. Toch drukte keeper Joep Hofstede zijn belangrijke stempel op de wedstrijd door een tweetal gevaarlijke voorzetten klemvast met een duik te pakken. Gevaar geweken. De onderlinge irritaties liepen op bij v.v. Dieren JO17-1. Dit was de verdienste van Sportclub Bemmel JO17-1, dat de belangrijkste vijandelijke schakels uitschakelden en voetballend de boventoon voerde. De goed spelende Jorn Meijsen ontving de bal tussen de linies op de rand van het zestienmetergebied, maar vergat zelf de trekker over te halen. Een kwartier voor tijd ontving Milan Minkhorst de bal, hoog op de helft van de tegenstander. Met een fraaie en overzichtelijke pass bereikte hij de goed vrijgelopen Martijn Das, die niet aarzelde en de bal richting het doel schoot. De bal werd aangeraakt en zeilde met een hoge boog over de keeper heen: 2-0! Daar was de tweede treffer! Het duel leek beslist. De uitploeg uit Dieren oogde verslagen en Sportclub Bemmel JO17-1 kreeg nog meer ruimte om te benutten. Diverse corners en kansrijke aanvallen vonden geen succes in de vorm van de 3-0. Er werd keihard gewerkt, door iedereen. Hierdoor gaf Sportclub Bemmel JO17-1 niets weg. Ook de ingevallen spelers droegen hun steen bij. Sportclub Bemmel JO17-1 groeide in de wedstrijd, met als resultaat een 2-0 overwinning op medekoploper v.v. Dieren JO17-1, dat nu koploper af is. Na tweemaal veertig minuten floot de jonge arbiter af. Drie punten, bij vlagen goed en fraai combinatievoetbal (zeker in de tweede helft), en een plek bij de bovenste regionen van de competitie. Daar komt nog bij dat we nu voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen uit een wedstrijd komen en wéér hield keeper Joep Hofstede de felbegeerde clean sheet. Dat betekent dat Joep Hofstede en het Bemmelse collectief voor de vierde keer (uit zes wedstrijden) de nul hield. Dat is uiterst knap, zeker ook gezien onze aanvallende speelstijl. We zijn een lastig te kloppen ploeg en geven tot op heden weinig weg. Niet alleen verdedigend, maar ook juist aanvallend lieten de spelers hun voeten spreken. Ook nu is er weer genoeg ruimte voor verbetering, waar we de komende week weer mee aan de slag gaan. Met elf punten uit zes wedstrijden kent Sportclub Bemmel JO17-1 een redelijk goede competitiestart. De onnodige verliespartij tegen OBW JO17-1 en de penalty tegen in de tweede helft tegen het sterke Achilles ’29 JO17-1 komen nog wel eens voor in gedachten: wat als? Maar, dat telt niet. Daar moeten we van leren. Voor nu: gefeliciteerd met deze goede overwinning, op naar wederom een topper, volgende week tegen ESA JO17-1!

Doelpuntenmakers: Bram Bravenboer & Martijn Das.

Assist: Milan Minkhorst.

Nico Heezen: bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: ESA JO17-1 (uit).
Lees verder | Auteur: Swen | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

FEL SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 WERKT INTERESSANTE OEFENWEDSTRIJD AF TEGEN EERSTE DIVISIONIST VITESSE O15

Fel Sportclub Bemmel JO17-1 werkt interessante oefenwedstrijd af tegen eerste divisionist Vitesse O15De manschappen van Sportclub Bemmel JO17-1 hebben afgelopen woensdagavond een intensieve oefenwedstrijd afgewerkt tegen betaald voetbalorganisatie Vitesse O15, dat uitkomt in de eerste divisie. De week ervoor trad Sportclub Bemmel JO17-1 al aan tegen een andere betaald voetbalorganisatie: het Nijmeegse NEC JO17-2 (3-0 verlies). Zodoende oefent Sportclub Bemmel JO17-1 voornamelijk tegen tegenstanders van formaat, waardoor ons team wordt getriggerd te spelen onder grote weerstand en de spelers zich op die momenten kunnen meten met teams op de hoogste niveaus. Tegen Vitesse speelde Sportclub Bemmel JO17-1 uitstekend mee. Uiteindelijk trok de Arnhemse uitploeg de overwinning, na een schitterend doelpunt in het laatste deel van de driedelige wedstrijd (totaal: 75 minuten), naar zich toe: 0-1. Desalniettemin heerste er een positieve sfeer in de kleedkamer. Het voetbaltechnische van de ploeg kwam, na op voetballend gebied twee matige competitiewedstrijden te hebben gehad, weer sterker naar voren. In aanloop naar de clash tegen v.v. Dieren JO17-1 was deze oefenwedstrijd een uitstekend leer-, oefen- en meetmoment.

