magento

Sportclub Bemmel JO17-1 geeft vroege 0-3 voorsprong op dramatische wijze weg in Westervoort: 3-3

Toegevoegd op 6 mei 2018 om 00:00 door Swen Rovroy
Whatsapp Facebook Twitter


Sportclub Bemmel JO17-1 geeft vroege 0-3 voorsprong op dramatische wijze weg in Westervoort: 3-3
Sportclub Bemmel JO17-1 heeft zich gisteren van zijn zwakste kant laten zien. In Westervoort gaven de Bemmelse manschappen een 0-3 voorsprong op kinderlijk eenvoudige wijze weg tegen laagvlieger AVW '66 JO17-1: 3-3. AVW '66 JO17-1 oogde feller, gretiger en agressiever en Sportclub Bemmel JO17-1 werd op een heet veld op veel fronten afgetroefd. Zonder Joep Hofstede, Stef Wolters, Jasper Das, Sander Borgers en Guus Helsen, trotseerde Sportclub Bemmel JO17-1 in foute passen en was de beleving zoek. We waren niet vooruit te branden. Dit moet volgende week beter tegen hekkensluiter VIOD JO17-1 en dit moet zeker beter als Sportclub Bemmel JO17-1 eventueel in de nacompetitie terechtkomt en daar een rol van betekenis in wilt gaan spelen.

Sportclub Bemmel JO17-1 begon nog goed aan de wedstrijd, want binnen twaalf minuten stonden de Bemmelse manschappen met 0-3 voor in Westervoort. Dit was vooral te danken aan de uiterst matige keeper van AVW '66 JO17-1, die zeker tweemaal grof in de fout ging. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Joris Burgers en de tweede en derde goal kwamen allebei op naam van Bram Bravenboer. Vooral zijn tweede treffer was een juweeltje, want een afstandsschot van vijfendertig meter zeilde hoog de verre hoek in. Na deze vlotte voorsprong, kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 grote kansen op meer doelpunten. Zo vond een schot van Diede Wijnandts geen succes en knalde O15-speler Armin Jacobs de bal op de paal. Na deze kansenregen kantelde de wedstrijd volledig om. Sportclub Bemmel JO17-1 kwam door eigen toedoen niet in het eigen spel en de simpelste passen mislukten. In de omschakeling was de Bemmelse uitploeg kwetsbaar en AVW '66 JO17-1 won steeds meer terrein. Met succes, want na twintig minuten spelen maakte de Westervoortse ploeg gelijk. Discutabel, want O15-keeper Tom Folker wilde de bal uit de lucht plukken, maar kreeg een beuk in zijn zij van de aanvaller van AVW '66 JO17-1. De scheidsrechter nam onze keeper niet in bescherming en liet doorspelen. Zodoende kon de Westervoortse aanvaller de bal voor een open doel intikken: 1-3. Sportclub Bemmel JO17-1 vergat te voetballen en we leken lood in de benen te hebben. Vijf minuten na de 1-3 maakte AVW '66 JO17-1 zelfs de 2-3. Keeper Tom Folker kwam uit bij een één-tegen-één-situatie en ging naar de grond. De aanvaller van AVW '66 JO17-1 was gehaaid genoeg om te gaan liggen, terwijl hij niet of nauwelijks werd geraakt. De scheidsrechter besloot anders en wees naar de stip. De penalty werd genomen en deze werd sterk gekeerd door Tom Folker, maar in de rebound stond Sportclub Bemmel JO17-1 te slapen waardoor de bal alsnog tegen de touwen kon worden gewerkt: 2-3. Dit gebrek aan scherpte was geen toeval in deze wedstrijd. Ondanks het matige spel van Bemmelse kant, creëerde de uitploeg wel degelijk kansen. Vijf minuten voor rust werd Milan Minkhorst prachtig diep weggestuurd door Martijn Das, maar oog in oog met de Westervoortse goalie tikte hij de bal over de keeper, maar naast het vijandelijke doel. Geen 2-4. Ook de laatste kans van de tweede helft was voor Sportclub Bemmel JO17-1, maar een schot van Rinus Kathmann trof geen doel. Met een 2-3 voorsprong ging Sportclub Bemmel JO17-1 de rust in. Het was niet best, maar toch creëerden we genoeg kansen op meer treffers. Die vielen niet, waardoor AVW '66 JO17-1 er knap genoeg in bleef geloven. Met resultaat, want de twee aansluitingstreffers die ze maakten, zorgden ervoor dat de wedstrijd alles behalve gespeeld was.

