11482x bekeken sinds 13 augustus 2017
Sportclub Bemmel JO17-1 weet niveau niet te halen tegen ESA JO17-1 en mist aansluiting bij de top: 1-3

Teamblog

Sportclub Bemmel JO17-1 weet niveau niet te halen tegen ESA JO17-1 en mist aansluiting bij de top: 1-3

Sportclub Bemmel JO17-1 weet niveau niet te halen tegen ESA JO17-1 en mist aansluiting bij de top: 1-3De manschappen van Sportclub Bemmel JO17-1 hebben afgelopen zaterdag, zonder sterkhouder Jorn Meijsen, dure punten verspeeld in strijd om de bovenste plekken van de hoofdklasse. Op het eigen sportcomplex werd met 1-3 verloren van het Arnhemse ESA JO17-1, dat door deze zege de koppositie pakt in de competitie. Gedurende de eerste helft bood Sportclub Bemmel JO17-1 prima partij, creëerde de thuisploeg twee dotten van kansen, maar ging het de rust in met een 0-1 achterstand. De tweede helft was vanuit Bemmels perspectief een heel stuk minder. Hoewel er van alles werd geprobeerd in de jacht op de gelijkmaker, was ESA JO17-1 een stuk effectiever en liepen de bezoekers ietwat fortuinlijk uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Hoewel O15-speler Rinus Kathmann nog voor een mooie eretreffer zorgde na een fraaie assist van Tim Das, kunnen we zeker met het oog op de tweede helft spreken van een onvoldoende goed Sportclub Bemmel JO17-1. Sportclub Bemmel JO17-1 bezet nu de zevende plek, maar heeft nog twee inhaalwedstrijden tegoed. Daarin kan bij tweemaal winst weer een uitstekende plek in de top 5 worden bereikt: de vierde positie op de ranglijst. De doelstelling is top 5 en daar moeten we vol voor blijven gaan. Er bestaan geen makkelijke partijen in deze competitie. Dat ervaren we wekelijks.

Sportclub Bemmel JO17-1 begon de wedstrijd zonder Jorn Meijsen, die in zijn zoektocht naar een vervolgopleiding een dag in Amsterdam doorbracht. Vanuit de JO15-1 werd ons team aangevuld door Armin Jacobs, Rinus Kathmann en Tom Fölker. De laatstgenoemde stond paraat om keeper Joep Hofstede, die afgelopen donderdag een blessure opliep en aanvankelijk niet leek te kunnen spelen, eventueel te vervangen. Echter kon Joep Hofstede alsnog keepen. Toch fijn om een uitstekende back-up op de bank te hebben.

De wedstrijd, die in Arnhem tweemaal eindigde in een gelijke stand (3-3 tijdens de voorbereiding en 2-2 in de competitie), startte een kwartier later dan gepland. Beide ploegen waren in de beginfase aan elkaar gewaagd, maar ESA JO17-1 nam het initiatief licht in handen. Dit gebeurde zonder dat de uitploeg grote kansen creëerde. Ook Sportclub Bemmel JO17-1 kreeg nog geen grote kansen op de openingstreffer. Toch nam de Arnhemse uitploeg na een kwartier te hebben gespeeld, de leiding in Bemmel. Een lage voorzet kon, na een prima Arnhemse aanval, bij de tweede paal achter keeper Joep Hofstede worden binnen getikt. Daar stond Sportclub Bemmel JO17-1 duidelijk te slapen, iets wat in verdedigend opzicht toch zelden voorkomt bij de gastheer. ESA JO17-1 brak zodoende de score open. In het vervolg liet Sportclub Bemmel JO17-1 zich niet van de wijs brengen. Bij vlagen werd er aardig positiespel gespeeld, wat resulteerde in een aantal goede aanvallen waarbij onder andere rechtsback Seth Heezen hoog werd vrijgespeeld. Maar bij zeker vijf tot acht aanvallen ontbrak net de beslissende eindpass. Dat was uiterst zonde, want in deze situaties konden de Bemmelse manschappen ESA JO17-1 wel degelijk pijn doen. Dit lieten we na. ESA JO17-1 werd gesteund door de vroege openingstreffer. De beste kansen waren daarna echter voor Sportclub Bemmel JO17-1. Spits Stef Wolters zag een goede inzet binnen het vijandelijke zestienmetergebied maar net voorlangs het doel van ESA JO17-1 belanden. Kort daarna kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 de grootste kans van de wedstrijd: een mooie aanval werd vanaf de zijkant laag voorgegeven op de goed aangesloten middenvelder Milan Minkhorst, maar vlak voor het Arnhemse doel schoot hij de bal in uiterst kansrijke positie naast. Wat een kans, geen 1-1. Die had erin gemoeten. Sportclub Bemmel JO17-1 gaf zelf in de eerste helft weinig weg, op die goal na. Dat bleek een cruciaal moment in de eerste helft, want dit was ook de ruststand. Sportclub Bemmel JO17-1 liet het na om ESA JO17-1 meer pijn te doen. In de eindfase ontbrak de eindpass. ESA JO17-1 bleef gevaarlijk met een aantal goede spelers. Dat gevaar werd vaak goed geneutraliseerd. Desalniettemin was het op voetballend gebied alles behalve hoogstaand.

De tweede helft startte na een kwartier pauze te hebben gehad. Al snel leek het een erg lastige opgave te worden voor de mannen in de rode shirts. Een groot aantal spelers haalde niet het gewenste niveau. Dat kan een enkele keer gebeuren. Sportclub Bemmel JO17-1 zette meer druk naar voren, maar gaf daarentegen ook meer ruimte weg. Net als in de eerste helft kwam de laatste pass maar niet aan. Dat gegeven leek in de Bemmelse hoofden te sluipen, want bij vlagen ontpopte het Bemmelse spel zich in een gezapige prestatie. Het scoreverloop hielp daarin niet mee, want ESA JO17-1 kwam op fortuinlijke wijze, maar zeker niet onverdiend, op 0-2. Keeper Joep Hofstede had eerder al een prachtige redding verricht op een inzet van de Arnhemmers, maar kon tien minuten na rust niet voorkomen dat een ESA-speler, die de bal met geluk meekreeg in de loop, één op één met hem kon profiteren. Joep Hofstede zat er nog wel licht aan met zijn hand, maar de bal belandde tegen het net: 0-2. Dat was een domper voor de thuisploeg. Sportclub Bemmel JO17-1 ging nog meer forceren en diverse spelers werden naar voren gestuurd om de luchtmacht daar van stootkracht en meer munitie te voorzien. Er werden frisse krachten ingebracht: O15-spelers Armin Jacobs en Rinus Kathmann, waar kort na rust ook Guus Helsen al was ingevallen. De uitvoering in balbezit bleef echter te wensen overlaten en dit gegeven kon dodelijk zijn met een altijd dreigende Arnhemse counter op de loer. Die counter werd Sportclub Bemmel JO17-1 uiteindelijk ook fataal. ESA JO17-1 liep in een overtal richting de Bemmelse defensie en gooide de wedstrijd in het slot: 0-3. Sportclub Bemmel JO17-1 leek simpelweg niet bij machten om zeker in de tweede helft een vuist te maken, ongeacht alle pogingen om de wedstrijd tactisch te doen keren. Dit gebeurt de thuisploeg niet vaak, maar op dit moment wel en dat was funest tegen één van de betere teams binnen de competitie. Sportclub Bemmel JO17-1 bleef hard werken, maar een 0-3 achterstand ombuigen in de laatste tien minuten leek een kansloze missie. Een kansloze missie was het inderdaad, maar toch was daar de eretreffer. De mee opgestoomde Tim Das had een fraaie hoge voorzet in huis vanaf de linkerkant van het veld, richting de rechterkant van het zestienmetergebied, waar Rinus Kathmann sterk gepositioneerd stond. Rinus Kathmann nam de bal technisch goed aan en aarzelde oog in oog met de Arnhemse doelman niet: 1-3. Sportclub Bemmel JO17-1 probeerde het daarna nog met opportunistisch spel, maar meer dan een aantal gevaarlijke momenten voor het vijandelijke doel kwam het niet meer. Helaas, een offday (zeker in de tweede helft) voor de thuisploeg in een belangrijke wedstrijd. Dat mag ons niet gebeuren.

Aanstaande zaterdag staat wederom een competitietopper op het programma. In Dieren speelt Sportclub Bemmel JO17-1 tegen directe concurrent v.v. Dieren JO17-1. Het gat tussen beide teams is op dit moment vier punten, maar Sportclub Bemmel JO17-1 heeft twee wedstrijden minder gespeeld. De vierde plek staat zaterdag op het spel. Eerder dit seizoen zegevierde Sportclub Bemmel JO17-1 op eigen terrein met 1-0. Het vizier zal op scherp moeten staan om wederom een overwinning te behalen tegen een prima tegenstander. We naderen een uiterst belangrijke fase in de competitie. Dan moet het in ieder geval veel beter dan tegen ESA JO17-1, maar dat snapt iedereen. We hebben vertrouwen in de komende periode. Let's go.

Doelpuntenmaker: Rinus Kathmann.

Assist: Tim Das.

Gele kaart: -.

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

Armin Jacobs, Rinus Kathmann en Tom Fölker (allen JO15-1), bedankt voor jullie beschikbaarheid!

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: v.v. Dieren JO17-1 (uit).
Auteur: Swen Rovroy | 12 maart 2018

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in