Tegen Vitesse O15 beschikte Sportclub Bemmel JO17-1 over een complete selectie. De plek van de langdurig geblesseerde Sander Borgers wordt ingenomen door aanvaller Levy van Bremen. De lappenmand is verder leeg en dat betekent dat er meer en lastigere keuzes moeten worden gemaakt. De concurrentiestrijd is aanwezig en zo hoort het te zijn in een selectieteam.

Sportclub Bemmel JO17-1 opende fel tegen Vitesse O15. De positieve agressie in de duels was bij onze ploeg sterk terug te vinden. Elke speler was op en top gemotiveerd om een attractieve wedstrijd op de mat te leggen. Beide teams speelden met een grote dosis energie, en dat maakte het voor de toeschouwer een leuke wedstrijd om naar te kijken. De eerste kans was voor Vitesse O15. Na een te trage terugspeelbal kon de sterke Arnhemse spits op keeper Joep Hofstede afstormen, maar zijn schot kaatste via de punt van de rechterkruising weg van het Bemmelse doel. Sportclub Bemmel JO17-1 zette goed druk op de spelers van Vitesse O15, die bij vlagen lieten zien waarom ze bij deze betaald voetbalorganisatie spelen. Vitesse O15 had gedurende een aantal momenten de overhand, waardoor ze op de Bemmelse helft te vinden waren, maar Sportclub Bemmel JO17-1 stond organisatorisch wederom sterk. Aan de andere kant werd Sportclub Bemmel JO17-1 ook gevaarlijk. Er werd een aantal fraaie combinaties op de mat gelegd. Zodoende kon spits Martijn Das in het vijandelijke doelgebied opduiken, maar zijn kapbeweging om de laatste verdediger die hij tegenkwam uit te spelen werd doorzien. Een tweetal Bemmelse afstandsschoten zeilden in de handen van de Arnhemse goalie. Vitesse O15 speelde met veel dynamiek en beweging. Echter kwam de uitploeg vrijwel niet door het Bemmelse centrum heen. Wel werd het gevaarlijk vanaf de zijkanten. Hierdoor ontstonden er ook twee dreigende momenten voor het doel van keeper Joep Hofstede. Eenmaal trof de Arnhemse buitenspeler de paal, andermaal vond hij de benen van Joep Hofstede op zijn weg. Daar kwam Sportclub Bemmel JO17-1 goed weg. De kansen van Sportclub Bemmel JO17-1 zelf waren zeker nog niet voorbij, want ook de thuisploeg kreeg kansen op de openingstreffer. Rechtsbuiten Bram Bravenboer was het eindstation van een vlijmscherpe combinatieaanval van achteruit. Bram Bravenboer trok naar binnen en zag, vanaf enkele meters aan de rechterkant van het vijandelijke zestienmetergebied, ruimte voor het schot. Net naast! Mooie aanval, goede kans. Sportclub Bemmel JO17-1 speelde goed. De technische voetbalopvatting kwam weer veel meer naar boven in vergelijking met de afgelopen twee competitiewedstrijden tegen Spero JO17-1 (0-2 winst) en VDZ JO17-1 (0-0 gelijkspel). Daar werd op gehamerd, en het leverde een prima wedstrijd op. Inmiddels was het Bemmelse team door elkaar geschud door positiewisselingen gedurende de wedstrijd. Er werd een aantal geweldige duels in Bemmels voordeel beslist. De mannen oogden gretig. Linksbuiten Guus Helsen leek één op één met de keeper te kunnen gaan, maar een cruciale tackle legde hem een strobreedte in de weg. Sportclub Bemmel JO17-1 zette een aantal keer uitstekend druk en was delen van de wedstrijd te vinden op de helft van Vitesse O15. Aan de andere kant drukte Vitesse O15 de thuisploeg ook vaak terug op de Bemmelse helft. Er werd in een hoog tempo gespeeld. Mooi om te zien. Het duel leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar de wedstrijd werd door individuele klasse beslist. Vlak voor tijd bood de Arnhemse spits zich aan op het middenveld. De spits van Vitesse O15 kreeg net te veel ruimte, waardoor hij de kans schoon zag om uit stand uit te halen vanaf een meter of vijfentwintig: vol in de linker kruising, achter de volstrekt kansloze Joep Hofstede. Wonderschone treffer. Balen voor ons team, want een 0-0 gelijkspel zat er zeker in. Na driemaal vijfentwintig minuten, waarin elke speler alles heeft gegeven en weer vlieguren heeft gemaakt, blies de goed fluitende scheidsrechter Martijn Steenbergen af voor het einde van een erg leerzame en intensieve oefenwedstrijd. Wederom een ervaring rijker. In aanloop naar de topper tegen v.v. Dieren JO17-1 oogst het Bemmelse optreden vertrouwen. Let’s go, boys!

Doelpuntenmakers: -.

Assists: -.

Stijn Alderden en Stan Jansen: bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: het ongeslagen v.v. Dieren JO17-1 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 SLAAT IN ELST OP CRUCIALE MOMENTEN TOE EN WINT GELDERSE DERBY: 0-2

Sportclub Bemmel JO17-1 slaat in Elst op cruciale momenten toe en wint Gelderse derby: 0-2Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdag drie belangrijke punten weten te bemachtigen in de competitie. In een alles behalve kwalitatief hoogstaande wedstrijd rekenden de Bemmelse manschappen af met gastheer en hekkensluiter Spero JO17-1: 0-2. De  Bemmelse doelpunten vielen op beslissende momenten. Zowel vlak voor het einde van de eerste helft, als vlak voor het allerlaatste fluitsignaal trof Sportclub Bemmel JO17-1 doel. De ontlading was, ondanks de draak van een wedstrijd, groot. Met acht punten uit vijf wedstrijden nestelt Sportclub Bemmel JO17-1 zich bij de bovenste vijf plekken, in een competitie waar de onderlinge krachtsverschillen niet groot zijn. Dat maakt deze competitie aantrekkelijke en interessant.

Sportclub Bemmel JO17-1 kende een bijna complete selectie. Alleen spits Sander Borgers, die in afwachting is van de resultaten uit de MRI-scan, was niet beschikbaar. Echter was hij wederom weer aanwezig, wat hartstikke goed en top is om te zien. Omdat de JO15-1 niet speelde, sloten ook Rinus Kathmann en Armin Jacobs aan bij de wedstrijdselectie. 

De derby werd gestart door middel van het eerste fluitsignaal van de ervaren scheidsrechter. Beide teams hadden vanaf de eerste minuut moeite om openingen te forceren. Het duel vond vooral op het middenveld plaats, waar de nodige duels werden uitgevochten. De scheidsrechter liet echter weinig toe, waardoor de wedstrijd vaak weer tot stilstand kwam. De wedstrijd ontwikkelde zich tot een traag schaakspel. Aan de kant van Sportclub Bemmel JO17-1 lag dat vooral aan het lage baltempo in de passing gedurende de opbouw. We lieten na om vaker de middenmensen in te spelen. Vooruit spelen dus. Vooral bij linksback Tim Hijmans en rechtsback Seth Heezen lag veel ruimte, die we nauwelijks benutte. Wanneer we dat wél deden, konden de Bemmelse spelers meteen in de ruimte, op de helft van de tegenstander, op kansrijke posities tot voorzetten komen. Tim Hijmans ontsnapte daar een aantal keer goed. De passing was over het algemeen op belangrijke momenten te onnauwkeurig en slordig. Bij Spero JO17-1 werd de opbouw veelal meteen overgeslagen. De keeper van de ploeg uit Elst, die een goede trap in zijn benen had, schoot alle ballen met de wind mee naar voren. Een aantal keer landden deze uittrappen gevaarlijke achter de Bemmelse defensie, maar dit werd opgelost door de mannen achterin. De wedstrijd trotseerde in fouten, de attractiviteitswaarde was uiterst laag. Beide teams kregen een aantal vrije trappen en corners toegekend. De corners van Joris Burgers, met veel snelheid en effect, waren uitstekend. Deze konden echter steeds net niet verzilverd worden. Een kopbal van Tim Das scheerde over de lat. Op de Bemmelse helft kreeg Spero JO17-1 een goede mogelijkheid, maar een actie op de achterlijn, die leidde tot een poging om keeper Joep Hofstede van dichtbij te verschalken, werd door de Bemmelse keeper in twee instanties gepakt. Daar kwam Sportclub Bemmel JO17-1 goed weg. Op de vijandelijke helft nam aanvoerder en centraal verdediger Jasper Das het doel van grote afstand onder vuur. Zijn inzet vond echter nét geen succes, goede poging. Middenvelder Milan Minkhorst was er nog het dichtst bij: na een sporadische vlammende aanval schoot hij de bal vanaf een meter of achttien rakelings links naast de paal. Ook Spero JO17-1 was verder niet bij machten om tot grote kansen te komen. De eerste helft leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0 ruststand, maar luttele minuten voor de pauze sloeg Sportclub Bemmel JO17-1 toe. Middenvelder Jorn Meijsen bereikte spits Martijn Das met een fraaie steekbal achter de vijandelijke defensie, waardoor Martijn Das kon doorbreken tot binnen het zestienmetergebied. Het heffen van de vlag voor buitenspel, door de grensrechter van Spero JO17-1, werd door de scheidsrechter weggewuifd en Martijn Das kon door. Martijn Das kapte een verdediger fraai uit met zijn linkerbeen, waardoor hij ruimte creëerde om met zijn rechtervoet de bal van dichtbij achter de keeper te schieten: 0-1. Klasse doelpunt. Overtuigend werk, zowel de assist in de vorm van een steekbal van Jorn Meijsen, als de koelbloedige afronding van Martijn Das. Dit alles vond plaats op een belangrijk wedstrijdmoment, want nog geen twee minuten later floot de scheidsrechter af voor het einde van de eerste helft. Het was een eerste helft dat pijn deed aan het oog, maar deze helft eindigde voor Sportclub Bemmel JO17-1 lekker met de openingstreffer. De pauze kwam gelegen en had ook niet langer op zich moeten laten wachten. 

De aspiraties van Spero JO17-1 waren duidelijk aan het begin van de tweede helft: de gelijkmaker forceren. Sportclub Bemmel JO17-1 was vastberaden om de voorsprong te behouden. Het duel ontpopte zich in een fysieke strijd, waar aanvallen van beide kanten werden geneutraliseerd door het uitvechten van duels. Voetballend gezien was het geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Verre van. Te vaak werd de lange bal gehanteerd. Toch speelden de Bemmelse mannen met veel inzet, strijd en passie. Mede door deze basis kon de tegenstander nauwelijks door het Bemmelse collectief heen voetballen. De verdedigende organisatie stond weer als een huis, het aanvallende aspect liet te wensen over. Spero JO17-1 drong aan, zonder echt gevaarlijk te worden. De tijd tikte voorbij zonder voetbalwaardige momenten. Toch liet Spero JO17-1 zich gelden. Uit het niets kreeg de thuisploeg een dot van een kans. Een steekbal werd wonderbaarlijk niet onderschept door een Bemmelse sliding en ging door de benen door, waardoor de spits uit Elst oog in oog met keeper Joep Hofstede kwam te staan. Keeper Joep Hofstede bleef uitstekend lang op de been, maakte zichzelf groot en keerde de lage inzet van de aanvaller van Spero JO17-1 geweldig met zijn been. Wat een fantastische redding! Hierdoor hield Joep Hofstede zijn team op voorsprong. Het bleek een cruciaal moment, want het aanvalsoffensief van Spero JO17-1 werd tien minuten voor tijd de kop ingedrukt door de 0-2 van Sportclub Bemmel JO17-1. Spits en invaller Guus Helsen ontsnapte op snelheid uit de rug zijn directe tegenstander, waarna hij de bal vanaf de linkerkant van het veld voorgaf op de mee opgestoomde en uitstekend bij de tweede paal vrijgelopen Rinus Kathmann. De pass was echter aan de hoge kant, waardoor Rinus Kathmann de bal niet simpel kon binnen tikken. De bal werd vervolgens met weinig overtuiging weggewerkt door Spero JO17-1. Sterker nog, de verdediger van Spero JO17-1 werkte de bal weg in de voeten van de goed aangesloten Bram Bravenboer, die op randje zestien de bal feilloos, hard en laag in de rechterhoek knalde: 0-2. Over en uit. De ontlading zowel op als naast het veld was groot. De wedstrijd leek beslist. Na de 0-2 gaf gastheer  Spero JO17-1 nog meer ruimte weg. De 0-3 hing in de lucht, mede doordat de voorhoede nu bestond uit pijlsnelle aanvallers als Rinus Kathmann en Guus Helsen, die deze gaten goed konden benutten. Het verzet van Spero JO17-1 leek gebroken en Sportclub Bemmel JO17-1 verzuimde de hekkensluiter nog meer pijn te doen. Na tweemaal veertig minuten, en wat blessuretijd, floot de scheidsrechter af: 0-2. Een uiterst matige partij, toch drie punten. En in een derby voelen die punten goed. 

Met het aantal van vier doelpunten tegen, kent Sportclub Bemmel JO17-1 op één team na (koploper Achilles ‘29 JO17-1) de minste tegentreffers. Dat is een positieve ontwikkeling. Een leuk feit is dat Achilles ‘29 JO17-1 slechts drie tegentreffers incasseerde, waarvan twee door ons. Het schamele aantal van zes doelpunten voor, brengt meteen ons grootste verbeterpunt aan het licht: doelpunten maken. Hier moeten we stappen in gaan zetten de komende weken. Een slechte wedstrijd winnen, zoals tegen Spero JO17-1, is ook een kwaliteit. De laatste twee wedstrijden tegen VDZ JO17-1 (0-0 gelijkspel) en Spero JO17-1 (0-2 winst), waren alles behalve oogstrelend. Toch pakken de mannen resultaat. De wedstrijden tegen DIO ‘30 JO17–1 en Achilles ‘29 JO17-1 waren voetballend gezien veel beter. Qua niveau zijn we op dit moment dus niet constant. Daar moeten we wel naar streven. Ondanks het wisselvallige niveau van het voetbal, positioneren we onszelf nu een plek bij de bovenste plekken. Genoeg werk aan de winkel, vanuit een positief perspectief.

Doelpuntenmakers: Martijn Das & Bram Bravenboer.

Assist: Jorn Meijsen.

Robbert Wijnandts: bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: Vitesse O15 (thuis).
Lees verder | Auteur: Swen | 23 oktober 2017 | 0 Reacties

SPORTCLUB BEMMEL JO17-1 WERKT IN NIJMEGEN OEFENWEDSTRIJD AF TEGEN BEMMELS GETINT NEC: 3-0

Sportclub Bemmel JO17-1 werkt in Nijmegen oefenwedstrijd af tegen Bemmels getint NEC: 3-0Vorige week woensdag hebben de Bemmelse manschappen een intensieve oefenpartij afgewerkt op het multifunctionele sportcomplex ‘De Eendracht’ in Nijmegen, voor het Goffert-stadion. Het jonge Sportclub Bemmel JO17-1 bood uitstekend tegenstand gedurende de wedstrijd, waarin beide teams veel energie legden. Aan de kant van NEC werden twee voormalig Bemmel-talenten gespot: Jochem Schuurman en Brian Rikken. Dat maakte het spelen van deze wedstrijd extra speciaal. De eerstgenoemde stond in de basis, de laatstgenoemde viel laat in de tweede helft in. Uiteindelijk stapten de Nijmegenaren van het veld met een 3-0 overwinning.

De Bemmelse troepen reisden af met een uiterst jonge wedstrijdselectie. Sander Borgers (geblesseerd), Jasper Das (schoolproject), Tim Hijmans (Duitsland) en Jorn Meijsen (verjaardag) waren allen niet aanwezig. Zodoende werd een aantal spelers van andere teams toegevoegd: Daan Kersten, Rick Derksen (JO17-2), Rinus Kathmann en Armin Jacobs (JO15-1). Rinus Kathmann begon zelfs in de basis, omdat spits Guus Helsen zich niet compleet fit voelde. Uiteindelijk bestond de groep van vijftien spelers van Sportclub Bemmel JO17-1 uit twee tweedejaars B-junioren, elf eerstejaars B-junioren en twee tweedejaars C-junioren. Een mooie samenstelling.

Gedurende de eerste helft van de wedstrijd deed Sportclub Bemmel JO17-1 weinig onder voor thuisploeg NEC JO17-2. De Bemmelse organisatie stond sterk, duels werden fel uitgevochten en er werd agressief druk gezet op de Nijmeegse defensie. NEC JO17-2 kon aan de bal geen opening door het centrum van Sportclub Bemmel JO17-1 forceren. Door dit spelbeeld speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af, waar de Bemmelse uitploeg veel energie stak in het aanvallen van de bal. Er zat een aantal goede combinaties van achteruit bij, waardoor Sportclub Bemmel JO17-1 zijn gezicht ook meerdere keren ver op de helft van NEC JO17-1 liet zien. Dit leidde tot een aantal dreigende momenten rondom het Nijmeegse zestienmetergebied, waar het bij de eindpass en de voorzet net aan precisie ontbrak. Ondanks het gebrek aan kansen voor beide teams, was het een attractieve wedstrijd om te zien. Er werd een aardig hoog baltempo gehanteerd. Toch kwam NEC JO17-2 op voorsprong. Een Nijmeegse speler werd op de rand van het Bemmels zestienmetergebied, aan de linkerkant van het veld, neergehaald en de scheidsrechter kende een vrije trap toe. Deze werd technisch fraai in de linkerhoek binnen gekruld door de nummer tien van NEC JO17-2: 1-0. Het was zonde dat we op zo’n onnodige manier op achterstand kwamen, want er was tot op dat moment vrij weinig aan de hand. NEC JO17-2 had een iets groter percentage aan balbezit, maar de wedstrijd was in evenwicht. Sportclub Bemmel JO17-1 liet zich na de 1-0 niet kennen. Een gevaarlijke voorzet van linkspoot Rinus Kathmann werd door Tim Das bijna tot 1-1 bekroond. In de scrimmage werkte NEC JO17-2 de bal voor hun eigen doel weg. Daarna schoot trapspecialist Bram Bravenboer een vrije trap op kansrijke positie over het doel. Sportclub Bemmel JO17-1 kwam door goed combinatiespel een aantal keer fraai in de eindfase, maar de eindpass ontbrak. De ruimtes tussen de linies werden positioneel gezien benut, maar de pass met lef en durf ontbrak te vaak om hier gevaarlijk te worden. Ook NEC JO17-2 kreeg nog een goede kans op een treffer, maar nadat Sportclub Bemmel JO17-1 te laat stapte voor buitenspel, volleerde de Nijmeegse spits de bal binnen het zestienmetergebied naast het doel van keeper Joep Hofstede. Gevaar geweken. Met een 1-0 achterstand vertrokken de Bemmelse mannen de kleedkamer in. Het was een tussenstand met een positief perspectief tegen een sterke tegenstander. Complimenten voor de inzet, energie en intensiteit. 

Na een kwartier gerust te hebben ving de tweede helft aan. NEC JO17-2 opende sterker dan de uitploeg, maar had nog altijd alle moeite om zich een baan door het Bemmelse collectief te wringen. Een aantal wisselingen vond binnen het Bemmelse team plaats. Dit was zichtbaar en logischerwijs even zoeken. Vlak na rust kwam NEC JO17-2 op een 2-0 voorsprong. Wederom door Bemmels eigen toedoen. Een te korte terugspeelbal werd door de pijlsnelle NEC-spits onderschept, waardoor het veld ineens openlag en hij oog in oog met keeper Joep Hofstede de bal hard, laag en via de binnenkant van de linkerpaal tegen de touwen joeg: 2-0. Dat was een zuur moment, want het gevoel heerste in de kleedkamer dat die 1-0 tussenstand nog veranderd kon worden in de vorm van de gelijkmaker. Dat werd na de 2-0 een stuk lastiger. Ook na de 2-0 werkte Sportclub Bemmel JO17-1 hard. Dit leidde ook tot de nodige mogelijkheden voor de uitploeg. Daan Kersten werd met een fraaie hoge steekbal gelanceerd in het doelgebied van NEC JO17-2, maar hij besloot in plaats van de trekker over te halen, nog een actie te maken. Dat was een prima mogelijkheid om het Nijmeegse doel onder vuur te nemen. Daarnaast vuurde Bram Bravenboer een afstandsschot van een meter of vijfentwintig af, maar deze werd met alle moeite gekeerd door de NEC-doelman. Sportclub Bemmel JO17-1 verdiende een doelpunt. Gedurende de tweede helft werd een aantal positionele wijzigingen doorgevoerd, waardoor bepaalde spelers op andere posities terechtkwamen. Daar is een oefenwedstrijd natuurlijk ook voor. De laatste goede mogelijkheid voor Sportclub Bemmel JO17-1 op een treffer kwam wederom van Bram Bravenboer. Sportclub Bemmel JO17-1 dwong een vrije trap af op een meter of twintig van het Nijmeegse doel verwijderd, die vervolgens door Bram Bravenboer heerlijk in de rechterhoek werd geschoten. Echter redde de doelman van NEC JO17-2 op fenomenale wijze met een stijlvolle zweefduik, waardoor hij de bal richting de zijkant tikte met twee handen. Sportclub Bemmel JO17-1 liet zich, onder een grote opkomst van publiek, zien. Complimenten. Het laatste kwartier was voor NEC JO17-2, die met een aantal frisse en snelle krachten de score probeerde te verhogen. Joep Hofstede, topkeeper van Sportclub Bemmel JO17-1, bleek een enorm sta-in-de-weg voor de thuisploeg. Hij pakte onder andere een één-op-één-situatie prachtig met zijn voet, klemde een aantal afstandsschoten en ook was Joep Hofstede overtuigend in het keepen uit zijn doel. Fraai keeperswerk. Toch kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 vlak voor tijd alsnog de 3-0 om de oren. De rechtsbuiten van NEC JO17-2 snelde de ruimte in en faalde ditmaal niet: 3-0. In het restant van de wedstrijd was NEC JO17-2 de betere partij en kon de thuisploeg de ruimtes goed benutten. De 3-0 was echter de laatste goal van het attractieve treffen tussen NEC JO17-2 en Sportclub Bemmel JO17-1. Het was een uiterst leerzame oefenwedstrijd, waar Sportclub Bemmel JO17-1 zich kon meten met leeftijdsgenoten van een betaald voetbalorganisatie. Twee van de drie doelpunten gaven we zelf weg en we verzuimden te scoren. Dat had beter gemoeten. In de tweede helft hadden we vaker de mensen op het middenveld tussen de linies moet inspelen, in plaats van het hanteren van de lange bal. Dat is één van de verbeterpunten. Toch liet Sportclub Bemmel JO17-1 zien dat het ook een tweede divisionist goed tegenstand kan bieden. Het harde werken, de inzet en motivatie zijn complimenten waard. De Bemmelse mannen hebben wederom vlieguren gemaakt. 

Doelpuntenmakers: -.

Assists: -.

Robbert Wijnandts: bedankt voor het vlaggen! 

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: Spero JO17-1 (uit).
Lees verder | Auteur: Swen | 23 oktober 2017 | 0 Reacties