De tweede helft startte en in de eerste helft moest doelpuntenmaker Bram Bravenboer al met een knieblessure naar de kant. Zijn plek werd ingenomen door O15-speler Rinus Kathmann. In de rust werd er weer gewisseld, want Joris Burgers had te veel last van zijn bovenbeen. O15-speler Kes Wolswijk kwam in zijn plaats en Sportclub Bemmel JO17-1 was door zijn wissels heen. Als de trainer elf wissels had gehad en die ook had mogen gebruiken, dan had hij dat gedaan. De tweede helft was nog slechter dan de eerste. We opereerden gezapig, slordig en het duurde en het duurde maar voordat we onze linies konden aansluiten: niet vooruit te branden. AVW '66 JO17-1 was veel gemotiveerder en de thuisploeg won de meeste duels. Het was duidelijk te zien dat de ploeg uit Westervoort de punten hard nodig had in de strijd om degradatie. Daar werkten de Westervoortse spelers dan ook hard voor. Sportclub Bemmel JO17-1 leek daarentegen te denken dat het maar een trainingspartijtje was. Toch was Sportclub Bemmel JO17-1 dicht bij de 2-4, maar Martijn Das trof de lat. Vervolgens werden diverse kansrijke aanvallen matig uitgespeeld. De tweede helft was een draak van een helft en AVW '66 JO17-1 kwam in de vijfenzestigste minuut op 3-3. Een afgeslagen corner belandde bij een aangesloten speler van AVW '66 JO17-1, die meer attent reageerde en voor zijn man kwam. Hij joeg de bal via een been in de hoge bovenhoek: 3-3. Daarvoor kreeg AVW '66 JO17-1 al een goede kans op de gelijkmaker, maar een inzet van afstand werd fraai gekeerd door keeper Tom Folker. Na de 3-3 kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 kansen op 3-4. Zowel Rinus Kathmann als Martijn Das verschenen oog in oog met de Westervoortse keeper, maar ze kregen de bal allebei niet tegen het net. De uitgekomen keeper van AVW '66 JO17-1 greep tweemaal goed in. De wedstrijd naderde het einde en de scheidsrechter nam de spelers niet bepaald in bescherming. Een aantal keren, zowel in de eerste als in de tweede helft, vloog AVW '66 JO17-1 er gevaarlijk in, maar de scheidsrechter verzuimde in te grijpen. De veiligheid van de spelers kwam in het geding. En, een consequente houding ontbrak duidelijk, want er werd maar één gele kaart gegeven en die was ook nog eens voor Sportclub Bemmel JO17-1. Na tweemaal veertig minuten te hebben gespeeld, was het maar beter ook dat de scheidsrechter affloot voor het einde van de wedstrijd. Douchen en snel vergeten. Volgende week is er weer een moment voor ons om te laten zien dat gisteren een incident betrof. Daar hebben we alle vertrouwen in.

Ondanks deze dramatische wedstrijd is er zeer waarschijnlijk ook goed nieuws te melden. Sportclub Bemmel JO17-1 pakt misschien een periodetitel. Maandag krijgen we daar meer duidelijkheid over van de KNVB. De uitleg volgt hieronder:

Juliana '31 JO17-1 heeft de eerste periode gepakt en bezet de derde plek op de officiële ranglijst. In de tweede en laatste periode staat ESA JO17-1 bovenaan en staat Achilles '29 JO17-1 op de tweede plek (dit zijn ook de nummer één en twee van de competitie). Als ESA JO17-1/Achilles '29 JO17-1 kampioen wordt, dan gaat de tweede periode naar de ander (ESA JO17-1/Achilles '29 JO17-1), als zij ook daadwerkelijk op de eerste en tweede plek eindigen in die periode. Maar, daar heeft het alle schijn van. Omdat onze competitie bestaat uit een oneven aantal teams, wordt de derde periode toegekend aan het team dat in de uiteindelijk rangschikking de meeste punten heeft, naast de periodekampioenen en competitiekampioen. Op dit moment zijn wij dat. We hebben op dit moment acht punten meer dan nummer vijf AWC JO17-1, maar die kunnen ons niet meer inhalen omdat ze nog maar twee wedstrijden te spelen hebben en wij drie. Alleen v.v. Dieren JO17-1 zou ons theoretisch nog kunnen inhalen, maar zij staan negen punten achter op ons en wij hebben een veel beter doelsaldo (+17 om +0). Maar goed, we wachten eerst maar eens op uitsluitsel en duidelijkheid van de KNVB. To be continued, maar het zou een mooi toetje zijn op een sterk seizoen.

Doelpuntenmakers: Bram Bravenboer (2) en Joris Burgers.

Assist: Joris Burgers.

Gele kaarten: Tom Folker en Martijn Das.

Jasper Das, bedankt voor het vlaggen!

Kes Wolswijk, Rinus Kathmann, Armin Jacobs en Tom Folker (allen JO15-1), bedankt voor het meedoen!

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: VIOD JO17-1 (thuis).
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento